reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Cześć!
To ja wysyłam szturm dobrych myśli i kciuków za prenatalne w tym tygodniu. Trzymajcie też za nas, bo już powoli głupieje. Jutro zamierzam lepić pierogi w celach odstresowujących :) chyba dużo ich powstanie :):):)
Z takiego stresu to przynajmniej pożytek jakiś będzie 😅
Ja badania mam za dwa tygodnie, ale też w tym tygodniu planowałam pierogi (tzw. ruskie z serem i ziemniakami). Zresztą ostatnio coraz częściej mam ochotę siedzieć w kuchni, gotować i piec.
Poza tym wolnymi krokami zbliżają się święta. Zawsze można wcześniej ulepić pierogi z grzybami i kapustą (u mnie zawsze są) 🙂
A tak poważnie, to do testu PAAPA podchodzę spokojnie. To tylko statystyka. U mnie i tak niczego nie zmieni. Nie zamierzam tym się stresować (gdzieś czytałam, że stres może wpłynąć na wynik). Ja np. zawsze w gabinecie mam wyższe ciśnienie (a w domu zupełnie w normie).
Głowa do góry, dbajcie o siebie i korzystajcie z pogody (akurat jadę do pracy i u mnie świeci pięknie słońce) 🌞

reklama
Z takiego stresu to przynajmniej pożytek jakiś będzie 😅
Ja badania mam za dwa tygodnie, ale też w tym tygodniu planowałam pierogi (tzw. ruskie z serem i ziemniakami). Zresztą ostatnio coraz częściej mam ochotę siedzieć w kuchni, gotować i piec.
Poza tym wolnymi krokami zbliżają się święta. Zawsze można wcześniej ulepić pierogi z grzybami i kapustą (u mnie zawsze są) 🙂
A tak poważnie, to do testu PAAPA podchodzę spokojnie. To tylko statystyka. U mnie i tak niczego nie zmieni. Nie zamierzam tym się stresować (gdzieś czytałam, że stres może wpłynąć na wynik). Ja np. zawsze w gabinecie mam wyższe ciśnienie (a w domu zupełnie w normie).
Głowa do góry, dbajcie o siebie i korzystajcie z pogody (akurat jadę do pracy i u mnie świeci pięknie słońce) 🌞
O ludzie zazdroszczę,że jedziesz do pracy, ja jeszcze normalnie nie funkcjonuję - wciąż w domu z mdłościami i zawrotami głowy. Ale dla tych, które funkcjonują normalnie i lepią pierogi - szacun 😁👍
Taak, nie można szaleć na punkcie tych badań. Ja mam mieszane uczucia, w zasadzie dużo kobiet to odradza, bo to stres i statystyka, ale z drugiej strony lekarze zachęcają... No cóż, zobaczę dziś 🤗 miłego poniedziałku mamusiom ☺️

O ludzie zazdroszczę,że jedziesz do pracy, ja jeszcze normalnie nie funkcjonuję - wciąż w domu z mdłościami i zawrotami głowy. Ale dla tych, które funkcjonują normalnie i lepią pierogi - szacun 😁👍
Taak, nie można szaleć na punkcie tych badań. Ja mam mieszane uczucia, w zasadzie dużo kobiet to odradza, bo to stres i statystyka, ale z drugiej strony lekarze zachęcają... No cóż, zobaczę dziś 🤗 miłego poniedziałku mamusiom ☺️
Nie dziwie się ze lekarze zalecają, skoro PAPPA może dać informacje choćby o tym czy łożysko nie potrzebuje wspomagania i daje radę, o przepływach i tak dalej

Ostatnia edycja:
reklama
Wciąż chyba nie dostałam odpowiedzi o co chodzi z tym prywatnym wątkiem (po prostu nikt obcy nie będzie mógł zobaczyć tego co piszemy i to jedyna różnica?). Proszę zapisz mnie 🤗

Do góry