reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Nie rodziłam prywatnie.
Rozważ rozwiązanie polegające na tym, że opłacasz czas położnej z danego szpitala podczas porodu. Najczęściej są to świetne kobiety. Taka polozna jest z Tobą cały czas.
No i wiesz, „ma chody” na położnictwie, trakcie porodowym i na noworodkach.
Wyjdzie taniej, a szpital publiczny, z jego zaletami (i wadami). Zaletą na pewno jest kadra i sprzęt, w razie komplikacji.
Ja tak właśnie miałam, teraz też tak zrobię - tak naprawdę położna przeprowadzi Cię przez cały poród i pierwsze godziny po, więc warto ekstra zapłacić za jej opiekę.

reklama
Ja trafiłam na wspaniała położna przy porodzie, naprawdę, każdemu życzę żeby na taka trafił! 🥰 zszywała mnie taka młoda lekarka, i ja tak bezwładnie z dzieckiem na rękach zjeżdżałem z tego łóżka pupa w dół, i nogi same mi się przekręcały, No nie miałam siły, no i ta lekarka do mnie i do męża co chwile „proszę się podnieść, jak pani nie będzie współpracować to nie zszyje, niech ja pan podniesie… itd” No a ta położna w końcu się odwróciła do niej i powiedziała jej „jak ta dziewczyna ma mieć sile żeby usiedzieć prosto jak przed chwila urodziła”. 🫢😁 mąż się śmiał pod nosem. Hehe.
Ale typa mnie zaszyła tak ciasno ze dluuugo mnie kroczę bolało, a przy seksie to daje się we znaki, już nie wszystkie pozycje są przyjemne, niektóre bolą 🙄 No ale co, reklamacji przecież nie idzie zrobić 🤷🏻‍♀️
Reklamacji to może nie złożysz, ale bliznę po nacięciu można rozpracować za pomocą fizjoterapeuty uroginekologicznego :)

Dziewczyny a ja chcialabym sie zapytac o Wasze kapiele. Bo ja kocham wrecz wrzatek i sobie chwile w wannie polezec ale stary sie na mnie drze ze „zrobie z dzieciaka jajecznice”. Jak wy sadzicie?
Ja robię kąpiele ale staram się w trochę chłodniejszej wodzie niż zazwyczaj (tez zawsze kąpałam się w ukropie). Pilnuje żeby mi nie było za gorąco i za duszno i tyle :)

Mam do Was pytanie, zastanawiam się nad porodem w prywatnej porodówce np. w Medicover w Warszawie. Mieszkam w Poznaniu ale tu nic nie ma.. jak myślicie warto zainwestować? Chciałabym, żeby było to piękne przeżycie abym była otoczona super opieką a nie jak w taśmociągu.. bardzo proszę o opinie, może któraś z Was rodziła prywatnie?
W Poznaniu są akurat dobre szpitale. Bratowa spod Wrocławia przyjechała na poród właśnie tu i bardzo sobie chwaliła. Jeśli chodzi o placówki prywatne to są Ok dopóki coś się nie dzieje, moja ciotka rodziła w prywatnej i jak zaczęły być komplikacje podczas porodu to wieźli ja do szpitala państwowego gdzie mieli specjalistyczny sprzęt - czas oczywiście działał na jej niekorzyść

W Poznaniu są akurat dobre szpitale. Bratowa spod Wrocławia przyjechała na poród właśnie tu i bardzo sobie chwaliła. Jeśli chodzi o placówki prywatne to są Ok dopóki coś się nie dzieje, moja ciotka rodziła w prywatnej i jak zaczęły być komplikacje podczas porodu to wieźli ja do szpitala państwowego gdzie mieli specjalistyczny sprzęt - czas oczywiście działał na jej niekorzyść
Ja bardzo bym chciała rodzic na Polnej w Poznaniu :)

Ja bardzo bym chciała rodzic na Polnej w Poznaniu :)
Leżałam tam kilka dni na endokrynologii i ten pobyt był na duży plus (o ile można tak nazwać wizytę w szpitalu :D) ale trochę pospacerowalam po szpitalu, widziałam mniej więcej jak to wyglada. Do szkoły rodzenia tez chce iść do szpitala na Polnej żeby może złapać jakiś kontakt do położnej :)

Leżałam tam kilka dni na endokrynologii i ten pobyt był na duży plus (o ile można tak nazwać wizytę w szpitalu :D) ale trochę pospacerowalam po szpitalu, widziałam mniej więcej jak to wyglada. Do szkoły rodzenia tez chce iść do szpitala na Polnej żeby może złapać jakiś kontakt do położnej :)
Ja też leżałam na endokrynologii, a za drugim razem na oddziale IP i tęsknię za obiadkami tam 😄
A tak na poważnie to dla mnie najważniejszy argument, że na Polnej jest od razu opieka nad noworodkiem, gdyby coś się działo.

Ja też leżałam na endokrynologii, a za drugim razem na oddziale IP i tęsknię za obiadkami tam 😄
A tak na poważnie to dla mnie najważniejszy argument, że na Polnej jest od razu opieka nad noworodkiem, gdyby coś się działo.
Na polnej jadłam najlepszy pasztet z ciecierzy i zupę krem z brokułów. Maja naprawdę dobre jedzenie 😃😃
dokładnie, zgadzam się. Ten szpital jest kompleksowy jeśli chodzi o mamę i dziecko

Dziewczyny jaki magnez i witaminę D bierzecie? Chodzi mi dokładnie o nazwę i firmę. Chce zrobić zakupy przez neta bo pokończyły mi się leki :)

reklama
Dziewczyny jaki magnez i witaminę D bierzecie? Chodzi mi dokładnie o nazwę i firmę. Chce zrobić zakupy przez neta bo pokończyły mi się leki :)
Ja biorę z healthlabs obie rzeczy. Kiedyś brałam vigantol i totalnie nie podniósł mi wit D a po tej witaminie D w kroplach z helathlabs widzę różnicę. Magnez też mają dobry tylko przy mdlosciach ciężko mi brac 2 tabletki rano i 2 wieczorem. Zazwyczaj biorę tylko raz dziennie 🤷🏽‍♀️ mam też od nich omega prenatal

Do góry