reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Niestety na swieta ma nie byc sniegu z tego co nadaja i pokazuja na portalu pogodowym przy prognozie na 16 dni.....

Anulaaa
Super zdjecia Oliwki :)myslalam ze mozna zmienic nazwe ale ja tez nie moge zmienic nazwy swojego watku.Tylko mozna napisac do admina i w ten sposob ale czy warto..........bedziemy wiedziec ze to jest wateczek o przygotowaniu do porodu :)Dopisz na pierwszym twoim poscie na tym watku o nacinaniu ze jest to tez o przygotowaniu do porodu i juz :)
OlaK no jak patrzylam na fotki to tam ladnie ale jak pisalam dla mnie za drogo i zreszta teraz i tak nie mam potrzeby takiej :)
Mm moje usg polowkowe tez wypada w danym terminie a gin powiedzial zebysmy zrobili tydzien pozniej lub nawet do dwoch bo bedzie lepsze i dla mojego oka tez :)Na poczatku stycznia ide na nie a teraz tylko szukac plci :)

reklama
:-)Cześć Dziewczyny!:-)

Widzę, że wątek bardzo się dziś ożywił!
No to faktycznie mamy te wizyty zaraz obok siebie prawie wszystkie... ciekawe czy posypią się chłopcy czy dziewczynki!:-D Najważniejsze, oby wszystko było ok!
Kamilko - na zdjęciach wyglądasz super, nie rozumiem dlaczego nie lubisz oglądać się na zdjęciach... ale to chyba większość kobitek tak ma.;-)
Co do prezentów, ja jeszcze Mężowi nic nie kupiłam i narazie nie mam pomysłu.. ale w czwartek na zakupy to może coś wymyślę... Sporo rzeczy dla rodzinki kupowałam przez internet, bo jednak taniej...
Agnieszko - super, że Ci się z Sylwestrem udało.:-) A co do fryzjera to ja dzwoniłam w zeszły poniedziałek i umówiłam się na ostatnią wolną godzinę przed Świętami, a na Sylwka już nic nie było..:no: No ale coś sama wymodzę.

Pozdrowionka dla Wszystkich.

Witajcie!
Cały wekend odpoczywałam od kompa i netu:-), a teraz nadrabiam zaległosci i aż mnie oczy bolą:happy2:.
Kamilka wszystkiego co najpiekniejsze i dużo spokoju:tak:.
Ja mam wizytę 21 grudnia,ale bez usg. Czekam na połówkowe na poczatku stycznia, kurde, żeby się nie okazało, że Wy wszystkie znacie już płec, a ja nie:baffled:.
Milutkiego wieczorku.

no majóweczki widze że ginkowie przed świętami zaatakowani ja mam wizyte 19 grudnia ale to juz bez USG więc w tym roku nie poznam juz płci mojego maleństwa może po nowym roku za to na USG połówkowym uda się coś wypatrzeć :tak::tak:
pozdraiwma wszystkie cieplutko i pewnie znowu pójde poleżeć bo się czuje bardzo nie bardzo:baffled: i dlatego z całego serduszka życzę Wam dobrego samopoczucia:tak::tak:

Ok kalendarz na bierzaco uzepelniony,choc mam troche zabawy z tym tym bardziej ze teraz na laptopie siedze a ja bez myszki to jak bez reki.....a moj gra na kompie i ja dlatego na laptopie....Jak gdzies sie pomylilam to odrazu dajcie mi znac

A mi zaczyna juz pepek wypychac sie na zewnatrz,prawie sie juz zrownal z brzuchem i tylko patrzec jak niedlugo bedzie wystajacy....
OK zmykam juz spac zaraz bo ledwo siedze Dobranoc

To jeszcze ja:) Widze ze sama ze soba pisze :)
Aniusia80 pomyslalam ze moze zalozysz watek typu Majowka u lekarza czy jak tam wymyslisz i tam bedziemy opisywac swoje wizyty itd.Tak maja tez na innych wateczkach dziewczyny bo patrzylam teraz sobie i czytam o porodach zamiast isc spac :)

anulaaa
nie jest tak łatwo wysłuchać serduszka, tak jak zreszta u nas, jak przyłożysz sobie stetoskop do biodra, albo nogi wiadomo że nie usłyszłysz serca, ale bliżej koło piersi od razu usłyszysz. U naszych maluszków tez tak jest, trzeba nieraz wsłuchiwac sie bardzo długo, aż wreszcie dzidzia ułozy sie odpowiednio.
Mi sie udalo zaledwie kilka razy wysłuchać, ale ja leże ze sluchawkami wieczorem bardzo długo, uwielbiam słuchać bulgotków w środku.:-)

Z kalendarza ciąży
"Jeśli masz ochotę posłuchać bicia serca swojego dziecka będąc w domu po prostu idź do apteki i kup stetoskop. (W ten sposób serduszka maleństwa będzie mógł posłuchać również jego tata, rodzeństwo i dziadkowie). Może być dość ciężko odróżnić bicie serca dziecka od bicia Twojego własnego serca. Wsłuchaj się w szybszy rytm – serce dziecka uderza 120 do 160 razy na minutę, czyli dwa razy częściej niż Twoje. Wiele kobiet uważa, że jest to dźwięk przypominający galopujące konie.":-)
To jest akurat z 21 tyg. ciązy, ale często pisze że duzo wczesniej można usłyszeć.

reklama
rozpisałyście się wczoraj, że hoho!
jak juz dotrę do domku po pracy, w której cały czas siedze przd kompem to normalnie w domu laptopa omijam szerokim łukiem (no chyba, że Pszczołkę Maje oglądam z Mieszkiem :tak:) Ale poza tym nie mam czasu żeby tu jeszcze zaglądać. Pranie, sprzątanie, gotowanie no i przede wszystkim moj synek - wszystko jest takie absorbujace, że ciężko mi znaleźć czas na BB. Tak więc podziwiam Was kobitki :cool2:

Mm - Moja następna wizyta u gina 2 stycznia i o tydzień bedzie zawcześnie na usg połówkowe podobnie jak u Ciebie, ale ja myślę, że jest jakaś tolerancja na wykonanie takiego badania na tydzień wczesniej czy później.

Anula - Oliwka ma wprost rozbrajający uśmiech... A co do stetoskupu to poprzednio nasłuchiwałam Mieszka i rzeczywiście mnie też nigdy sie nie udawało utrafić, a jeśli nawet cos słyszałam to chya raczej jak krążyła moja krew bo to za wolne bicie było jak na maluszka.

Kamilka - jest w tym cos dziwnego, ale jedyne zdjęcia na których się sobie podobam to te ślubne. Jednak radość tak nas wtedy rozpromienia, że nawet my same zauważamy iz w tym Dniu jeteśmy piękne!

Do góry