reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Hejo ;) u mnie termin porodu wg. Okresu na 30.05 ale wczoraj na USG wyszło 21.05 bo młody szybko rośnie ... Miał tak ktoś ? Jak myślicie ,który termin będzie teraz brany pod uwagę ? Gin. Powiedział że pogadamy o tym za tydzień po połówkowych ;)

Myślę, że ostateczny termin wybierze sobie sam, więc nie jest to aż tak istotne. Zwłaszcza że dzieci rosną w różnym tempie i zawsze jest jeszcze błąd pomiaru, nigdy nie jest tak super idealnie wymierzone co do grama. Zwłaszcza że na razie dziecko jest jeszcze malutkie.

Dziewczyny, może któraś z Was miała podobną sytuację i mnie trochę uspokoi. Wczoraj miałam krzywa cukrową i zastanawiają mnie wyniki. Na czczo glukoza wynosiła 70mg, po godzinie 88mg, a po dwóch 107 mg. Wyniki są niby w normie, jednakże zastanawia mnie czemu po godzinie mam wynik niższy niż po dwóch. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, więc uzyskam odpowiedź....

Dziewczyny, może któraś z Was miała podobną sytuację i mnie trochę uspokoi. Wczoraj miałam krzywa cukrową i zastanawiają mnie wyniki. Na czczo glukoza wynosiła 70mg, po godzinie 88mg, a po dwóch 107 mg. Wyniki są niby w normie, jednakże zastanawia mnie czemu po godzinie mam wynik niższy niż po dwóch. W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, więc uzyskam odpowiedź....

Masz dość niskie cukry, być może z tendencja do hipoglikemii, ale nie sądzę by to wpłynęło na ciąże. Cierpliwie poczekaj na wizytę u lekarza i zwróć uwagę, czy nie masz objawów mogacych świadczyć o hipoglikemii. Wiele takich wyników nie świadczy zupełnie o niczym.

Mam podobne wyniki 71, po godzinie 96, po dwóch 100. Nie sądzę żeby coś było nie tak, wyniki dobre, w normie. Daj znać co tam lekarz powie w poniedziałek, ja mam wizytę w środę

Witam w nowym roku :)
To będzie nasz czas ❤️
Ostatnio byłam na połówkowych i jak myślicie? Chłopak czy dziewczynka ?
IMG-20240116-WA0001.jpeg

reklama
Hej, witam i przyznaje się do znalezienia forum i tego wątku dopiero niedawno przy okazji szukania informacji o wyprawce. U mnie 23 tc a termin porodu przewidziany na 24.05. Ciąża raczej nieplanowana, ale bardzo się cieszymy i według połówkowych będzie dziewczynka (tak jak sobie mąż zażyczył😉) a dodatkowo mam problemy z żelazem i jego wchłanianiem się plus xonvea na mdłości (wciąż😒).

Do góry