reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Też mam brać narazie tylko kwas foliowy powiedział że dopiero ok 11-13 tydzien zaleci mi coś innego
Ja mam dokończyć Pregnę Start i po niej mam brać Pregnę plus a od 12 TC dodatkowo Pregnę DHA. Kwas foliowy jest ważny ale też mega ważne są inne witaminy m.in Wit D. No ale lekarz zna Cię bardziej więc może zna wyniki badań i temu takie zalecenia.

reklama
Właśnie wiem, że takie się bierze, ale lekarz mi powiedział, że to za wcześnie i za dużo to nie zawsze znaczy dobrze żeby brać. Bo teraz najważniejszy jest czas rozwoju dziecka/płodu
Podsumowując zalecenia: W swoich rekomendacjach Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników wymienia 5 składników, na które należy podczas ciąży zwrócić szczególną uwagę:

• Kwas foliowy
  • DHA
  • Jod
  • Witamina D
  • Żelazo
Nie jest to jednak równoznaczne z tym, że każda kobieta ciężarna powinna zażywać wszystkie te elementy (przy prawidłowych wynikach badań suplementacja żelaza nie jest konieczna).

Trochę dziwne zalecenia prawde mówiąc…

Biorę prenatal uno od początku ciąży
No ale on ma coś więcej niż kwas foliowy. Mi o to chodzi ze napisałaś ze ginekolog kazał ci tylko kwas foliowy bez innych substancji.
Przepraszam moj błąd

No i te witaminy warto zacząć brać jeszcze przed ciąża wiec trochę nie rozumiem co lekarz, który nie zlecił badań na poziom tych substancji, miał na myśli :)

Podsumowując zalecenia: W swoich rekomendacjach Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników wymienia 5 składników, na które należy podczas ciąży zwrócić szczególną uwagę:

• Kwas foliowy
  • DHA
  • Jod
  • Witamina D
  • Żelazo
Nie jest to jednak równoznaczne z tym, że każda kobieta ciężarna powinna zażywać wszystkie te elementy (przy prawidłowych wynikach badań suplementacja żelaza nie jest konieczna).
Może według niego mam ok wyniki

reklama
Do góry