reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
J

Jest dużo artykułów o tym w jednym wypowiada się kierownik takiej placówki "Faktycznie, jeżeli para w trakcie procesu zachodzi w ciążę, co zdarza się całkiem często, przerywamy proces w ośrodku. Małżeństwo jest wtedy w zupełnie innym momencie życia, czasami bardzo się cieszą, że będą mieć dziecko, a czasami, jeżeli jest to ciąża po którymś poronieniu, przeżywają silny lęk. To czas na zupełnie inne emocje. Kandydaci zwykle nie zostają w ośrodku, bo to jakby być w dwóch procesach jednocześnie – trudno jest pochylić się emocjonalnie nad losem dziecka, które przeżyło traumę i potrzebuje nowego środowiska i jednocześnie cieszyć się z nadejścia własnego dziecka."
A no ja tam nie wiem jak to dokładnie wygląda.
Może u mojej znajomej było inaczej, bo oni już mieli wybranego maluszka a ciąża wyszła w trakcie ...

A tu jak jeszcze nie ma poznania dziecka to może faktycznie inaczej może być.

Z drugiej strony dla mnie niezrozumiałe to jest, że ciąża dyskwalfikuje ... no ale to tylko moje zdanie ;)

Narazie się dobrze czuje. Spać mi się w ciągu dnia chce bardzo, czasem mnie zamdli ale nie jest najgorzej, gdyby nie to że nie mam miesiączki to bym nie wiedziała że jestem w ciazy.
To moja 3cia ciaza będzie. Pierwszą w której byłam, serduszko zatrzymało się w 8 tygodniu, w drugiej ciąży byłam nie dawno, ciąża książkowa, badania idealne, po porodzie dziecko przestało oddychać i niestety umarło po 3 dniach. Więc teraz już musi być tylko dobrze, wierzę w to.
Trochę mnie życie doświadczyło ale wierzę że będzie dobrze tym razem, mam taki spokój wewnętrzny
Jest mi bardzo przykro, że życie Cię aż tak doświadczyło. 🥲 Z całych sił trzymam kciuki, żeby tym razem się udało. ✊

Ogólnie chcemy adoptować dziecko i tak jak wyżej koleżanka powiedziała, że ciąża nie dyskwalifikuje tego,że nagle nie chcemy dziecka z adopcji, bo adopcja nie miała zastąpić dziecka biologicznego.
Wiem, że to dużo na raz ale.....
Tyle miłości też 🤗
Dziękuję dziewczyny za wasze odpowiedzi i poglądy 😉

Jest mi bardzo przykro, że życie Cię aż tak doświadczyło. 🥲 Z całych sił trzymam kciuki, żeby tym razem się udało. ✊

Przydadzą się kciuki, żeby właśnie tym razem było wszystko jak ma być. Wierzę w to bardzo. Muszę myśleć pozytywnie, nie stresować się, bo to jednak źle wpływa na dziecko

Narazie się dobrze czuje. Spać mi się w ciągu dnia chce bardzo, czasem mnie zamdli ale nie jest najgorzej, gdyby nie to że nie mam miesiączki to bym nie wiedziała że jestem w ciazy.
To moja 3cia ciaza będzie. Pierwszą w której byłam, serduszko zatrzymało się w 8 tygodniu, w drugiej ciąży byłam nie dawno, ciąża książkowa, badania idealne, po porodzie dziecko przestało oddychać i niestety umarło po 3 dniach. Więc teraz już musi być tylko dobrze, wierzę w to.
Trochę mnie życie doświadczyło ale wierzę że będzie dobrze tym razem, mam taki spokój wewnętrzny
Jeju jesteś bardzo silna. Wierzę, że tym razem to będzie ta ciąża, z której będziecie tylko się cieszyć ❤️

reklama
Do góry