Tak tak. Ja na pewno nie chciałabym całą ciążę być na zwolnieniu. Chyba bym zwariowala Ale np tydzień czy dwa chętnie bym wzięła jak się gorzej czuję żeby nabrać sił...Nie wszystkie chcą na zwolnienie. Ja też rano z dzieckiem do przedszkola, 8h w pracy, zakupy, dziecko z przedszkola, ogarnąć chatę. Obiady na szybko. Gdzieś w tygodniu jeżdżę na budowę a w weekendy mąż robi studia podyplomowe. Damy radę!
reklama
Nie. Najblizsza rodzina 400km od nas. Do tego niedawno się przeprowadzilismy więc nawet żadnych przyjaciół tu nie mamy... także nie mam nikogo do pomocy.pauli_ne nie masz nikogo do pomocy? Wykończysz się
No ale nie ja jedna, takich kobiet jest setki tysięcy, musimy sobie radzić
Jakbym mogła, dalej bym pracowała. Ale z tymi plamoeniami, krwawieniem lekarz każe odpoczywać, więc grzecznie się słucham. Co zrobić. Każą leżeć, to leżymy też myślałam, że zwariuje, ale ratuje mnie Netflix.Tak tak. Ja na pewno nie chciałabym całą ciążę być na zwolnieniu. Chyba bym zwariowala Ale np tydzień czy dwa chętnie bym wzięła jak się gorzej czuję żeby nabrać sił...
Lilka455
Fanka BB :)
Dokladnie, przynajmniej dobrze wiedzieć, że nie jesteśmy sameNie. Najblizsza rodzina 400km od nas. Do tego niedawno się przeprowadzilismy więc nawet żadnych przyjaciół tu nie mamy... także nie mam nikogo do pomocy.
No ale nie ja jedna, takich kobiet jest setki tysięcy, musimy sobie radzić
Pszczoła2020
To się tak gdyba a jak przychodzi co do czego to trudno wypaść z rytmu mam jeszcze 15 dni urlopu więc mogę zaszaleć jak tylko mnie ochota najdzieTak tak. Ja na pewno nie chciałabym całą ciążę być na zwolnieniu. Chyba bym zwariowala Ale np tydzień czy dwa chętnie bym wzięła jak się gorzej czuję żeby nabrać sił...
Pszczoła2020
Zrobiłam dzisiaj święto: gofry z domowym dżemem malinowym. Leżę i trawię bo objadłam się jak dzik. Coś mi w brzuchu jeździ więc myślę oho znów wzdęcie. Ale położyłam rękę tam gdzie jeździ i mój brzuch mnie kopnął. Już ze 3 razy. Zapomniałam jakie to śmieszne uczucie. Chyba bobas też lubi domowy dżemik
Kupiłam w Norwegii Wysokość się reguluje, natomiast nóżki się nie składają do środka tak jak np. w tych z Chicco, ale mi to nie przeszkadza, bo moje łóżko jest na dość wysokich nóżkach i dostawka bez problemu podjeżdża pod samo łóżko.Jejusiu piękne ta dostawka , a powoedz mi regulują się nóżki w Polsce kupiłaś ?
A który to tydzień u Ciebie? Też już bym chciała poczuć kopniaczkaZrobiłam dzisiaj święto: gofry z domowym dżemem malinowym. Leżę i trawię bo objadłam się jak dzik. Coś mi w brzuchu jeździ więc myślę oho znów wzdęcie. Ale położyłam rękę tam gdzie jeździ i mój brzuch mnie kopnął. Już ze 3 razy. Zapomniałam jakie to śmieszne uczucie. Chyba bobas też lubi domowy dżemik
Pszczoła2020
Wg apki 14+6, myślałam że to za szybko ale internety mówią że w 2 ciąży to może być już 16 tydzień. Przy córce czekałam faktycznie dłużej, teraz już nie pamiętam który to był tydzień ale jej się nie spieszyłoA który to tydzień u Ciebie? Też już bym chciała poczuć kopniaczka
Ostatnia edycja:
reklama
Ja w pierwszej ciąży poczułam dokładnie w 18+3, akurat jechałam wtedy samochodem na usg połówkowe. Obecnie 15+1 i narazie cisza.Wg apki 15+6, myślałam że to za szybko ale internety mówią że w 2 ciąży to może być już 16 tydzień. Przy córce czekałam faktycznie dłużej, teraz już nie pamiętam który to był tydzień ale jej się nie spieszyło
Podziel się: