reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Witam. U mnie ostatnio dół niesamowity. W ostatni weekend była siostra A. z synem:sorry2:Od poniedziałku jeździłam łatwic wreszcie tą rehabilitację, która Zuza miała mieć bezpłatnie w domu od lutego. Oczywiście znowu jestem odsyłana. Dzwoniłam nawet do kuratorium i okazuje się że moja interwencja nie jest pierwsza na naszą gminę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:W poniedziałek ide na ostateczne starcie. Jak nic nie załatwię to do burmistrza. No i biegam za papierami na rodzinne bo czas składac wnioski:sorry2:
Szopek ja tez mam talerze każdy z innej wsi. Mam zamiar zakupić porządny niedzielny komplet talerzy i garów. Tylko jak się dorobię troszke:baffled:
Hannah ja miałam avent isis ręczny (przedtem inne) i ie zamieniłabym go na żaden inny:tak:

Jeśli chodzi o body to Zuza ich nienawidzi:sorry2:W ogóle ubrac ją to sukces. Wczoraj cały dzień chodziła w bluzce od piżamy.:angry:
Kupiłam buty. Nóżka jej urosła od czerwca o 1cm:szok:Wszystkie buty za małe. Jeszcze piżamki muszę kupić. i tak się zastanawiam nad półśpiochami bo ciągle śpi odkryta i zimne stopy ma
Półśpiochy bawełniane bezuciskowe 104 (1209032898) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Spokojnie dziewczyny, to tylko takie wrażenie rozklekotania, a czuję sie dobrze. W pracy nie wiedzą, ale musze w końcu powiedzieć. Miałam iść w tym co teraz był tyg. do lekarza, ale moja lekarka nie przyjmuje do października czy jakoś tak. Do jej męża na nfz najwcześniej 24, a i tak połówkowe mam prywatnie u niego 21, więc zrezygnowałam, a ostatni raz byłam pod koniec lipca:baffled:
Za to Miśka to jakieś inne dziecko niż miesiąc temu. Przez cały tydzień ryk do mycia, w efekcie przez 3 dni się nie myła, w piątek u moich rodziców też ryk i też się nie myła, wczoraj ryk, bo po myciu ubrała dresiki od babci i nei chciała ściągnąć- drze się tak jakby obdzierali ją ze skóry...

Mamita to przykre, że pieniądze które ci się należą są tak trudne do otrzymania, chore państwo:no:...
Sylwia fajne i niedrogie (29zł) spodnie jeansowe są w c&a, mają takie gumki w pasie z guzikami i można regulować obwód. Dla Miśki kupuje tylko takie, bo jak dostanie jakieś "normalne", to jej z tylka spadają.
Iwonak odnośnie bodziaków na taki rozmiar się nie wypowiem, a i z handelku też się wycofuję. Nie dam rady z pracą, studiami i dwójką dzieci siedzieć i pilnować tego, a i tak to tylko było na podratowanie budżetu. A pralko-suszari nie mam, ale może kiedyś się dorobię, jak już będe miała pralnię w moim domku;-):sorry2:

Witam sie prawdziwie urlopowo przy kawci.. nie musze jezdzic kupowac zalatwiac przewalac kartonów heh

mamita na te wszystkie procedury to poprostu rece opadaja, nie wiem w jakim oni celu wymyslaja takie cuda zeby ludzie nie wyludzali ? tylko jakos nawala im ten system bo biorąc pod uwage opieke to znam ludzi ktorzy ciagna ile sie da ( a maja ). A jesli chodzi o akcje w gminie to idz do burmistrza jak najbardziej, smieszy mnie to jak nie ktorzy załują "kasy" jakby to było z ich kieszeni

keyko ale z ta obraczka fajny numer hehe... tesciem sie nie przejmuj, Ty tu o pralni a ja pralke w przyszlym miesiacu kupie dopiero

co do pralko suszarki to nie mam ( bo nie mam nawet pralki) ale fajna sprawa korzystalam kiedys z nowiutkiej bosha chyba to byly funkcje do szafy (1:44) do prasowania, bardzo suche bardzo delikatne mozna bylo dodatkowo ustawic. Fajna taka

keyko i tak handlować tymi ciuszkami opłaci się tylko do konca roku, bo z nowym rokiem podnosza w UK vat o 2pkt'y a u nas w sumie tez można niedrogo ciuszki kupić Ja ostatnio ściągam przez kumpele z niemiec, śmiesznie niskie ceny tam mają a jakość jak dla mnei lepsza niż z NEXT'a (Topolino, Kik)

u nas Maja domu, gardło jeszcze bardziej zawalone

cosmolady biedna, ja jak mialam angine to porazka malo nie wylam... wogole bol gardła straszny jest:baffled: pomagała szałwia która piłam bo plukać nie umie

Witam
Mamita w glowie mi sie nie miesci jak cie traktuja.moze trzeba udac sie gdzies dalej,wyzej bo jesli ci sie nalezy to nalezy a te baby powinny ruszyc dupe i cos w koncu zalatwic pozytywnie a nie odsylac co rusz do kogos innego:angry::angry::angry:
Keyko to ty nie mowilas w pracy jeszcze???czemu?ja tez kupuje podnie z gumkami w srodku.sa takie dziurki w nich i przyszyty guzik i podciagam Kondziowi bo wszystkie za szerokie na niego w pasie:baffled:spodnie na 2-3 lata teraz sa dobre no ale w pasie nie bardzo.Wazylam go i ma 12.6kg:baffled:za miesiac kontrola a on nic nie przytyl:no:

Cosmo to prawda,podnosza vat:baffled:ostatnio czytalam ze angieski UP pomyli sie w naliczeniach podadtku ok 10 mln ludzi.tzn wieksza czesc ma naliczone za malo chyba 4 mln ludzi ma nadplate.ponoc listy porozsylali juz.ciekawe czy cos do G przyjdzie:baffled:teraz bedzie trzeba oddac albo przysla czek:sorry:

Witam.Pogoda sie zepsuła,leje,ciemno a wczoraj było super słoneczko i cieplutko,rece mi się opaliły:tak:
Mamita Ty to sie na biegasz po tych urzedach:sorry2:
Kwiateczek ja zakładam body czesto.Np na noc gdy było jeszcze ciepło to spala w bodziaku i pampku,teraz na dzien tez zakładam jej ,bo jak idziemy na dwór to ciagle plecy gołe i pół pupy na wierzchu:sorry2::sorry2::sorry2:,zakładam jej na majteczki:tak:
Cosmo zdrowka dla Majeczki:tak:pewnie sie męczy i jeśc nie może:sorry2:

Witam! Wpadam na chwilkę póki Zuza śpi. Biore się za obiad. Pogoda do bani. Pada deszcz i zimno. Trzeba będzie w piecu palić. Muszę jechac troche miału kupić:sorry2:
Byłam u pani dyrektor w szkole dałam jej listę rehabilitantów i namiary. Może któryś się zgodzi.

A u nas i wczoraj i dzisiaj piękna pogoda. Przynajmniej pranie łądnie schnie na dworze.
Mamita
w sobotę kupiłam laktator Avent Isis za 38 zł (używany przez tydzień), z nowy zapłaciła bym ok 100 zł, na allegro oczywiście. Wiem że się sprawdzi, więc nie brałam wynalazków, skoro ten już jest wypróbowany.

Keyko
jak się czujesz kochana? Już niedługo połówkowe, to pewnie poznacie płeć.

Któraś pisała o półśpiochach. Muszę takie kupić, bo w tamtym roku kupowałam jako piżamkę, ale teraz nigdzie w Tesco czy podobnych sklepach nie natrafiam. Więc chyba z allegro zamówię.
No i juz za 2 tygodnie powracam na swojego laptopa bo oddałam w końcu do naprawy, to będę wpadać do Was częsciej.

reklama
A u nas słonko wyszło leciałam z zakupów bo pranie ale tylko pare kropelek spadło.

Iwonka tak jak ty zaczelam zakładać bo faktycznie wszystko na wierzchu jak sie schyla czy gdzies wariuje na podwórku

Ha-NN-aH ja mam taki jak kupiłas aventa jest super uzywałam go bardzo długo i sie sprawdził, bo mialam jakis z baby ono jakos tak to M leciał szybko do sklepu na drugi dzien bo tamtym nic nie moglam sciagnac a cycki bolały ze strach

Te wasze ciąże szybko lecą jakos :)

Do góry