Słoneczko świeci
Fanka BB :)
Generalnie to pod koniec ciąży zaleca się współżycie, bo sperma może przyspieszyć poród. Najlepiej zapytać lekarza prowadzącego, czy sa przeciwskazania do współżycia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Duphaston nie wychodzi we krwi.Dziewczyny, które bierzecie duphaston, jaki miałyście progesteron? Znalazłam wytyczne z laboratorium, w którym mi badano proga w styczniu, i w pierwszym semestrze musi być 35-141 nmol/l. W piątek oddałam krew na badanie, czekam rezultatu i boję się, że będzie znowu za mało
Miałam na myśli prog, przy którym lekarz przepisał duphaston, jeżeli był badanyDuphaston nie wychodzi we krwi.
Co za bzdury. Można współżyć, jeśli nie lekarz nie zaleci inaczej, współżycie w ciąży bez prezerwatywy jest wręcz wskazane.Dziewczyny może mam nie typowe pytanie ale jak u was z współżyciem, bo lekarz mi mówi, że nie ma przeciwwskazań ale wiadomo, że teraz trzeba ostrożniej i delikatniej. Ale zaś na necie różnie czytam. Nawet w apce znalazłam artykuł, że nasienie przedostane się do wewnątrz moze grozić poronieniem, bo nasienie ma hormony i prostaglandyny. Zaraz przestanę wszystko czytać
My się wstrzymaliśmy do pierwszej wizyty, chce się zapytać jutro gin czy nie ma przeciwwskazań niby można ale wolę zapytaćDziewczyny może mam nie typowe pytanie ale jak u was z współżyciem, bo lekarz mi mówi, że nie ma przeciwwskazań ale wiadomo, że teraz trzeba ostrożniej i delikatniej. Ale zaś na necie różnie czytam. Nawet w apce znalazłam artykuł, że nasienie przedostane się do wewnątrz moze grozić poronieniem, bo nasienie ma hormony i prostaglandyny. Zaraz przestanę wszystko czytać
Biorę dupka ale mi gin nie kazała robić badaniaDziewczyny, które bierzecie duphaston, jaki miałyście progesteron? Znalazłam wytyczne z laboratorium, w którym mi badano proga w styczniu, i w pierwszym semestrze musi być 35-141 nmol/l. W piątek oddałam krew na badanie, czekam rezultatu i boję się, że będzie znowu za mało
Z jakiego powodu bierzesz duphaston?Biorę dupka ale mi gin nie kazała robić badania