Moonstone
Moderator
Prawda?Mi sie wydaje, że brzuch po ciąży, bardzo szybko wchodzi w tryb „ciąża” w kolejnej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Prawda?Mi sie wydaje, że brzuch po ciąży, bardzo szybko wchodzi w tryb „ciąża” w kolejnej
12+2 dokładnie. tak mi powiedziała babka ze szpitala w którym się umawiałam na te badania, że wcześniej lepiej nie robić bo mniej widać. Ona w zasadzie zapytała się o 1 dzień OM i sama sobie wyliczyła termin badania i mnie poinformowała kiedy mam przyjść. Badanie na Polnej w Poznaniu.Ja mam na początku 13tc
to idziemy równo bo u mnie też 8+4 i wizyta dopiero za 3 tyg. i wtedy powiemy rodzicomOch czyli <35 r.ż usg jest platne...Chwała pakietom od prywatnych ubezpieczycieli, wstępny koszt posiadania dziecka spada znacząco i mniej użerania z czekaniem w kolejkach.
U mnie 8+4, serducho widziałam i czekam na przyszły czwartek - będzie równo 10 tyg i jak lekarka potwierdzi że jest ok, to z radością ujawnię się przyjaciółce
U mnie +1kg na wadze i choć w jeansy wchodzę, to nie jest mi jakoś super wygodnie Ale ostatnie 2 tyg to obżarstwo, obstawiam że to tluszczyk Przy pustym zoladku mnie mdli więc jem na potęgę, muszę się opanować haha
Hej, ja jestemDziewczyny, czy jest tu ktoś z Poznania?
A czy można w takim wypadku zrobić to w 13/14 tygodniu? Od 11/12 (zależy jak ktoś liczy) nie będzie mnie w kraju i zastanawiam się jak ugryźć temat. Będę jeszcze uzgadniała to z ginekologiem ale pytam już teraz z ciekawości12+2 dokładnie. tak mi powiedziała babka ze szpitala w którym się umawiałam na te badania, że wcześniej lepiej nie robić bo mniej widać. Ona w zasadzie zapytała się o 1 dzień OM i sama sobie wyliczyła termin badania i mnie poinformowała kiedy mam przyjść. Badanie na Polnej w Poznaniu.
A myślałaś o lekach? Mi dziś zapisała i mówiła, że są nowe i bezpieczne. W poprzedniej ciąży jeszcze ich nie byłoTez się zastanawiam. Bo mam mega problem z piciem wystarczającej ilości wody, przez mdłości i wymioty. Czy mogę sie zapisać do rodzinnego albo w medicover do położnej żeby mi jakaś kroplówkę zapisała by się nie odwodnić?
z tego co widziałam na stronie NIFTY to można najwcześniej w 10tc aż do 24tc, ale najlepiej niech Ci lekarz powieA czy można w takim wypadku zrobić to w 13/14 tygodniu? Od 11/12 (zależy jak ktoś liczy) nie będzie mnie w kraju i zastanawiam się jak ugryźć temat. Będę jeszcze uzgadniała to z ginekologiem ale pytam już teraz z ciekawości