reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Ja nie wiem, od czego zależą te rozstępy.
W pierwszej ciąży przytyłam 30 kilo. Brzuch przeogromny i ani jednego rozstępu na nim, za to piersi pociachane dookoła... 😞 I tylko piersi. w drugiej ciąży nie pojawił się ani jeden.
Teraz zamierzam smarować się, bo wiek już nie ten i elastyczność skóry tez. Kupiłam po prostu olej ze słodkich migdałów , bo jest naturalny, bezpieczny, ładnie nawilża i super się wchłania.
ja się smarowałam od początku a w ostatnim miesiącu tak mi popękała skura ze aż bolało brzy dotyku. Brzuch i piersi to są same paski. Mam 24 lata s już nigdy nie ubiorę bikini na plaże, tylko jednoczęściowy strój. Ale nie mam z tym problemu, może jakby mi się to stało przez to ze sama przytyłam z mojej winy, ale jakoś ze mam to przez dziecko to jest to dla mnie piękna pamiątka 🥰♥️

reklama
Hm no z tym akurat się nie zgodzę, to musiała już być kwestia podejścia do tematu danego szpitala. Nie ma żadnych zaleceń ani wskazań, które mówią, że po cc nie można jeść. Ja normalnie dostałam posiłek po cc. Wiadomo, nie duży, kanapki. Ale normalnie mogłam jeść.
Ja miałam cc z powodu braku postępu akcji porodowej. Do szpitala trafiłam w niedzielę po 22, cięcie miałam w poniedziałek prawie o 20 i pierwszy posiłek jaki jadłam to było śniadanie we środę rano. Czyli jak jadłam coś w niedzielę ok 18 to następny posiłek we środę rano. Nie wiem dlaczego, dziewczyna która leżała ze mną na sali i była po planowanym cc dostała już jedzenie po 8h.
W sumie z tego szoku i wszystkiego i tak nie byłam głodna ale potem miałam problem z karmieniem (ostatecznie nie karmiłam piersią). A potem słyszałam ze nie karmię bo mało jem. Jak miałam jeść jak mi nikt nic nie dał w szpitalu?

Dziewczyny, na wymioty polecam lek na receptę xonvea, mi naprawdę pomógł. Poza tym łykam probiotyk, bo żołądek mam bolesny, jakby mnie ktoś czymś okładał 😱 i chodzę jak balon, więc od kilku dni łykam espumisan. W ogóle to ja już mam brzuch 🤯 w drugiej ciąży tez tak miałam, widać mięśnie nie te, do tego te wzdęcia i wyglądam jak ciężarna 🤭 dzisiaj wizytuję u lekarza, ale dopiero na 17, dopytam o jakiś dobry suplement, i czy muszę brać w takich wysokich dawkach tę luteinę, bo przyznam, że przy dzieciach po prostu o niej zapominam 😒

Wielkie śniadanie? Jakie 🤤 u mnie w szpitalu na śniadanie były 3 kromki chleba i 3 plasterki wędliny 😅
ja jedzenie na patologi i po porodzie wspominam meeeeeega, był akurat jakis program żywienia ciężarnych i położnic,

Załączniki

• bd11fd1e-62e8-4e80-9fb6-393fd8d8acf4.jpeg
    bd11fd1e-62e8-4e80-9fb6-393fd8d8acf4.jpeg
    73,7 KB · Wyświetleń: 66
  • 1d063bc0-574b-4c52-a589-6c262b8925d0.jpeg
    1d063bc0-574b-4c52-a589-6c262b8925d0.jpeg
    108,1 KB · Wyświetleń: 63
  • 5677a50a-ed1a-4fb8-a745-ef46555b5ed9.jpeg
    5677a50a-ed1a-4fb8-a745-ef46555b5ed9.jpeg
    74,1 KB · Wyświetleń: 65
  • 966119e0-d967-4482-a6d5-ac0748fc0fca.jpeg
    966119e0-d967-4482-a6d5-ac0748fc0fca.jpeg
    54,5 KB · Wyświetleń: 65
  • dd5dbba3-ef56-479c-877c-7c468a216510.jpeg
    dd5dbba3-ef56-479c-877c-7c468a216510.jpeg
    92,9 KB · Wyświetleń: 63
To było moje śniadanie :D

Plus jeszcze kubek z kakao który się nie załapał na zdjęcie :)
I pytania o dokładki. Generalnie ciężko mi było przejeść wszystko co dostawałam w ciągu dnia. I było naprawdę pyszne :)
Faktycznie super, a nie jak moje, że musiał mi mąż dowozić bo bym padła z głodu 😅

Dziewczyny, na wymioty polecam lek na receptę xonvea, mi naprawdę pomógł. Poza tym łykam probiotyk, bo żołądek mam bolesny, jakby mnie ktoś czymś okładał 😱 i chodzę jak balon, więc od kilku dni łykam espumisan. W ogóle to ja już mam brzuch 🤯 w drugiej ciąży tez tak miałam, widać mięśnie nie te, do tego te wzdęcia i wyglądam jak ciężarna 🤭 dzisiaj wizytuję u lekarza, ale dopiero na 17, dopytam o jakiś dobry suplement, i czy muszę brać w takich wysokich dawkach tę luteinę, bo przyznam, że przy dzieciach po prostu o niej zapominam 😒
To szybko ;) u mnie wystają jeszcze kości biodrowe 🙉 kciuki na wizycie ;)

reklama
Do góry