reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

kiedy ja się w końcu dorwałam do kompa, to tu pustka...:zawstydzona/y: zupełnie jakbyście się zmówiły i uciekły:-:)-:)-(
nasze dziecko zasnęło przed 30 minutami z noskiem na pilocie TV, nie dał się uśpić, a męczył się biedaczek już od 19 - uparcioszek...

głupio tak samej pisać, więc i ja mówię dobranoc, kolorowych, słodkich snów...jutro musi być lepiej...

pim_002a_gross_small.gif

Ostatnia edycja:
reklama
ANIUSIA moj synek tez ostatnio uparty:no:nauczylam go juz bez usypiania to pierwszy placz i tatus zacz\al bujac:no::angry::angry:teraz trzeba znow bujac:angry::angry:wk....sie bo przyjdzie po pracy na godz do domu i zburzy to co tyg wyuczylam:angry::angry:ach nie bede juz lepiej niz pisac.ide sie wykapac i spac:no::no:dobranoc:-)

Dzieci wreszcie śpią, no to matka Polka do roboty.
Maksio już się wpakował na miejsce tatusia ("przecież tatusia nie ma, mamusiu to ja będę spał z tobą").

Oj wspolczuje wam tych usypianek,nie chce zeby wyszlo ze sie chwale ale naprawde moja Klaudia zawsze zasypiala sama,odkladam ja do lozeczka ,daje jej ulubiony mini kocyk Klapouszka i mietolac go zasypia :-) spi cala noc w swoim lozeczku :-)
Z Vanesska bylo inaczej ona praktycznie od urodzenia spi ze mna ! No ale moja wina,od poczatku spala z nami w lozku,ja ciagle czuwalam nad nia i wydawalo mi sie bezpieczniej jak bede czula jej oddech na swojej twarzy,a po drugie cycolenie i wygoda bo nie chcialo mi sie w kolko ja odkladac do lozeczka i sapal z nami...ech a ze karmilam ja 14 miesiecy to sie tak nauczyla i w sumie do tej pory spi z mamusia.Ma swoj pokoj i czasami spi w nim ale to jest rzadkosc niestety,teraz na sile jej nie wyganiam bo boje sie zeby nie zrobila sie zazdrosna ze Klaudia spi obok mnie w lozeczku a ona z dala od nas......

Jutro w Dzien Dobry Tvn ma byc o tym jak przespac cala noc majac w domu niemowlaka....

Cześć dziewczyny
taaaak w telewizji pewnie powiedzą jak to wszystko jest baaardzo proste. Niestety nie jest! Mój mały zasypia wieczorem tylko przy mnie - a raczej cycu. Nie potrafie go tego oduczyć. Jak juz zaśnie to mozna go odlożyć do łóżeczka no ale budzi się na jedzenie. Więc by się nie wybudzać - ja nie on - kładę go do naszego łóżka i śpi ze mną. Małzonek postanowił znależć sobie wygodniejsze miejsce do spania w naszym domu, jak to powiedział? mniej zatłoczone.

Beata, no to u nas jest tak samo, z tą różnicą, że mąż się z łóżka nie wyniósł. Przeciwnie - co noc przychodzi do nas jeszcze Maksio ze swoją ukochaną poduszeczką Maleństwem ("mamusiu, to nie jest poduszka, Maleństwo jest prawdziwe"). Maksio odprpowadzony do łózka i tak wraca jak bumerang. A jak tatusia nie ma w domu, to dla Maksa w ogóle jest oczywiste, że on śpi ze mną (i z Mikim) i jest fajnie, bo mamy więcej miejsca :baffled:

doczytałam :rofl2:

Ola a jakbyś raz nie dała ojcu kasy to może by sie zreflektował i poszukał jakiejś pracy? Za wygodnie mu!

uciekam bo padam na ryjek
Buźka dobranoc

Hej.

My z małą na nogach od 7. No ja moją też odkładam do łóżeczka i ona przytulające się do pieluszki zasypia. No oczywiście musi też mieć smoka. No ale na odzwyczajanie od niego przyjdzie czas:tak:

Wiecie jaka informację przyniósł wczoraj mąż z pracy??? Że niby dzici nie można sadzać dopóki same nie usiądą bo żeberka im się podwijają:szok: Słyszałyście o takim czymś???

reklama
tak wogole chcialam sie przywitac a ja wam sie nie pochwalilam ale Adas juz spi cala noc sam byl wybity z trytmu przez zmiane czasu a teraz wrocilo do normy spi od 19 do 7-8 rano :szok::szok::szok: mowie wam jak swietnie sie wyspac wreszcie...

a tak ogolnie to szykujemy sie pomalu do swiat... w poniedzialek na zakupy bo w weekend nie ma mowy tyle bedzie narodu a my mamy tylko 3 hipermarkety wiec beda straaaasznie oblegane...:angry::angry::angry:

Do góry