reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Cześć!
To ja wysyłam szturm dobrych myśli i kciuków za prenatalne w tym tygodniu. Trzymajcie też za nas, bo już powoli głupieje. Jutro zamierzam lepić pierogi w celach odstresowujących :) chyba dużo ich powstanie :):):)
Z takiego stresu to przynajmniej pożytek jakiś będzie 😅
Ja badania mam za dwa tygodnie, ale też w tym tygodniu planowałam pierogi (tzw. ruskie z serem i ziemniakami). Zresztą ostatnio coraz częściej mam ochotę siedzieć w kuchni, gotować i piec.
Poza tym wolnymi krokami zbliżają się święta. Zawsze można wcześniej ulepić pierogi z grzybami i kapustą (u mnie zawsze są) 🙂
A tak poważnie, to do testu PAAPA podchodzę spokojnie. To tylko statystyka. U mnie i tak niczego nie zmieni. Nie zamierzam tym się stresować (gdzieś czytałam, że stres może wpłynąć na wynik). Ja np. zawsze w gabinecie mam wyższe ciśnienie (a w domu zupełnie w normie).
Głowa do góry, dbajcie o siebie i korzystajcie z pogody (akurat jadę do pracy i u mnie świeci pięknie słońce) 🌞

reklama
Z takiego stresu to przynajmniej pożytek jakiś będzie 😅
Ja badania mam za dwa tygodnie, ale też w tym tygodniu planowałam pierogi (tzw. ruskie z serem i ziemniakami). Zresztą ostatnio coraz częściej mam ochotę siedzieć w kuchni, gotować i piec.
Poza tym wolnymi krokami zbliżają się święta. Zawsze można wcześniej ulepić pierogi z grzybami i kapustą (u mnie zawsze są) 🙂
A tak poważnie, to do testu PAAPA podchodzę spokojnie. To tylko statystyka. U mnie i tak niczego nie zmieni. Nie zamierzam tym się stresować (gdzieś czytałam, że stres może wpłynąć na wynik). Ja np. zawsze w gabinecie mam wyższe ciśnienie (a w domu zupełnie w normie).
Głowa do góry, dbajcie o siebie i korzystajcie z pogody (akurat jadę do pracy i u mnie świeci pięknie słońce) 🌞
O ludzie zazdroszczę,że jedziesz do pracy, ja jeszcze normalnie nie funkcjonuję - wciąż w domu z mdłościami i zawrotami głowy. Ale dla tych, które funkcjonują normalnie i lepią pierogi - szacun 😁👍
Taak, nie można szaleć na punkcie tych badań. Ja mam mieszane uczucia, w zasadzie dużo kobiet to odradza, bo to stres i statystyka, ale z drugiej strony lekarze zachęcają... No cóż, zobaczę dziś 🤗 miłego poniedziałku mamusiom ☺️

O ludzie zazdroszczę,że jedziesz do pracy, ja jeszcze normalnie nie funkcjonuję - wciąż w domu z mdłościami i zawrotami głowy. Ale dla tych, które funkcjonują normalnie i lepią pierogi - szacun 😁👍
Taak, nie można szaleć na punkcie tych badań. Ja mam mieszane uczucia, w zasadzie dużo kobiet to odradza, bo to stres i statystyka, ale z drugiej strony lekarze zachęcają... No cóż, zobaczę dziś 🤗 miłego poniedziałku mamusiom ☺️
Nie dziwie się ze lekarze zalecają, skoro PAPPA może dać informacje choćby o tym czy łożysko nie potrzebuje wspomagania i daje radę, o przepływach i tak dalej

reklama
Wciąż chyba nie dostałam odpowiedzi o co chodzi z tym prywatnym wątkiem (po prostu nikt obcy nie będzie mógł zobaczyć tego co piszemy i to jedyna różnica?). Proszę zapisz mnie 🤗

Do góry