reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Kobitki ile kaw popijacie dziennie? Ja sie do drugiego trymestru jakoś wstrzymywalam z piciem i nie szczególnie też miałam na nią ochotę. Kupiłam wtedy inke ale do dzisiaj leży raz tknięta [emoji23] i teraz jakos coraz bardziej nachodzi mnie ochota na kawę. Przed ciąża piłam nałogowo można powiedzieć. Bardzo lubiłam. Pije rozpuszczalną z mlekiem. Dzisiaj sobie już wypiłam jedną, nie wiem czy mi starczy na zaspokojenie stąd to pytanie [emoji23] dodatkowo powiem Wam, że zawsze mam niskie ciśnienie...
U mnie przed ciążą to już jak miałam jedno oko otwarte to wstawiałam wodę na kawę [emoji23] Na początku ciąży piłam jedną lub nawet wcale. Teraz ochota wróciła i zdarza mi się wypić dwie [emoji16]

reklama
Czyli syn do przedszkola bez śniadania w domu. Nie fhce nic mówić ale pod kontem dietetyki i psychologi nauczy się że w domu śniadania nie musi jeść. A zle nawyki z dziecinstwa żywieniowe kończą się problemami metabolicznymi.

Moja córka tez bez śniadania do przedszkola, chyba, że przed 7 rano, to kakao. Teraz jest w drugiej klasie, śniadanie zawsze je w domu. Jest szczupłym dzieckiem. Wszystko zależy od nawyków, do szkoły musi iść najedzona :) Drugie śniadanie zazwyczaj wraca nie zjedzone, ale to być może dlatego, że o 12 ma obiad i dostają też w szkole mleko, kefir, jogurt a i czasu czasami nie ma na jedzenie 😉Także spokojnie :)

Dzień dobry. My wracamy właśnie od lekarza, młoda się anginy nabawiła, dajcie mi cierpliwość, bo moje dziecko siedząc w domu przechodzi samą siebie, a ma 6 lat!
Oczywiście kolejna Pani doktor stwierdziła u niej nadwagę, cóż mam zrobić [emoji848][emoji848] miłego dnia!
Ochhhh, dużo zdrówka dla corci i uważaj na siebie przy okazji!
Kobitki ile kaw popijacie dziennie? Ja sie do drugiego trymestru jakoś wstrzymywalam z piciem i nie szczególnie też miałam na nią ochotę. Kupiłam wtedy inke ale do dzisiaj leży raz tknięta [emoji23] i teraz jakos coraz bardziej nachodzi mnie ochota na kawę. Przed ciąża piłam nałogowo można powiedzieć. Bardzo lubiłam. Pije rozpuszczalną z mlekiem. Dzisiaj sobie już wypiłam jedną, nie wiem czy mi starczy na zaspokojenie stąd to pytanie [emoji23] dodatkowo powiem Wam, że zawsze mam niskie ciśnienie...
1-2 dziennie, czasami wcale. Czasami 1 zwykła druga inka. Zawsze z mleczkiem :D
Dziewczyny co za kiepski dzien.. Najpierw wymioty, ale to jak co dzien to juz troche przywyklam, w dodatku powiesilam pranie na polu i nagle deszcz jak 150 leje no to zbieram, spakowalam siebie i mala, godzine przygotowan,bo mialysmy jechac do babci,wsiadam do auta i nie odpalilo [emoji24]pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo do tej pory byl niezawodny [emoji33]jak tu sie nie wkurzyc,aż sie z nerwow poplakalam. U mnie na wiosce to bez samochodu jak bez reki, a w dodatku mam jutro wizyte na 7.30 i pozniej z corcia do pediatry na 14.50.. Niech to..
Och, biedna... Oby reszta dnia była przyjemniejsza :*
A takie a napoje typu pepsi pijecie?
Rzadko, ale uwielbiam pepsi max. Na mdłości na początku sprite mi pomagał :D

zdarzyło mi się kilka razy na początku, tak źle się czułam i potrzebowałam czegoś do odgazowania żołądka :p lekarz mówił, że nic się nie stanie jak wypije raz za czas

Ja przed ciąża piłam bardzo dużo. Na początku trzymałam się od pepsi z daleka,ale dalej mam mdłości i odkryłam,że to jedyne co mi pomaga

reklama
A takie a napoje typu pepsi pijecie?
Nie. Na początku jak miałam meeega mdłości to za radą dziewczyn próbowałam wszystkiego. Nie pomogło jednak i od tamtej pory nie piję. To nie jest wcale ciążowy przykaz, bo u mnie w domu takie napoje pojawiają się baaardzo rzadko.

Do góry