reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Ja bardzo spoko. Oprócz bolących na dotyk sutków i czasami bólu brzucha nie mam żądnych innych objawów. No może szybciej się męczę, ale mogę sobie to wymyślać i po prostu jestem zastanym, starym człowiekiem :D

Czasami ten brak objawów to mnie martwi. Co prawda jestem dopiero 5+6, ale widzę, że wszyscy mają wrażliwości na zapachy, mdłości, odrzut od kawy... a ja nic. Chyba jestem tylko częściej głodna :D

Wczoraj byłam na imprezie firmowej, wytańćzyłam się, zjadłam dobre jedzonko z grilla. Dziś planuje po pracy iść na basen. Czas do kolejnej wizyty mija mi w tempie żółwim ;)
Czyli nie jestem sama! Czuję się dokładnie tak samo, według usg to jest jakoś 6t3d, ale mój ostatni cykl był strasznie wydłużony. Byłam na pierwszym usg przedwczoraj, gin mówiła, że wszystko jest w porządku, nie było jeszcze serduszka, tylko pęcherzyk żółtkowy, ale no martwię się. Dziś chcę zrobić betę i progesteron, bo robiłam je raz, w sobotę. W środę mam umówionego ginekologa na NFZ, liczę, że wtedy wyluzuję. Najbardziej stresuje mnie to, że od 26.09 do 1.09 brałam duphaston. Ale no ostatnio proga miałam 48. Ech, stresująca ta ciąża 😅

Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące :) Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
mam do Was kilka pytań bo nie wiem co zrobić:
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Ja w ogóle nie zdawałam sobie sprawy jak jedna ciąża może być różna od drugiej🙈 w poprzedniej były mdłości, drażniły mnie zapachy (włącznie z zapachem własnego potu), nie smakowało mi nic na bazie śmietany, odrzuciło mnie od słodkiego a teraz...tylko lekkie mdłości i niekiedy czuje jakby zbierało mi się w buzi dużo śliny. Niby człowiek powinien sie cieszyć, ale jak miałam więcej objawów to byłam troche spokojniejsza, że ciąża sie rozwija:)

Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące :) Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja planuję na NFZ i prywatnie.

Hej dziewczyny,
Ja planuję prywatnie u mojej ginekolog, do której chodzę od lat i dodatkowo w LuxMedzie, gdzie wszystkie badania mam w cenie pakietu.

Czytałam o testach NIFTY i planujemy je zrobić, w czwartek idę na pierwszą wizytę i poruszę ten temat u mojej Pani dr. 😊 Dam tu znać, co ustalę

reklama
Do góry