reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące :) Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
mam do Was kilka pytań bo nie wiem co zrobić:
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja zaczęłam chodzić prywatnie i na NFZ

reklama
Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące :) Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ciążę będę prowadzić w LuxMedzie u jednego lekarza, ale na pewno prywatnie zrobię konsultacje i USG w kolicach I badania prenatalnego z wynikami PAPPy. Potem możliwe, że jeszcze drugą w II trymestrze.

Na pewno zrobimy test genetyczny. Jeśli PAPPa wyjdzie dobrze, to jakieś NIFTY/SANCO, jesli cokolwiek w PAPPa będzie nie tak to od razu amniopunkce.

Ciążę będę prowadzić w LuxMedzie u jednego lekarza, ale na pewno prywatnie zrobię konsultacje i USG w kolicach I badania prenatalnego z wynikami PAPPy. Potem możliwe, że jeszcze drugą w II trymestrze.

Na pewno zrobimy test genetyczny. Jeśli PAPPa wyjdzie dobrze, to jakieś NIFTY/SANCO, jesli cokolwiek w PAPPa będzie nie tak to od razu amniopunkce.
Ja się zastanawiam ale i tak sks wykryje mi dopiero usg wiec chyba zobaczę jak PAPPa…

Hej dziewczyny,

Ja mam tylko jednego lekarza, ale w ramach poradni patologii ciąży. Mam często wizyty, sporo badań. Pewnie czekają mnie wizyty na oddziale, więc możliwość konsultacji z innymi lekarzami też się pojawi. Dodatkowo może pójdę od czasu do czasu na usg prywatnie lub na konsultacje, ale to się okaże w czasie.
Na razie wstrzymuje się do prenatalnych plus pappa. Zobaczymy, jak oszacuja ryzyko.

Hej dziewczyny,
Ja tak samo jak xedytax, mam swojego lekarza prywatnie ale chodzę też do luxmedu żeby w ramach pakietu robić wszystkie badania :) co do testów to jeszcze nie podjęliśmy decyzji ale w pon mam wizytę u mojej lekarki więc pewnie będziemy wiedzieć coś więcej :)

Robiłyście już research gdzie robic usg genetyczne? Pytanie kieruje szczególnie do dziewczyn z okolic Krakowa :) czytam że musi być dobry lekarz i dobry sprzęt, ale co to znaczy w praktyce?

reklama
Hej dziewczyny,
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zaufany lekarz prowadzący. 2 lekarzy może robić mętlik w głowie. Inny lekarz robi badania prenatalne, czyli te 3 główne USG, to dla mnie jest wystarczające.

Do góry