reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Myśle ze będzie przewaga chłopaków 😂
Właśnie sprawdziłam i wychodzi mi chłopak. I co prawda najważniejsze, żeby donosić do końca zdrową ciąże, ale jakbym se mogła wybierać, to chciałabym dziewczynkę :D
9, 6 i półtora roku. Wcale niedoświadczona. Każde dziecko i każda ciąża mnie czymś zaskakuje. 😊
Dlatego doświadczona, a nie "wszechwiedząca" ;)

6 dni do wizyty. Zaczęłam się nieco niecierpliwic i niepokoić, czy wszystko ok i czy lekarz zobaczy coś i czy nie będzie to puste jajo... Czytanie for ciążowych, gdzie jest duzo dziewczyn po przejściach i z aktualnymi problemami nie działa dobrze na moją głowę.

6 dni do wizyty. Zaczęłam się nieco niecierpliwic i niepokoić, czy wszystko ok i czy lekarz zobaczy coś i czy nie będzie to puste jajo... Czytanie for ciążowych, gdzie jest duzo dziewczyn po przejściach i z aktualnymi problemami nie działa dobrze na moją głowę.
To może przerwa od forum do czasu wizyty? 🤗
A który tc będziesz miała na wizycie wg swoich obliczeń?

Z tego co kojarzę, to pracujesz, prawda? Może dzięki temu szybciej zleci Ci czas. A w weekend się porozpieszczaj - może jakieś dobry obiad w knajpie? Trzymam kciuki za wizytę i luz w głowie. 🤗

Właśnie sprawdziłam i wychodzi mi chłopak. I co prawda najważniejsze, żeby donosić do końca zdrową ciąże, ale jakbym se mogła wybierać, to chciałabym dziewczynkę :D

Dlatego doświadczona, a nie "wszechwiedząca" ;)

Bardzo dobrze powiedziane. Muszę to zapamiętać. 🤫

Ja miałam wcześniejsze ciąże bardzo trudne. Dowiedziałam się o nich już będąc w szpitalu, bo mój organizm platal figle, a teraz jakoś spokojnie. Też byłam pewna, że to na pewno ciąża pozamaciczna albo coś jest nie tak, więc nawet u tej samej osoby może być różnie i nie jest skazana na powtórkę wrażeń. Tymbardziej na forach są zupełnie różne sytuacje życiowe. Myślę, że możesz uzbroić się w cierpliwość i wierzyć, że wszystko będzie dobrze. To niełatwe, kiedy odlicza się dni do wizyty i niewiadomo, czy będa rozwijane wątpliwości, ale w końcu ten czas minie i odkryjesz, że jest wszystko ok.

reklama
To może przerwa od forum do czasu wizyty? 🤗
A który tc będziesz miała na wizycie wg swoich obliczeń?

Z tego co kojarzę, to pracujesz, prawda? Może dzięki temu szybciej zleci Ci czas. A w weekend się porozpieszczaj - może jakieś dobry obiad w knajpie? Trzymam kciuki za wizytę i luz w głowie. 🤗
Wizytę mam wcześnie, bo w 6 tygodniu. Pewnie jeszcze na serce nie ma szans, ale chcę sprawdzic czy i gdzie umieszczony jest pęcherzyk ciążowy. I tak niech się cieszą, że nie przyszłam do nich przed miesiączką, bo miałam już test pozyywny :D

Pracuje, ale z domu, więc mam czas się zastanawiać :D W weekend będę miała mniej, bo obiad u teściów i odwiedziny u chrześniaka męża na urodziny. Chcielibysmy też iść do kina. Także czas sobie jakoś wypełnie :D

Do góry