reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam,my dzis grilowalismyi troche na zakupach bylismy bazarkowych a ateraz ogladamy sopot.Sandra dale plame bo spiewala z palybacku ale i tak jak ja lubie choc przytylo jej sie tu i owdzie... no a moj Klaudus dzis skonczyl juz 3 miesiace :-)

teraz ogladamy sopot.Sandra dale plame bo spiewala z palybacku
Ja też oglądałam :tak:. Wspomnienia z dzieciństwa. Sandra dała plamę a Sabrina dała ciała ;-). Czekałam szczególnie na Kim Wilde. Ale i tak najlepszy był Szymon i pewna reklama ING :-D:laugh2:.
Dzisiaj zaliczyliśmy imprezę u sąsiadów, m.in. opijaliśmy nową furtkę w płocie pomiędzy nami.
Idę się prysznicować. Do jutra :tak:

Witam, nam niestety nie dopisała pogoda w ten weekend:-( ale i tak było rodzinnie i miło. Już nie potrafię się doczekać piątku bo wyjeżdżamy do Rabki na trzy dni:tak:. I widoku gór. Jeju jak ja tęsknię za górami. Wiem że z maluchami nie wybierzemy się nigdzie daleko (szczególnie z Bartusiem ale na długi spacer na pewno pójdziemy. No i zawsze jakaś zmiana.:-)

Kamilko,
Mądrością domek zbudujcie, dla dwojga, trojga, czworga, a może i więcej, kochając się coraz goręcej.
I zawsze miejcie w pamięci ten dzień jedyny - Wasze Cudowne Zaślubiny.

slubna.jpg

Iwonko, wielki buziak dla Klaudusi - troszeńkę spóźniony:sorry2::sorry2:
pluszaki_small.jpg

u nas weekend bardzo rodzinnie spędzony :) tatuś miał wolną sobotę - w końcu, a wczoraj zostawiliśmy Matiego babci i wyskoczyliśmy na 3 godzinki na grzybki...o prawda znaleźlismy tylko trochę kurek, jednego maslaka i jednego prawdziwka i cały czas myśleliśmy czy wszystko oki, ale bylo naprawdę fajnie...dzisiaj za to zimno i mokro, więc spacerku pewnie nie będzie:wściekła/y::-(

Kamilko....
Z Bożej woli połączeni węzłem, co dwoje serc tych splata, żyjcie szczęśliwie tu na ziemi, niech Wam w miłości płyną lata, niech miłość, dobroć oraz ufność, która dziś w sercach Waszych gości, wraz z Bożą łaską i pomocą da Wam moc szczęścia i radości.
ouiu8u8ry.gif

Witam.
W piątek przeżyłam najdłuższą rozłąkę z moim szkrabem. Pojechałam na 6 godzin do Lublina ( 70 km) załatwić rożne sprawy m.in. odebrać dyplom ukończenia studiów podyplomowych ( właściwa ceremonia była 17 maja kiedy już byłam w szpitalu).
Przy okazji przeszłam po sklepach i marketach, chciałam uzupełnić garderobę Dominika ale nie udało sie. Zasadniczo to samo co w naszych sklepikach małomiasteczkowych, tylko oczywiście dużo droższe. Zajrzałam do Tesco, ale body w wielopakach były tak zbebeszone, powyciągane z opakowań, że sie człowiek nagrzebać musi porządnie, żeby znaleźć rozmiar.
Taka ciekawostka z Lecleca - Hugiessy są tam 8 zł droższe niż w Biedronce:szok:
Udało mi sie kupić smoczek z aventu który pokazywała mi anusiasac ( z szopem)- kategoria 3-6m, ale jest za duży dla Dominiczka, tarcza dość brutalnie dotyka mu noska. Smoczek musi poczekać.
Przy okazji wstąpiłam do Rossmana- słyszałam, ze tamtejsze chusteczki nawilżane są bardzo dobre- i moim zdaniem nie są, są szorstkie, szkoda mi skóry dziecka, kupiłam zachwalane wkładki laktacyjne-te nadają sie tylko pod gruby sweter , są jakieś niekształtne, równie dobrze mogę sobie ligninę w stanik wkładać.
Kupiłam stanik do karmienia Alles ( o tym na innym wątku).
Ciągle dzwoniłam do domu, czy dużo zjadł czy dużo ulał, czy śpi.

agusiaa słyszałam , ze niektóre mamy dolewają do nutramigenu glukozę, żeby " mleko" było słodsze i dziecko chciało pić.

Witam.
Udało mi sie kupić smoczek z aventu który pokazywała mi anusiasac ( z szopem)- kategoria 3-6m, ale jest za duży dla Dominiczka, tarcza dość brutalnie dotyka mu noska. Smoczek musi poczekać.

Szopek, u nas też smoczek do dwóch dniach poszedł w odstawkę. nie tyle tarcza, co sam silikon jest chyba za duży dla naszego szkraba, bo wyrzucał go sam wyjmując sobie z buzi...więc czekamy az dorośnie :tak:

Przy okazji wstąpiłam do Rossmana- słyszałam, ze tamtejsze chusteczki nawilżane są bardzo dobre- i moim zdaniem nie są, są szorstkie, szkoda mi skóry dziecka

ja też kupiłam wczesniej jeden dwupack i byłam naprawdę zadowolona, teraz kupiłam następny, ale jakby był z innej partii:szok: tamte miały taki fajny zapach, a te mnie drażnią, wracam znowu do chusteczek Bambino, bo te pasują mi najbardziej - w rossmanie też są w dwupackach w promocji ;-)

kupiłam zachwalane wkładki laktacyjne-te nadają sie tylko pod gruby sweter , są jakieś niekształtne, równie dobrze mogę sobie ligninę w stanik wkładać.

a tych wkładek akurat lubię używać, chodzę w obcisłych koszulkach i nawet zrobiłam sobie zdjęcie,:sorry2: żeby sprawdzić, czy je widać i jak dla mnie jest oki

sZOPEK, a jeśli chodzi o SZOPY, to nie wiem, czy zauważyłaś, że w Polsacie o 8.30 jest bajka dla dzieci z Szopem w roli głównej...:-D i tylko ten Szopek jest łany, bo reszta postaci to jakieś szczurki czy inne gryzonie i szczerze mówiąc nie chciałabym, żeby moje dziecko oglądało taką brzydką bajkę:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
A używałście z Rossmana tych chusteczek nawilżanych w białym opakowaniu, bezzapachowych z aloesem? Moim zdaniem są naprawdę godne polecenia. Za 80szt płaciłam chyba 4,99zł. Pupcia Mikołaja bardzo je lubi:-D

Do góry