reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Dziewczyny, które miały prenatalne w poprzednich ciążach - czy lekarz wykonujący usg dawał wam jakieś wstępne informacje jak dzieciątko, czy po prostu czeka się na wynik usg+pappa w postaci prawdopodobienstwa i koniec? Jak to właściwie wygląda? Nie wiem jak dam radę z tą niepewnością, bo na wynik czeka się ok. Tygodnia 🤔
W trakcie usg lekarz sprawdza np. obecność kości nosowej, przezierność karkową, budowę narządów wewnętrznych i te właśnie rzeczy w głównej mierze wskazują na to czy dziecko nie ma wad. Myślę, że sprawdzając te parametry na bieżąco podczas badania powinien Ci mówić jak wygląda sytuacja. Jeżeli nawet pappe będziecie omawiali w innym terminie to poprostu ona poszerzy tę informację i wyliczy prawdopodobieństwo wystąpienia chorób.

reklama
Czy któraś z dziewczyn chce jeszcze dołączyć na wątek prywatny? Chciałabym wysłać jedna zbiorcza wiadomość do Ani z prośbą o dodanie, a nie co chwilę ktoś mnie prosi o dołączenie.

Jestem już po wizycie. Wychodzi 7 tydzień. Serduszko bije jak trzeba. Termin porodu na 29.05. Dostałam skierowanie na badanie. Ze względu ze miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży mam też zrobić krzywą cukrową

reklama
Do góry