reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące :) Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
mam do Was kilka pytań bo nie wiem co zrobić:
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja zaczęłam chodzić prywatnie i na NFZ

reklama
Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące :) Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ciążę będę prowadzić w LuxMedzie u jednego lekarza, ale na pewno prywatnie zrobię konsultacje i USG w kolicach I badania prenatalnego z wynikami PAPPy. Potem możliwe, że jeszcze drugą w II trymestrze.

Na pewno zrobimy test genetyczny. Jeśli PAPPa wyjdzie dobrze, to jakieś NIFTY/SANCO, jesli cokolwiek w PAPPa będzie nie tak to od razu amniopunkce.

Ciążę będę prowadzić w LuxMedzie u jednego lekarza, ale na pewno prywatnie zrobię konsultacje i USG w kolicach I badania prenatalnego z wynikami PAPPy. Potem możliwe, że jeszcze drugą w II trymestrze.

Na pewno zrobimy test genetyczny. Jeśli PAPPa wyjdzie dobrze, to jakieś NIFTY/SANCO, jesli cokolwiek w PAPPa będzie nie tak to od razu amniopunkce.
Ja się zastanawiam ale i tak sks wykryje mi dopiero usg wiec chyba zobaczę jak PAPPa…

Hej dziewczyny,

Ja mam tylko jednego lekarza, ale w ramach poradni patologii ciąży. Mam często wizyty, sporo badań. Pewnie czekają mnie wizyty na oddziale, więc możliwość konsultacji z innymi lekarzami też się pojawi. Dodatkowo może pójdę od czasu do czasu na usg prywatnie lub na konsultacje, ale to się okaże w czasie.
Na razie wstrzymuje się do prenatalnych plus pappa. Zobaczymy, jak oszacuja ryzyko.

Hej dziewczyny,
Ja tak samo jak xedytax, mam swojego lekarza prywatnie ale chodzę też do luxmedu żeby w ramach pakietu robić wszystkie badania :) co do testów to jeszcze nie podjęliśmy decyzji ale w pon mam wizytę u mojej lekarki więc pewnie będziemy wiedzieć coś więcej :)

Robiłyście już research gdzie robic usg genetyczne? Pytanie kieruje szczególnie do dziewczyn z okolic Krakowa :) czytam że musi być dobry lekarz i dobry sprzęt, ale co to znaczy w praktyce?

reklama
Hej dziewczyny,
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest zaufany lekarz prowadzący. 2 lekarzy może robić mętlik w głowie. Inny lekarz robi badania prenatalne, czyli te 3 główne USG, to dla mnie jest wystarczające.

Do góry