reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
J

Jest dużo artykułów o tym w jednym wypowiada się kierownik takiej placówki "Faktycznie, jeżeli para w trakcie procesu zachodzi w ciążę, co zdarza się całkiem często, przerywamy proces w ośrodku. Małżeństwo jest wtedy w zupełnie innym momencie życia, czasami bardzo się cieszą, że będą mieć dziecko, a czasami, jeżeli jest to ciąża po którymś poronieniu, przeżywają silny lęk. To czas na zupełnie inne emocje. Kandydaci zwykle nie zostają w ośrodku, bo to jakby być w dwóch procesach jednocześnie – trudno jest pochylić się emocjonalnie nad losem dziecka, które przeżyło traumę i potrzebuje nowego środowiska i jednocześnie cieszyć się z nadejścia własnego dziecka."
A no ja tam nie wiem jak to dokładnie wygląda.
Może u mojej znajomej było inaczej, bo oni już mieli wybranego maluszka a ciąża wyszła w trakcie ...

A tu jak jeszcze nie ma poznania dziecka to może faktycznie inaczej może być.

Z drugiej strony dla mnie niezrozumiałe to jest, że ciąża dyskwalfikuje ... no ale to tylko moje zdanie ;)

Narazie się dobrze czuje. Spać mi się w ciągu dnia chce bardzo, czasem mnie zamdli ale nie jest najgorzej, gdyby nie to że nie mam miesiączki to bym nie wiedziała że jestem w ciazy.
To moja 3cia ciaza będzie. Pierwszą w której byłam, serduszko zatrzymało się w 8 tygodniu, w drugiej ciąży byłam nie dawno, ciąża książkowa, badania idealne, po porodzie dziecko przestało oddychać i niestety umarło po 3 dniach. Więc teraz już musi być tylko dobrze, wierzę w to.
Trochę mnie życie doświadczyło ale wierzę że będzie dobrze tym razem, mam taki spokój wewnętrzny
Jest mi bardzo przykro, że życie Cię aż tak doświadczyło. 🥲 Z całych sił trzymam kciuki, żeby tym razem się udało. ✊

Ogólnie chcemy adoptować dziecko i tak jak wyżej koleżanka powiedziała, że ciąża nie dyskwalifikuje tego,że nagle nie chcemy dziecka z adopcji, bo adopcja nie miała zastąpić dziecka biologicznego.
Wiem, że to dużo na raz ale.....
Tyle miłości też 🤗
Dziękuję dziewczyny za wasze odpowiedzi i poglądy 😉

Jest mi bardzo przykro, że życie Cię aż tak doświadczyło. 🥲 Z całych sił trzymam kciuki, żeby tym razem się udało. ✊

Przydadzą się kciuki, żeby właśnie tym razem było wszystko jak ma być. Wierzę w to bardzo. Muszę myśleć pozytywnie, nie stresować się, bo to jednak źle wpływa na dziecko

Narazie się dobrze czuje. Spać mi się w ciągu dnia chce bardzo, czasem mnie zamdli ale nie jest najgorzej, gdyby nie to że nie mam miesiączki to bym nie wiedziała że jestem w ciazy.
To moja 3cia ciaza będzie. Pierwszą w której byłam, serduszko zatrzymało się w 8 tygodniu, w drugiej ciąży byłam nie dawno, ciąża książkowa, badania idealne, po porodzie dziecko przestało oddychać i niestety umarło po 3 dniach. Więc teraz już musi być tylko dobrze, wierzę w to.
Trochę mnie życie doświadczyło ale wierzę że będzie dobrze tym razem, mam taki spokój wewnętrzny
Jeju jesteś bardzo silna. Wierzę, że tym razem to będzie ta ciąża, z której będziecie tylko się cieszyć ❤️

reklama
Do góry