reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Boję się jutrzejszej wizyty ale to raczej przez to że miesiąc temu tam byłam i się dowiedziałam że muszę czekać na poronienie. Chcę tylko dowiedzieć się że jest serduszko i że tym razem wszystko się prawidłowo rozwija. A spokój przyjdzie po prenatalnych 🫣
Rozumiem Cię, ale trzeba być dobrych myśli 😍 trzymam mocno kciuki!

reklama
Ja też czekam na wizytę i dopiero będę się cieszyć. Póki co "reakcja obronna" tak mam od dawna i się nie identyfikuje jeszcze z byciem w ciąży żeby później szybciej stanąć na nogi gdyby co. Życzę wszystkiego dobrego :)
Mi moja położna powiedziała ze to tak nie działa. Ze później to co najwyżej będziemy żałować ze nie poświeciliśmy dziecku całego czasu który mogliśmy jak było z nami choćby w brzuszku a wcale mniej nie będzie nas przez to bolało. I trochę się z tym zgadzam :).

Mi moja położna powiedziała ze to tak nie działa. Ze później to co najwyżej będziemy żałować ze nie poświeciliśmy dziecku całego czasu który mogliśmy jak było z nami choćby w brzuszku a wcale mniej nie będzie nas przez to bolało. I trochę się z tym zgadzam
Możliwe. To moje pierwsze doświadczenie i reaguje "jak zawsze". Oby każda z Nas doczekała rozwiązania :)

Jeśli chodzi o wiek, to stara byłaś, ale 30 lat temu 😀 teraz już się tak nie patrzy, ja mam 34 lata i mi ginekolog powiedziała, ze „lepiej się starać, póki pani jest młoda” 😄
Lubię Twoją ginekolog :D
Zauważyłam, że po 15.09 jakiś zastój 🤪 może jeszcze ktoś dołączył do Nas. Ja trochę szukałam tej grupy, bo nie wiem czemu wyszukanie pokazuje każdy mc do kwietnia włącznie.
Mi by wychodziło jakoś 19, ale to z pierwszej lepszej apki. Zobaczymy co powie lekarz.

Do kiedy zamierzacie nosić wasze starszaki wiążące 13/14kg obecnie? Mój ma teraz totalną mamozę i do nikogo nie chce na dłużej niż krótki przytulas. U mnie na rękach mu najlepiej, a się naczytałam o zbytnim dźwiganiu i mam obawy. Ale też chcę mu dać teraz tyle uwagi ile chce, bo za niedługo to się przecież skończy.
Ja tyle ile będę się dobrze czuła i nie będzie mi nic dolegać to będę nosić, bo niestety taki egzemplarz mi się trafił co bardzo lubi być noszony i donośnie daje o tym znać 🙃 Z reszta nie ma nawet 1,5 roku to ciężko wytłumaczyć czemu nie podniosę 😉
A poziom żelaza ferrytyny masz Ok ?

Ja to dziś pobiłam swój rekord nocnej potliwości normalnie cały mój ślad na pościeli z potu 😅
Jestem ciekawa jak z żelazem w tej ciąży, bo w poprzedniej od połowy do końca musiałam brać feroplex 🤔 Pewnie znowu mnie czeka suplementacja.
My wczoraj zawieźliśmy ekspres do kawy do naprawy. Dziś wstaje rano i nie mam jak wypić kawy 🙄 ale warto być pomysłowym, zmieliłam kawę w Thermomixie i spokojny poranek za mną 😄
Ja zawsze mielę kawę w TM 😁 nawet jest program do tego 😉

Wczoraj mnie wieczorem zmuliło po całym dniu, gdzie wstałam o 5.35 i do wieczora latałam za córka 🤪 Nie chciała zasnąć i jak się jej w końcu udało to sama zasnęłam i obudziłam się o 23.10 🤦‍♀️

Mam wyniki z wczoraj - TSH - 1.83, wiec ani mało ani dużo chyba 😅 Progesteron raczej bez szału, ale w normie -15.12 nmol/L. W pierwszej ciąży ani razu nie badałam, teraz tak z ciekawości wzięłam do kompletu. Zobaczymy czy lekarz coś powie - wizyta dzisiaj na 19.20 🫣

reklama
Ja tyle ile będę się dobrze czuła i nie będzie mi nic dolegać to będę nosić, bo niestety taki egzemplarz mi się trafił co bardzo lubi być noszony i donośnie daje o tym znać 🙃 Z reszta nie ma nawet 1,5 roku to ciężko wytłumaczyć czemu nie podniosę 😉

Jestem ciekawa jak z żelazem w tej ciąży, bo w poprzedniej od połowy do końca musiałam brać feroplex 🤔 Pewnie znowu mnie czeka suplementacja.

Ja zawsze mielę kawę w TM 😁 nawet jest program do tego 😉

Wczoraj mnie wieczorem zmuliło po całym dniu, gdzie wstałam o 5.35 i do wieczora latałam za córka 🤪 Nie chciała zasnąć i jak się jej w końcu udało to sama zasnęłam i obudziłam się o 23.10 🤦‍♀️

Mam wyniki z wczoraj - TSH - 1.83, wiec ani mało ani dużo chyba 😅 Progesteron raczej bez szału, ale w normie -15.12 nmol/L. W pierwszej ciąży ani razu nie badałam, teraz tak z ciekawości wzięłam do kompletu. Zobaczymy czy lekarz coś powie - wizyta dzisiaj na 19.20 🫣
To czekamy co powie ! Daj znać;) napisz mi do jakiego lekarza chodzisz w trójmiejscie ;D

Do góry