reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Ja nie wiem, od czego zależą te rozstępy.
W pierwszej ciąży przytyłam 30 kilo. Brzuch przeogromny i ani jednego rozstępu na nim, za to piersi pociachane dookoła... 😞 I tylko piersi. w drugiej ciąży nie pojawił się ani jeden.
Teraz zamierzam smarować się, bo wiek już nie ten i elastyczność skóry tez. Kupiłam po prostu olej ze słodkich migdałów , bo jest naturalny, bezpieczny, ładnie nawilża i super się wchłania.

reklama
A właśnie…mam w związku z tym pytanie, bo zauważylam, ze medycy lub osoby z ich bliskiego otoczenia świadomie wybierają cc. Mam na myśli osoby, które znam lub o których wiem. Wybieraja cc jako bezpieczniejsze. Ostatnio nad tym się zastanawiałam. Jak to w końcu z tym jest?
Z mojego doświadczenia - tak jest. Ja, większość koleżanek ze studiów (ale jedna z moich bliskich rodziła w domu i kocha SN ! :))

Hm no z tym akurat się nie zgodzę, to musiała już być kwestia podejścia do tematu danego szpitala. Nie ma żadnych zaleceń ani wskazań, które mówią, że po cc nie można jeść. Ja normalnie dostałam posiłek po cc. Wiadomo, nie duży, kanapki. Ale normalnie mogłam jeść.
można - ale nie od razu, pp musi ruszyć - przy cc może dojść do czasowego jego porażenia (to normalne i niegroźne i trwa zazwyczaj do kilku godzin maksymalnie).
Zresztą dopóki pp nie ruszy mało kto ma apetyt.

Ja miałam cięcie o 13, dostałam chyba coś tam wieczorem już, rano już dostałam wielkie śniadanie i jadłam to co inne pacjentki normalnie, nie ma do tego żadnych przeciwwskazań :)

Mi w nocy i nadal daje w kość bol zębów, Góra i dół po prawej stronie, im bardziej pionowo jestem tym mniej boli a wręcz przechodzi... coś mi świta ze z synem też tak mialam ale mam jakąś pustkę w głowie, Kurcze no boli 😥

można - ale nie od razu, pp musi ruszyć - przy cc może dojść do czasowego jego porażenia (to normalne i niegroźne i trwa zazwyczaj do kilku godzin maksymalnie).
Zresztą dopóki pp nie ruszy mało kto ma apetyt.

Ja miałam cięcie o 13, dostałam chyba coś tam wieczorem już, rano już dostałam wielkie śniadanie i jadłam to co inne pacjentki normalnie, nie ma do tego żadnych przeciwwskazań :)
Wielkie śniadanie? Jakie 🤤 u mnie w szpitalu na śniadanie były 3 kromki chleba i 3 plasterki wędliny 😅

Mi w nocy i nadal daje w kość bol zębów, Góra i dół po prawej stronie, im bardziej pionowo jestem tym mniej boli a wręcz przechodzi... coś mi świta ze z synem też tak mialam ale mam jakąś pustkę w głowie, Kurcze no boli 😥
Ja w pierwszych dniach po pozytywnym teście miałam odczucie jakby mi ktoś prądem zęby raził.. całe szczęście minęło. Myślałam, że to nie ma związku, a jednak może coś ma ;)

reklama
Wielkie śniadanie? Jakie 🤤 u mnie w szpitalu na śniadanie były 3 kromki chleba i 3 plasterki wędliny 😅
To było moje śniadanie :D

Plus jeszcze kubek z kakao który się nie załapał na zdjęcie :)
I pytania o dokładki. Generalnie ciężko mi było przejeść wszystko co dostawałam w ciągu dnia. I było naprawdę pyszne :)

Załączniki

• CBBED7C9-F133-4C1E-859A-C21B9E17FD67.jpeg
    CBBED7C9-F133-4C1E-859A-C21B9E17FD67.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 87
Do góry