reklama
Wesoła_Aga
Fanka BB :)
A no ja tam nie wiem jak to dokładnie wygląda.J
Jest dużo artykułów o tym w jednym wypowiada się kierownik takiej placówki "Faktycznie, jeżeli para w trakcie procesu zachodzi w ciążę, co zdarza się całkiem często, przerywamy proces w ośrodku. Małżeństwo jest wtedy w zupełnie innym momencie życia, czasami bardzo się cieszą, że będą mieć dziecko, a czasami, jeżeli jest to ciąża po którymś poronieniu, przeżywają silny lęk. To czas na zupełnie inne emocje. Kandydaci zwykle nie zostają w ośrodku, bo to jakby być w dwóch procesach jednocześnie – trudno jest pochylić się emocjonalnie nad losem dziecka, które przeżyło traumę i potrzebuje nowego środowiska i jednocześnie cieszyć się z nadejścia własnego dziecka."
Może u mojej znajomej było inaczej, bo oni już mieli wybranego maluszka a ciąża wyszła w trakcie ...
A tu jak jeszcze nie ma poznania dziecka to może faktycznie inaczej może być.
Z drugiej strony dla mnie niezrozumiałe to jest, że ciąża dyskwalfikuje ... no ale to tylko moje zdanie
Medjool
Jest mi bardzo przykro, że życie Cię aż tak doświadczyło. Z całych sił trzymam kciuki, żeby tym razem się udało.Narazie się dobrze czuje. Spać mi się w ciągu dnia chce bardzo, czasem mnie zamdli ale nie jest najgorzej, gdyby nie to że nie mam miesiączki to bym nie wiedziała że jestem w ciazy.
To moja 3cia ciaza będzie. Pierwszą w której byłam, serduszko zatrzymało się w 8 tygodniu, w drugiej ciąży byłam nie dawno, ciąża książkowa, badania idealne, po porodzie dziecko przestało oddychać i niestety umarło po 3 dniach. Więc teraz już musi być tylko dobrze, wierzę w to.
Trochę mnie życie doświadczyło ale wierzę że będzie dobrze tym razem, mam taki spokój wewnętrzny
stokrotka33
Zaangażowana w BB
Ogólnie chcemy adoptować dziecko i tak jak wyżej koleżanka powiedziała, że ciąża nie dyskwalifikuje tego,że nagle nie chcemy dziecka z adopcji, bo adopcja nie miała zastąpić dziecka biologicznego.
Wiem, że to dużo na raz ale.....
Tyle miłości też
Dziękuję dziewczyny za wasze odpowiedzi i poglądy
Wiem, że to dużo na raz ale.....
Tyle miłości też
Dziękuję dziewczyny za wasze odpowiedzi i poglądy
magdzioszka94
Zaciekawiona BB
Jest mi bardzo przykro, że życie Cię aż tak doświadczyło. Z całych sił trzymam kciuki, żeby tym razem się udało.
Przydadzą się kciuki, żeby właśnie tym razem było wszystko jak ma być. Wierzę w to bardzo. Muszę myśleć pozytywnie, nie stresować się, bo to jednak źle wpływa na dziecko
stokrotka33
Zaangażowana w BB
Jeju jesteś bardzo silna. Wierzę, że tym razem to będzie ta ciąża, z której będziecie tylko się cieszyćNarazie się dobrze czuje. Spać mi się w ciągu dnia chce bardzo, czasem mnie zamdli ale nie jest najgorzej, gdyby nie to że nie mam miesiączki to bym nie wiedziała że jestem w ciazy.
To moja 3cia ciaza będzie. Pierwszą w której byłam, serduszko zatrzymało się w 8 tygodniu, w drugiej ciąży byłam nie dawno, ciąża książkowa, badania idealne, po porodzie dziecko przestało oddychać i niestety umarło po 3 dniach. Więc teraz już musi być tylko dobrze, wierzę w to.
Trochę mnie życie doświadczyło ale wierzę że będzie dobrze tym razem, mam taki spokój wewnętrzny
magdzioszka94
Zaciekawiona BB
Jeju jesteś bardzo silna. Wierzę, że tym razem to będzie ta ciąża, z której będziecie tylko się cieszyć
Oby tak było jak mówisz a narazie muszę jeszcze poczekać, do 11.10 do wizyty i usg. Wtedy będę wiedzieć czy jest dobrze.
Bardzo byśmy tego chcieli
Wesoła_Aga
Oby tak było jak mówisz a narazie muszę jeszcze poczekać, do 11.10 do wizyty i usg. Wtedy będę wiedzieć czy jest dobrze.
Bardzo byśmy tego chcieli
No w takich przypadkach to czekanie jest cholernie trudne...
Niech Ci szybko leci !
Ja czekam do wtorku na serducho...
magdzioszka94
Zaciekawiona BB
No w takich przypadkach to czekanie jest cholernie trudne...
Niech Ci szybko leci !
Ja czekam do wtorku na serducho...
Ogolnie jak się czeka, to jest ciężko a jeszcze jak ktoś jest w ciężkiej sytuacji jak ja, po stracie dziecka, to człowiek inaczej podchodzi
reklama
Wesoła_Aga
O to mi właśnie chodziło.Ogolnie jak się czeka, to jest ciężko a jeszcze jak ktoś jest w ciężkiej sytuacji jak ja, po stracie dziecka, to człowiek inaczej podchodzi