reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny które miały prenatalne po 13 tyg. czy wasi lekarze mówili wam już coś o płci?
A propos wielkości brzucha to u mnie to już co najmniej 5 miesiąc a dziś skończyłam 13 tydzień, ponoć w drugiej ciąży tak jest, szczególnie jeśli się nie ćwiczy to mięśnie brzucha osłabione, hormony też robią swoje
Ja niby przed 13 tyg ale płeć mam zasugerowana z tym ze wiadomo nie na 100%:)

reklama
Dziewczyny które miały prenatalne po 13 tyg. czy wasi lekarze mówili wam już coś o płci?
A propos wielkości brzucha to u mnie to już co najmniej 5 miesiąc a dziś skończyłam 13 tydzień, ponoć w drugiej ciąży tak jest, szczególnie jeśli się nie ćwiczy to mięśnie brzucha osłabione, hormony też robią swoje 🙂
Mi tydzień przed prenatalnymi lekarz zasugerował płeć. Na prenatalnych w 13+0 nie zapytałam. Za to miałam wizytę u mojej lekarki w 13+4 i ona już była pewna co do płci 😄

Wiem, że nawet jeśli mi doktor powie to pewności mieć nie mogę, ale byłam ciekawa czy na tym etapie przy dobrym ułożeniu malucha można coś już stwierdzić, dzięki:)
Jutro mam prenatalne, jestem taaaka ciekawa 😁

Wow, 2 tygodnie! To ogromna różnica, duuuuży bobas 😄

Ja jestem w 14tc brzuch rano nie jest duży, ale już go widać, za to wieczorami jak balon.
Dzisiaj miałam wizytę kontrolna u mojego lekarza i stwierdził ze wcale nie ma takiej różnicy w wielkości No może 4 dni 😂także jeden bada tak, drugi inaczej:)

Hej dziewczyny :)
Ja również zostaje tutaj bo udzielałam się na początku forum. Później mieliśmy plamienia kupę stresu która doładowana jest dalszymi sprawami w sądzie z byłym mężem o i tak.
Dzisiaj mieliśmy drugie usg maluszek jest 4 dni starszy czyli 12 tydz 5 dzień :)
Miałam badanie przyziemności i krwi. Wyniki za 3 dni. Maluszek spał o cały czas obkrecal się do nas dupka. Wkoncu raz się przeciągnął Hihi dzięki czemu można było obejrzeć jego narządy.
Co do brzuszka to tez mam już widoczny. W mojej pierwszej ciąży nie widać było praktycznie to 5 miesiąca a tu początek 4 miesiąca i brzusio widać.
Pozdrawiam was serdecznie

reklama
Do góry