reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Są obowiązkowe badania w ciąży więc nawet jeśli nie jest to jakiś super specjalista to skierowanie powinien dać.
Chyba uwierze jak zobaczę ;)

Szkoda mi nerw, ale może faktycznie spróbuje...

Uwierz mi w moim mieście to już porządni gini poszli na prywate ;)
Był czas, że 3 lata nie pojawiłam się u gina i trzech lekarzy gin robili mi problem, żeby dać skierowanie na głupią cytologię... No pewnie jakieś mrówki się uchowały... ale to pewnie garstka,

To raczej o skrupuły nie chodzi tylko u mnie w mieście jakiś sensowny dr... na nfz... to nie wiem czy istnieje... a jak mam się prosić o każde badanie to tam tego dr udusze...
na pewno ani jednego nie ma? U mnie na wygwizdowiu na prawie pierwszego lepszego na NFZ trafiłam na miłego i nie ma żadnych problemów z nim

To raczej o skrupuły nie chodzi tylko u mnie w mieście jakiś sensowny dr... na nfz... to nie wiem czy istnieje... a jak mam się prosić o każde badanie to tam tego dr udusze...
Powiem ci tak, mój jest skończonym bucem, ale daje większość badań i recepty na potrzebne mi leki jak zapomnę poprosić prywatnego albo mi braknie wiec puszczam jego durne teksty mimo uszu ;)

Jutro i ja się dowiem czy zaroduś się dobrze ma i bije serdusio...

Koszmar wizyta dopiero o 18...
Dobra udało się wydębić wcześniejszą godzine na 15:30 bo ktoś zrezygnował uf ;D

Świetnie :)
To musi być widok! Wow!

A po za mdłościami jak tam??

Jeju wieczność Ci każą czekać...
U mnie jak był pęcherzyk widoczny to dr kazał po 10 dniach przyjść i mówił, że wtedy do już musi być... a tu tyle czasu? Raaaaany

Na NFZ to ciężko chyba o taki termin...
Hej ;)

Widok jest to prawda niecodzienny :D Tak sobie w koncu siwadomilam ze tam cos takiego malego siedzi i zyje :D
Oprocz meczacych mdlosci, nie wiem czy inne kobiety tez tak maja, ale wzdecia sa po prostu nie do ogarniecia! Kto tez tak samo przechodzi ciaze? :D

Hej ;)

Widok jest to prawda niecodzienny :D Tak sobie w koncu siwadomilam ze tam cos takiego malego siedzi i zyje :D
Oprocz meczacych mdlosci, nie wiem czy inne kobiety tez tak maja, ale wzdecia sa po prostu nie do ogarniecia! Kto tez tak samo przechodzi ciaze? :D

Ja właśnie po zaparciach domyśliłam się że jestem w ciąży, bo do tej pory nie miałam z tym problemu a odkąd jestem w ciazy właśnie mam z tym problem plus senność a tak to się bardzo dobrze czuje 🤷‍♀️

reklama
Chyba uwierze jak zobaczę ;)

Szkoda mi nerw, ale może faktycznie spróbuje...

Uwierz mi w moim mieście to już porządni gini poszli na prywate ;)
Był czas, że 3 lata nie pojawiłam się u gina i trzech lekarzy gin robili mi problem, żeby dać skierowanie na głupią cytologię... No pewnie jakieś mrówki się uchowały... ale to pewnie garstka,
to straszne, że ginekolog robi kobiecie takie problemy i smutne zarazem :(
Powiem ci tak, mój jest skończonym bucem, ale daje większość badań i recepty na potrzebne mi leki jak zapomnę poprosić prywatnego albo mi braknie wiec puszczam jego durne teksty mimo uszu ;)
u Ciebie buc i daje recepty --- rety nie wiem co gorsze ;)
ja mam taki charakter, że pewnie choćbym miała dojeżdżać godzinę to bym już do takiej osoby nie poszła. Z resztą teraz tak robię i mam bardzo miłą panią ginekolog, a w dodatku czuję, że jest mega kompetentna
Ja właśnie po zaparciach domyśliłam się że jestem w ciąży, bo do tej pory nie miałam z tym problemu a odkąd jestem w ciazy właśnie mam z tym problem plus senność a tak to się bardzo dobrze czuje 🤷‍♀️
A ja się zaczęłam domyślać, że doszło do zapłodnienia po tym, że wszystko mnie swędziało. Obudziłam się w środku nocy tak okropnie swędziała mnie skóra głowy, pomyślałam "kurczę co ja jakieś wszy mam ;)- może syn przyniósł :D", a potem doszło zwędzenie wszystkiego, głównie dłonie, brzuch nogi... zaczęłam sprawdzać w necie co to oznacza. Trochę strasznych info znalazłam też, ale kupiłam środki mocno nawilżające do głowy i ciała i po 4 dniach mi przeszło. Tzn. głowa delikatnie nadal mnie swędzi, ale to już bez porównania ;)

Do góry