reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Staram się nie nastawiać źle, ale nie jest łatwo czekać. Zwariować można od tej niepewności. Nikt u nas w rodzinie nie miał dzieci z chorobą genetyczną i załamałabym się, gdybym była pierwszą pechową. Po prostu musi być zdrowe.
Też znam tę niepewność 😐 w poniedziałek mam prenatalne i cieszę się,że sprawdzimy czy jest dobrze,ale lęk wciąż jest 😬 w środę idziemy z tortem do rodziców z napisem niespodzianką ☺️

reklama
Cześć dziewczyny.
Mam termin na maj, jest to moja trzecia ciąża w tym roku. Straciłam dwie poprzednie. Mam też cudownego synka, który za chwilę skończy 5 lat ❤️
Mam do Was pytanie. Ponieważ jestem przeziębiona, zapytałam moją gin, co mogę przyjmować w ciąży i zaleciła mi napar z tymianku z cytryną i z miodem. Oczywiście zaufałam i wypiłam 2 kubki tego w ciągu dwóch dni od tamtego poniedziałku. Dzisiaj przeczytałam, że tymianek jest zakazany wręcz w ciąży, bo może wywołać poronienie. Już się nakręciłam, że zrobiłam coś źle i mogłam zaszkodzić… w czwartek będę mieć badania prenatalne i chyba do wizyty będę się stresować, że mogłam zaszkodzić.
Miałyście taki przypadek w ciąży? Jest się czym przejmować?

Cześć dziewczyny.
Mam termin na maj, jest to moja trzecia ciąża w tym roku. Straciłam dwie poprzednie. Mam też cudownego synka, który za chwilę skończy 5 lat ❤️
Mam do Was pytanie. Ponieważ jestem przeziębiona, zapytałam moją gin, co mogę przyjmować w ciąży i zaleciła mi napar z tymianku z cytryną i z miodem. Oczywiście zaufałam i wypiłam 2 kubki tego w ciągu dwóch dni od tamtego poniedziałku. Dzisiaj przeczytałam, że tymianek jest zakazany wręcz w ciąży, bo może wywołać poronienie. Już się nakręciłam, że zrobiłam coś źle i mogłam zaszkodzić… w czwartek będę mieć badania prenatalne i chyba do wizyty będę się stresować, że mogłam zaszkodzić.
Myśle ze jednorazowo ci nie zaszkodzi ani dziecku, nie dajmy się zwariować

Cześć dziewczyny.
Też myślę,że jednorazowo czy 2 to nie na znaczenia. Curry też się nie powinno jeść (kurkuma), ale czasami mi się zdarzy w bardzo małej ilości zjeść i nie katuję się za to. To duża ilość i regularność jest istotna, żeby jakaś substancja zadziałała. Moja koleżanka, która dziś ma 3-letnią zdrową dziewczynkę nawet nie wiedziała o tym,że kurkuma może być niewskazana, jedyne czego unikała w ciąży to alkohol 😆 zdziwiła się teraz jak się dowiedziała ode mnie o liście niewskazanych rzeczy 😁 Nie bój się 😃👍

Ja czekam na to USG. Do 1 listopada niedaleko, ale żyję w napięciu i strachu. Potem ginekolog powie, co dalej. Jutro u mnie będzie 8 tygodni ciąży. A u Ciebie? Mnie trochę boli brzuch i piesi. Czuję się, jakbym miała kamień w brzuchu, ale to nic przy tej obawie, czy dziecko jest zdrowe?
Prawda jest taka ze test Peppa jest statystyką i niekoniecznie wynik jest stanem faktycznym.
Ja juz po prenatalnych i wszystko wyszlo ideolo ale mam z tylu glowy ze to niekoniecznie oznacza ze dzieciak jest zdrowy.
Mam znajomych ktorym wszystko wychodzilo dobrze w prenatalnych i dlatego nie robili dalszych badań, a córeczka urodzila sie z zespolem Downa.
Nawet jak zrobisz wiecej badan to nic z tym z TYM kraju nie zrobisz.
Dlatego trzeba byc dobrej mysli ale i miec swiadomość że nie zawsze wszystko mozemy kontrolować. Nie dajcie sie zwariowac po prostu bo stres tylko szkodzi. Bedzie dobrze 🫶

Prawda jest taka ze test Peppa jest statystyką i niekoniecznie wynik jest stanem faktycznym.
Ja juz po prenatalnych i wszystko wyszlo ideolo ale mam z tylu glowy ze to niekoniecznie oznacza ze dzieciak jest zdrowy.
Mam znajomych ktorym wszystko wychodzilo dobrze w prenatalnych i dlatego nie robili dalszych badań, a córeczka urodzila sie z zespolem Downa.
Nawet jak zrobisz wiecej badan to nic z tym z TYM kraju nie zrobisz.
Dlatego trzeba byc dobrej mysli ale i miec swiadomość że nie zawsze wszystko mozemy kontrolować. Nie dajcie sie zwariowac po prostu bo stres tylko szkodzi. Bedzie dobrze 🫶
Dziękuję

Cześć!
To ja wysyłam szturm dobrych myśli i kciuków za prenatalne w tym tygodniu. Trzymajcie też za nas, bo już powoli głupieje. Jutro zamierzam lepić pierogi w celach odstresowujących :) chyba dużo ich powstanie :):):)

reklama
Do góry