reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Dzień dobry.
Chciałam się przywitać.
Najprawdopodobniej będę majową mamą także. Termin porodu z miesiączki mi wypada na 27.05. Ale jeszcze przede mną wizyta wiec wtedy będę wiedzieć wszystko a przede wszystkim czy z dzidzisiem jest dobrze i czy ciąża rozwija się prawidłowo. Wizytę mam 11.10 wtedy będzie 7+3 u mnie z miesiączki.

Dzień dobry.
Chciałam się przywitać.
Najprawdopodobniej będę majową mamą także. Termin porodu z miesiączki mi wypada na 27.05. Ale jeszcze przede mną wizyta wiec wtedy będę wiedzieć wszystko a przede wszystkim czy z dzidzisiem jest dobrze i czy ciąża rozwija się prawidłowo. Wizytę mam 11.10 wtedy będzie 7+3 u mnie z miesiączki.
Hej, witaj. Jak się czujesz? Opowiesz coś o sobie? 🤗 Czy to Twoja pierwsza ciąża i dziecko?

Dziewczyny jak wygląda badanie prenatalne, czy jest dopochwowe? Nie powiem ale trochę się krępuje przed facetami odkąd byłam w szpitalu jako nastolatka 😓
Prenatalne usg (w poprzedniej ciąży) miałam przez brzuch, i ja też wolę kobiety - po pierwsze tak jak Ty, że trochę się krępuję a po drugie jak z kobietą rozmawiam to czuję, że nadajemy na tych "samych falach", np. rozumie jak mówię o rodzajach bóli ;)
Zawsze umawiam się do kobiety, mówię oficjalnie w recepcji, że tak preferuję ;)
Oczywiście czasem są sytuację awaryjne i wtedy jest jak jest nie ma wyjścia, że jest facet ;)

Prenatalne usg (w poprzedniej ciąży) miałam przez brzuch, i ja też wolę kobiety - po pierwsze tak jak Ty, że trochę się krępuję a po drugie jak z kobietą rozmawiam to czuję, że nadajemy na tych "samych falach", np. rozumie jak mówię o rodzajach bóli ;)
Zawsze umawiam się do kobiety, mówię oficjalnie w recepcji, że tak preferuję ;)
Oczywiście czasem są sytuację awaryjne i wtedy jest jak jest nie ma wyjścia, że jest facet ;)
Podobno lepiej iść w 13 tyg ciąży bo już wszystko widać przez brzuch i tak też się zapisałam, niestety musi być facet. Nie znalazłam kobiety do usg.

Dzień dobry.
Chciałam się przywitać.
U mnie identyczna sytuacja! 😊 tego samego dnia idę na drugą wizytę, żeby zobaczyć czy wszystko jest dobrze i widać serduszko! Trzymam kciuki ❤️

Dziewczyny, dzisiaj mam swoją pierwszą wizytę u ginekologa. I jakoś tak się stresuje, że to masakra. Też tak miałyście?🫣😞
Zawsze wizyty sa stresujące...
Jak tam na wizycie??

Dziewczyny, a czy badałyście sobie jakieś witaminy teraz?
Bo podobno ginekolodzy nie wysyłają na takie badania. To skąd mają wiedzieć jakie zapotrzebowanie nasz organizm ma na witaminy. 🤔

Można sobie też poszperać na stronie who jakie są najnowsze zalecenia ;)
Porównuj sobie np. witamy jakie bierzesz - często zawyżaja dawki. Nie będę tu pisać firmami.... ale są preparaty które przeznaczone na 1 trymestr mają zwiększoną dawkę dwukrotnie... co jest lekko niedorzeczne (moja opinia). Towarzystwo pediatryczne co roku daje wytyczne i z tego co wiem nic się nie zmienia - zapotrzebowanie w I trymestrze nei zmienia się, w drugim dopiero rośnie dwukrotnie...
Oczywiście obowiązkowo foliany w I trymestrze ;)

Także różne zalecenia różnia się źródłem ;)

Hej, witaj. Jak się czujesz? Opowiesz coś o sobie? 🤗 Czy to Twoja pierwsza ciąża i dziecko?

Narazie się dobrze czuje. Spać mi się w ciągu dnia chce bardzo, czasem mnie zamdli ale nie jest najgorzej, gdyby nie to że nie mam miesiączki to bym nie wiedziała że jestem w ciazy.
To moja 3cia ciaza będzie. Pierwszą w której byłam, serduszko zatrzymało się w 8 tygodniu, w drugiej ciąży byłam nie dawno, ciąża książkowa, badania idealne, po porodzie dziecko przestało oddychać i niestety umarło po 3 dniach. Więc teraz już musi być tylko dobrze, wierzę w to.
Trochę mnie życie doświadczyło ale wierzę że będzie dobrze tym razem, mam taki spokój wewnętrzny

reklama
Dzień dobry.
Chciałam się przywitać.
Witaj :)

Do góry