Brownie1992
Moderator
WymyślaszMi dwa dni temu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
WymyślaszMi dwa dni temu
Zobacz na prywatnejWymyślasz
Ja również mam łożysko na przedniej ścianie i jeszcze dwa tygodnie temu, koło 20tc czułam takie smyranie teraz 22+5 i czuje już normalne kopniakiAbsolutnie sie nie przejmuje Lecz bardziej sie zastanawiam czy to co czuje to ruchy czy co
U mnie lozysko wlasnie w przedniej czesci i ponoc to amortyzuje ruchy, jesli cokolwie czuje to tak jakby mnie ktos po organach smyral
Widziałam! Masz normalny, zdrowy brzuch!Zobacz na prywatnej
Ja mam problem od początku ciąży ze stawianiem macicy i oprócz kosmicznych dawek magnezu i nospy to w takiej sytuacji po prostu się kładę i takie też mam zalecenie od lekarza.Hej dziewczyny jak wasze skurcze Braxtona-Hicksa, tzw. stawianie się macicy?
To moja pierwsza ciąża, do lekarza idę we wtorek. Ten skurcz mam codziennie głównie wieczorem (nie przesilam się) i trochę trwa,na pewno nie tylko minutę jak się czyta na necie... Boli to i trochę się martwię . Nie wiem czy lepiej się poruszać podczas tego skurczu czy położyć?
Jak u Was?
Termin z USG i trymestru chyba że pokrywa się z terminem z ostatniej miesiączkiHejo u mnie termin porodu wg. Okresu na 30.05 ale wczoraj na USG wyszło 21.05 bo młody szybko rośnie ... Miał tak ktoś ? Jak myślicie ,który termin będzie teraz brany pod uwagę ? Gin. Powiedział że pogadamy o tym za tydzień po połówkowych
w I była taka jak miesiączka dopiero teraz tj. w 21tc zmieniła się o 9 dniTermin z USG i trymestru chyba że pokrywa się z terminem z ostatniej miesiączki
To już się nie zmienia terminu porodu bo teraz dzieciaki rosną indywidualniew I była taka jak miesiączka dopiero teraz tj. w 21tc zmieniła się o 9 dni