reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Hej dziewczyny,
jestem 6+6
w Poniedziałek 18.09 zrobiłam betę 40226mlU/ml
w Piątek 22.09 beta 71442mlU/ml

Kalkulator pokazuje mi, że przyrost jest 33,3% i że jest to poniżej normy (66%) co 48h. Moja Pani Ginekolog powiedziała, żeby się nie martwić i w poniedziałek przyjść na USG, bo tylko z niego możemy zobaczyć czy coś się dzieje dobrego/złego. Pierwsze USG miałam we wtorek i widać już było serduszko. Plamień na szczęście brak. Ale martwię się tym mniejszym przyrostem.

czy możliwe jest, że beta przy wyższych wartościach już nie przyrasta z taką prędkością? Macie jakieś doświadczenie?

Hej dziewczyny,
jestem 6+6

Kalkulator pokazuje mi, że przyrost jest 33,3% i że jest to poniżej normy (66%) co 48h. Moja Pani Ginekolog powiedziała, żeby się nie martwić i w poniedziałek przyjść na USG, bo tylko z niego możemy zobaczyć czy coś się dzieje dobrego/złego. Pierwsze USG miałam we wtorek i widać już było serduszko. Plamień na szczęście brak. Ale martwię się tym mniejszym przyrostem.

czy możliwe jest, że beta przy wyższych wartościach już nie przyrasta z taką prędkością? Macie jakieś doświadczenie?
Wraz z wiekiem ciąży przyrosty maleją, ale nie wiem, od którego TC.

Jestem zszokowana, ile dziewczyn bez wskazań lekarza bada betę i progesteron. Mam wrażenie, że powoduje to tylko dodatkowy lęk, a w zasadzie niczego nie zmienia.
noo teraz już wiem, że mogłam nie badać. nie wiem co mnie pokusiło.. sama sobie dorobiłam zmartwienia, a pewnie wszystko jest ok..

Moja mama i moi bracia już wiedzą. Powiedziałam im po pierwszej wizycie u ginekologa jak już miałam potwierdzenie że jest serduszko. Ale zrobiłam to trochę wbrew sobie normalnie chciałam wszystkich poinformować po prenatalnych. Rodzina męża dowie się w październiku jak do nas wpadną w odwiedziny. Ogólnie jak czujesz że chcesz komuś powiedzieć to czemu nie mówić.
Ja tym razem powiedziałam dosyć szybko, bo chce wierzyć ze wszystko będzie dobrze. I nie chce być już taka ostrożna jak z Olgusiem.

Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.
My powiedzieliśmy rodzicom i mojemu rodzeństwu, bo często się widujemy, przez 3tygodnie coś kręciłam, żeby się nie domyślili, ale było to dla mnie obciążające i potrzebowałam też wsparcia, bo wizja dziecka troche nas jednak wystraszyła;) Powiedzieliśmy po potwierdzeniu bijącego serduszka.
Nie wierzę w zapeszanie itd, co ma być to będzie, każdy przecież wie jak jest :) (u nas 9 tydzien w toku).

reklama
Hej dziewczyny,
jestem 6+6

Tak, generalnie jak jest obraz na usg to się nie bada już bety :)

Do góry