reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Staram się nie nastawiać źle, ale nie jest łatwo czekać. Zwariować można od tej niepewności. Nikt u nas w rodzinie nie miał dzieci z chorobą genetyczną i załamałabym się, gdybym była pierwszą pechową. Po prostu musi być zdrowe.
Też znam tę niepewność 😐 w poniedziałek mam prenatalne i cieszę się,że sprawdzimy czy jest dobrze,ale lęk wciąż jest 😬 w środę idziemy z tortem do rodziców z napisem niespodzianką ☺️

reklama
Cześć dziewczyny.
Mam termin na maj, jest to moja trzecia ciąża w tym roku. Straciłam dwie poprzednie. Mam też cudownego synka, który za chwilę skończy 5 lat ❤️
Mam do Was pytanie. Ponieważ jestem przeziębiona, zapytałam moją gin, co mogę przyjmować w ciąży i zaleciła mi napar z tymianku z cytryną i z miodem. Oczywiście zaufałam i wypiłam 2 kubki tego w ciągu dwóch dni od tamtego poniedziałku. Dzisiaj przeczytałam, że tymianek jest zakazany wręcz w ciąży, bo może wywołać poronienie. Już się nakręciłam, że zrobiłam coś źle i mogłam zaszkodzić… w czwartek będę mieć badania prenatalne i chyba do wizyty będę się stresować, że mogłam zaszkodzić.
Miałyście taki przypadek w ciąży? Jest się czym przejmować?

Cześć dziewczyny.
Mam termin na maj, jest to moja trzecia ciąża w tym roku. Straciłam dwie poprzednie. Mam też cudownego synka, który za chwilę skończy 5 lat ❤️
Mam do Was pytanie. Ponieważ jestem przeziębiona, zapytałam moją gin, co mogę przyjmować w ciąży i zaleciła mi napar z tymianku z cytryną i z miodem. Oczywiście zaufałam i wypiłam 2 kubki tego w ciągu dwóch dni od tamtego poniedziałku. Dzisiaj przeczytałam, że tymianek jest zakazany wręcz w ciąży, bo może wywołać poronienie. Już się nakręciłam, że zrobiłam coś źle i mogłam zaszkodzić… w czwartek będę mieć badania prenatalne i chyba do wizyty będę się stresować, że mogłam zaszkodzić.
Myśle ze jednorazowo ci nie zaszkodzi ani dziecku, nie dajmy się zwariować

Cześć dziewczyny.
Też myślę,że jednorazowo czy 2 to nie na znaczenia. Curry też się nie powinno jeść (kurkuma), ale czasami mi się zdarzy w bardzo małej ilości zjeść i nie katuję się za to. To duża ilość i regularność jest istotna, żeby jakaś substancja zadziałała. Moja koleżanka, która dziś ma 3-letnią zdrową dziewczynkę nawet nie wiedziała o tym,że kurkuma może być niewskazana, jedyne czego unikała w ciąży to alkohol 😆 zdziwiła się teraz jak się dowiedziała ode mnie o liście niewskazanych rzeczy 😁 Nie bój się 😃👍

Ja czekam na to USG. Do 1 listopada niedaleko, ale żyję w napięciu i strachu. Potem ginekolog powie, co dalej. Jutro u mnie będzie 8 tygodni ciąży. A u Ciebie? Mnie trochę boli brzuch i piesi. Czuję się, jakbym miała kamień w brzuchu, ale to nic przy tej obawie, czy dziecko jest zdrowe?
Prawda jest taka ze test Peppa jest statystyką i niekoniecznie wynik jest stanem faktycznym.
Ja juz po prenatalnych i wszystko wyszlo ideolo ale mam z tylu glowy ze to niekoniecznie oznacza ze dzieciak jest zdrowy.
Mam znajomych ktorym wszystko wychodzilo dobrze w prenatalnych i dlatego nie robili dalszych badań, a córeczka urodzila sie z zespolem Downa.
Nawet jak zrobisz wiecej badan to nic z tym z TYM kraju nie zrobisz.
Dlatego trzeba byc dobrej mysli ale i miec swiadomość że nie zawsze wszystko mozemy kontrolować. Nie dajcie sie zwariowac po prostu bo stres tylko szkodzi. Bedzie dobrze 🫶

Prawda jest taka ze test Peppa jest statystyką i niekoniecznie wynik jest stanem faktycznym.
Ja juz po prenatalnych i wszystko wyszlo ideolo ale mam z tylu glowy ze to niekoniecznie oznacza ze dzieciak jest zdrowy.
Mam znajomych ktorym wszystko wychodzilo dobrze w prenatalnych i dlatego nie robili dalszych badań, a córeczka urodzila sie z zespolem Downa.
Nawet jak zrobisz wiecej badan to nic z tym z TYM kraju nie zrobisz.
Dlatego trzeba byc dobrej mysli ale i miec swiadomość że nie zawsze wszystko mozemy kontrolować. Nie dajcie sie zwariowac po prostu bo stres tylko szkodzi. Bedzie dobrze 🫶
Dziękuję

Cześć!
To ja wysyłam szturm dobrych myśli i kciuków za prenatalne w tym tygodniu. Trzymajcie też za nas, bo już powoli głupieje. Jutro zamierzam lepić pierogi w celach odstresowujących :) chyba dużo ich powstanie :):):)

reklama
Do góry