reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Ja będę miała koniec 13tc na prenatalnych, więc może coś zobaczy się? Też o tyle fajne jest, że na tych prenatalnych będzie specjalne badanie, to może i lepiej będzie widać. W poprzednich ciążach chodziłam na zwykłe badanie czyli ta przeziernosc karkowa, ale na zwykłym usg. Teraz jadę do specjalnego miejsca od prenatalnych (z racji wieku), to i sprzęt będą tam mieli na pewno dużo lepszy...
Ja płakałam że mi późno ustawili prenatalne bo na 13+1 w tu widzę że większość z was celowo ustawia później 🙂 uspokoiłam się 😁

reklama
Dziewczyny, pytanie mam do tych, które rodziły przez cc. Jak wyglądała u Was sprawa kangurowania? Jak to wygląda? Jedziecie do sali operacyjnej, anestezojolog itd i rodzicie dziecko i co dalej się dzieje? Daja Wam dziecko na chiwilę? tata może kangurować tez 2 h? wy macie dalej operacje i po tej operacji od razu zawożą was do sali, gdzie może być już tata z dzieckiem? Jak długo nie można wstać i co z "puszczaniem znieczulenia"?
Pytam, bo panicznie boje się cc i muszę się chyba psychocznie przygotowac, że zawsze jest ryzyko, że mogę mieć cc :)
Ja miałam cc po nieudanej próbie sn. Byłam w sporym szoku w trakcie ale nikt mnie nie pytał czy chce dziecko kangurować czy nie, ja nawet o tym nie myślałam. Dostałam małego po kilku godzinach dopiero. Co do puszczania znieczulenia to zaczęło mi schodzić po kilku godzinach i wtedy dostałam znowu przeciwbólowe. Pionizowana byłam po 16h dopiero. Jak jeszcze leżałam w znieczuleniu to podniosłam głowę i mimo tego jak mnie wszyscy straszyli nic mi nie było po tym ( żadnego bólu głowy).

Używam od lat Acne derm na krosty ale teraz nie pomaga 😞 vianka nie kupie, bo nie mieszkam w pl a kiedys probowalam vianek albo sylveco, jeden pies, zapychal mnie. W ogóle 95% kremów mnie zapycha...
Do pielęgnacji używałam london laboratory lub mayka .
Z Sylveco jedynie ten nagietkowy nadaje się do cery trądzikowej, a i tak wg mnie jest ciężkawy.
Jeśli wszystkie kremy Cię zapychają, nakładaj minimalną ilość na skórę zwilżoną jeszcze tonikiem, tak aby się złączyły. Krem będzie lżejszy 🙂.

Używam od lat Acne derm na krosty ale teraz nie pomaga 😞 vianka nie kupie, bo nie mieszkam w pl a kiedys probowalam vianek albo sylveco, jeden pies, zapychal mnie. W ogóle 95% kremów mnie zapycha...
Do pielęgnacji używałam london laboratory lub mayka .
mnie Vianek i Sylveco też zapychają. Sprawdziły się Soraya Plante i Lirene Natura. Ale pewnie u Ciebie też będzie ciężko z dostępnością ich.

reklama
Dziewczyny, pytanie mam do tych, które rodziły przez cc. Jak wyglądała u Was sprawa kangurowania? Jak to wygląda? Jedziecie do sali operacyjnej, anestezojolog itd i rodzicie dziecko i co dalej się dzieje? Daja Wam dziecko na chiwilę? tata może kangurować tez 2 h? wy macie dalej operacje i po tej operacji od razu zawożą was do sali, gdzie może być już tata z dzieckiem? Jak długo nie można wstać i co z "puszczaniem znieczulenia"?
Pytam, bo panicznie boje się cc i muszę się chyba psychocznie przygotowac, że zawsze jest ryzyko, że mogę mieć cc :)
u mnie wogole nie bylo kangurowania… co lepsze mialam cc o 10, a dziecko mi przywiezli na drugi dzien o 5 rano 😂 z pooperacyjnej na zwykla sale przewiezli mnie dopiero po 11 godzinach… tata mial dostep do dziecka przez godzine 5h po cc… do mnie tez dopiero na drugi dzien mogl wejsc… ale to bylo 10 lat temu, szpital Ujastek w Krakowie.

Do góry