Zupełnie tego NIE ROZUMIEM. Serio. To szkodzi i jest to udowodnione. Jakie zdrowe dziecko? Że 10 pkt w skali APGAR? Śmieszne wręcz. Skutki dla płodu są długotrwałe i są w tym rosnącym dziecku. I tyle. To, że jeszcze niczego nie wykryto, nie oznacza, że jest perfect.
I mam nadzieję, że wtedy jak zapyta, „ale dlaczego moje dzieciątko”, to przypomni sobie, że jarała szlugi w ciąży.
Naprawdę totalna głupota. Mnie wyrzuty sumienia by po prostu zjadły.
Przy okazji
Co do „zdrowe dzieci”, to jak wyżej.
Trzymam kciuki, żebyś rzuciła na dobre. Ja rzucałam przed pierwszą ciążą i trwam w tym. Mam nadzieję, że obu nam uda się już na zawsze.
Ja też chodzę do LuxMedu i to mój jedyny kontakt z lekarzem w ciąży. Nie widzę potrzeby chodzenia w inne miejsce, bo wybrałam sensownego lekarza. USG prenatalne I trym i „połówkowe” też w LuxMedzie robię. Wykonuje to inny lekarz, na lepszym sprzęcie i jest człowiekiem, który pracuje tez w kilku innych renomowanych centrach ginekologicznych, a na ZnanymLekarzu ma 5*. Byłam u niego na USG przed 10 tyg i jestem bardzo zadowolona. A jestem z natury człowiekiem wymagającym od siebie i innych.
Trzymam kciuki. Luxmed spoko dla mnie, jak pisałam wyzej.
Damn. Mój mąż mówi, że jak jestem naga, to u mnie już widać. I ja też widzę. Ale oprócz macicy mam jeszcze torbiel 7cmx4cm, może to to?
No i jestem drobna i szczuplutka. W rozmiar 34 przestaję się jednak mieścić
a mam tego całą szafę!