reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Ja na razie więcej zwracam i wiec jeszcze sie w jeansy mieszczę, zamierzam się mieścić do prawie końca listopada aż w pracy powiem, ale coś czuje ze może być różnie

Tez się zastanawiam. Bo mam mega problem z piciem wystarczającej ilości wody, przez mdłości i wymioty. Czy mogę sie zapisać do rodzinnego albo w medicover do położnej żeby mi jakaś kroplówkę zapisała by się nie odwodnić?

Ja mam na początku 13tc
12+2 dokładnie. tak mi powiedziała babka ze szpitala w którym się umawiałam na te badania, że wcześniej lepiej nie robić bo mniej widać. Ona w zasadzie zapytała się o 1 dzień OM i sama sobie wyliczyła termin badania i mnie poinformowała kiedy mam przyjść. Badanie na Polnej w Poznaniu.

Och czyli <35 r.ż usg jest platne...Chwała pakietom od prywatnych ubezpieczycieli, wstępny koszt posiadania dziecka spada znacząco 😅 i mniej użerania z czekaniem w kolejkach.

U mnie 8+4, serducho widziałam i czekam na przyszły czwartek - będzie równo 10 tyg i jak lekarka potwierdzi że jest ok, to z radością ujawnię się przyjaciółce 🤩

U mnie +1kg na wadze i choć w jeansy wchodzę, to nie jest mi jakoś super wygodnie ;) Ale ostatnie 2 tyg to obżarstwo, obstawiam że to tluszczyk:D Przy pustym zoladku mnie mdli więc jem na potęgę, muszę się opanować haha :D
to idziemy równo bo u mnie też 8+4 i wizyta dopiero za 3 tyg. i wtedy powiemy rodzicom 😍

12+2 dokładnie. tak mi powiedziała babka ze szpitala w którym się umawiałam na te badania, że wcześniej lepiej nie robić bo mniej widać. Ona w zasadzie zapytała się o 1 dzień OM i sama sobie wyliczyła termin badania i mnie poinformowała kiedy mam przyjść. Badanie na Polnej w Poznaniu.
A czy można w takim wypadku zrobić to w 13/14 tygodniu? Od 11/12 (zależy jak ktoś liczy) nie będzie mnie w kraju i zastanawiam się jak ugryźć temat. Będę jeszcze uzgadniała to z ginekologiem ale pytam już teraz z ciekawości

Tez się zastanawiam. Bo mam mega problem z piciem wystarczającej ilości wody, przez mdłości i wymioty. Czy mogę sie zapisać do rodzinnego albo w medicover do położnej żeby mi jakaś kroplówkę zapisała by się nie odwodnić?
A myślałaś o lekach? Mi dziś zapisała i mówiła, że są nowe i bezpieczne. W poprzedniej ciąży jeszcze ich nie było

reklama
A czy można w takim wypadku zrobić to w 13/14 tygodniu? Od 11/12 (zależy jak ktoś liczy) nie będzie mnie w kraju i zastanawiam się jak ugryźć temat. Będę jeszcze uzgadniała to z ginekologiem ale pytam już teraz z ciekawości
z tego co widziałam na stronie NIFTY to można najwcześniej w 10tc aż do 24tc, ale najlepiej niech Ci lekarz powie :)

Do góry