reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Ja tyle ile będę się dobrze czuła i nie będzie mi nic dolegać to będę nosić, bo niestety taki egzemplarz mi się trafił co bardzo lubi być noszony i donośnie daje o tym znać 🙃 Z reszta nie ma nawet 1,5 roku to ciężko wytłumaczyć czemu nie podniosę 😉

Jestem ciekawa jak z żelazem w tej ciąży, bo w poprzedniej od połowy do końca musiałam brać feroplex 🤔 Pewnie znowu mnie czeka suplementacja.

Ja zawsze mielę kawę w TM 😁 nawet jest program do tego 😉

Wczoraj mnie wieczorem zmuliło po całym dniu, gdzie wstałam o 5.35 i do wieczora latałam za córka 🤪 Nie chciała zasnąć i jak się jej w końcu udało to sama zasnęłam i obudziłam się o 23.10 🤦‍♀️

Mam wyniki z wczoraj - TSH - 1.83, wiec ani mało ani dużo chyba 😅 Progesteron raczej bez szału, ale w normie -15.12 nmol/L. W pierwszej ciąży ani razu nie badałam, teraz tak z ciekawości wzięłam do kompletu. Zobaczymy czy lekarz coś powie - wizyta dzisiaj na 19.20 🫣

Program jest? W sensie w Cookidoo? Ja nie znalazłam, posxukalam w necie jak zmielić.

reklama
Jak to jest z herbatami? Czytałam że czarnej, białej, zielonej jak i z hibiskusem raczej starać się unikać?
Ja na jestem team herbata kawy nienawidzę od zawsze. I w ciąży piję normalnie czarma tak jak lubię czyli z mlekiem ale ograniczam do 2 kubków dziennie. To jest chyba maksymalny limit miare bezpieczny. Natomiast zupełnie nie tykam owocowych z hibiskusem. W sumie na różne zioła trzeba uważać, ale to już bym musiała doczytać co jest zabronione.

Ja na jestem team herbata kawy nienawidzę od zawsze. I w ciąży piję normalnie czarma tak jak lubię czyli z mlekiem ale ograniczam do 2 kubków dziennie. To jest chyba maksymalny limit miare bezpieczny. Natomiast zupełnie nie tykam owocowych z hibiskusem. W sumie na różne zioła trzeba uważać, ale to już bym musiała doczytać co jest zabronione.
Ja lubię owocowe i często piję w pracy tak jak i czarną. Ale wyczytałam że moja truskawkowa tekanee ma w sobie hibiskus więc pewnie będe musiała szukac innych bez niego.

Ja lubię owocowe i często piję w pracy tak jak i czarną. Ale wyczytałam że moja truskawkowa tekanee ma w sobie hibiskus więc pewnie będe musiała szukac innych bez niego.
No wiadomo od jednej raczej nic się nie stanie ale lepiej uważać jeśli pijesz to często. Ale muszę przyznać że bardzo ciężko znaleźć owocową herbatę ale bez hibiskusa. Mogę ci podpowiedzieć że jest jedną sypana Sycyliana się nazywa i tam nie ma hibiskusa. Można ją bez problemu znaleźć w internecie ma owocowe pomarańczowe nuty.

No wiadomo od jednej raczej nic się nie stanie ale lepiej uważać jeśli pijesz to często. Ale muszę przyznać że bardzo ciężko znaleźć owocową herbatę ale bez hibiskusa. Mogę ci podpowiedzieć że jest jedną sypana Sycyliana się nazywa i tam nie ma hibiskusa. Można ją bez problemu znaleźć w internecie ma owocowe pomarańczowe nuty.
właśnie ja piję dość często więc pewnie będę musiała czegoś szukać bez hibiskusa dzięki za polecajkę :D

To czekamy co powie ! Daj znać;) napisz mi do jakiego lekarza chodzisz w trójmiejscie ;D
Do dr Kurkowskiego :) poprzednią ciąże prowadziłam u kogo innego i byłam średnio zadowolona. Teraz już wcześniej zrobiłam research gdzie iść. Jestem ciekawa wrażeń 😅 Oby miał tylko dobre wieści dla mnie 🫢
Program jest? W sensie w Cookidoo? Ja nie znalazłam, posxukalam w necie jak zmielić.
Wybierasz rozdrabnianie (w tym ogólnym menu, gdzie tez jest mycie wstępne) i tam wybierasz ziarna kawy 😁

reklama
Ja z dwóch zeszłam do jednej 😅

Do góry