reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Hej dziewczyny,
Mam pytanko: jak Wasza wielkość brzucha? Mi się wydaje dość duży jak na 21.tydzień,ale to moja pierwsza ciąża i nie znam się za bardzo i zastanawiam się czy to oznacza że będę chodzić z wielkim brzuchem? Czy może później jakoś ten przyrost przystopuje? Jestem drobna i myślę jak to u Was jest i było: czy to że na początku brzuszek wydaje się duży znaczy,że później będzie gigantem?

reklama
Hej dziewczyny,
Mam pytanko: jak Wasza wielkość brzucha? Mi się wydaje dość duży jak na 21.tydzień,ale to moja pierwsza ciąża i nie znam się za bardzo i zastanawiam się czy to oznacza że będę chodzić z wielkim brzuchem? Czy może później jakoś ten przyrost przystopuje? Jestem drobna i myślę jak to u Was jest i było: czy to że na początku brzuszek wydaje się duży znaczy,że później będzie gigantem?

Koło 20-21 tygodnia tak "wywala" brzuszek z mojego doświadczenia 😁 jeśli jesteś drobna, dziecko jest jedno i to pierwsza ciąża to raczej nie powinnaś się martwić, że brzuch będzie ogromny, ale to też indywidualna kwestia 😊 mam zdjęcie dzień przed porodem najstarszego dziecka, gdzie jak teraz patrzę, brzuch miałam nieduży w porównaniu do kolejnych 😉 niedużo większy niż teraz w 20.tygodniu po 3 porodach 😅

Na pewno pod koniec ciąży już każdej jest ciężko i plecy bolą 😉 ale to jeszcze trochę...

Na razie jakoś nie potrafię się zebrać żeby coś kompletować. 😊
My już imię i szpital wstępnie wybrany 😊

To już jesteście daleko do przodu. U nas oba tematy gorące i kontrowersyjne. Powoli nasze wieczory się robią jak w polityce. 😁

Z okazji Nowego Roku życzę Wam wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, spełnienia wszystkich marzeń, zdrowych i szczęśliwych Maluszków, żeby ten rok był wyjątkowy. 💐

Koło 20-21 tygodnia tak "wywala" brzuszek z mojego doświadczenia 😁 jeśli jesteś drobna, dziecko jest jedno i to pierwsza ciąża to raczej nie powinnaś się martwić, że brzuch będzie ogromny, ale to też indywidualna kwestia 😊 mam zdjęcie dzień przed porodem najstarszego dziecka, gdzie jak teraz patrzę, brzuch miałam nieduży w porównaniu do kolejnych 😉 niedużo większy niż teraz w 20.tygodniu po 3 porodach 😅

Na pewno pod koniec ciąży już każdej jest ciężko i plecy bolą 😉 ale to jeszcze trochę...

A myślałam, że mi wywaliło po świętach i trzeba przystopować. 😁

Ja w pierwszej ciąży miałam największy brzuch i największe dziecko. W trzeciej dla odmiany tydzień przed porodem nikt nie wierzył, że jestem w ciąży, a teraz chyba taki standardzik jakbym trochę przytyła.

@fasolka32 podpinam się pod to co napisała koleżanka. Na początku wydawało mi się, że brzuch nierosnie albo że jest malutki i właśnie w okolicach 20 tygodnia nagle zrobił się ogromny 😆

Hej dziewczyny, czy czujecie juz ruchy dziecka?
Jestem 21+5 i no... slabiutko z tym, nic nie czuje praktycznie
Hej, ponoć zależy to też od tego gdzie jest łożysko,czy z przodu czy z tyłu. Pocieszę Cię,że ja według USG jestem w 22.tygodniu ciąży i raz czuję raz nie (co akurat bywa stresujące). Więc myślę,że to dość wczesny etap, nawet jak czułam to łaskotanie od środka.

Absolutnie sie nie przejmuje :) Lecz bardziej sie zastanawiam czy to co czuje to ruchy czy co :p
U mnie lozysko wlasnie w przedniej czesci i ponoc to amortyzuje ruchy, jesli cokolwie czuje to tak jakby mnie ktos po organach smyral :)

reklama
Absolutnie sie nie przejmuje :) Lecz bardziej sie zastanawiam czy to co czuje to ruchy czy co :p
U mnie lozysko wlasnie w przedniej czesci i ponoc to amortyzuje ruchy, jesli cokolwie czuje to tak jakby mnie ktos po organach smyral :)
Ja mam łożysko na przedniej części i czuje ruchy już od dawna, koło 14-16 tygodnia się zaczęły laskotania, a teraz normalnie kopniaki. 😉

Do góry