reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

@VikiO
Jak już chyba pisałam to jesteśmy na podobnym etapie. U mnie dzisiaj 7t6d ale ciąża młodsza o 2/3 dni. Więc pewnie zobaczysz dzisiaj prawie 1 cm maluszka ! <3 trzymam mocno kciuki

reklama
Pisałyśmy ostatnio o tym czy podajemy Wit D naszym dzieciakom i wczoraj przy okazji robienia morfologii zrobiłam tez poziom Wit D3. Od stycznia bodajże nie podaje żadnej witaminy, jedynie to co jest w mleku modyfikowanym+ słońce i dalej ma powyżej normy ;) więc dalej nie będę podawać ;)Zobacz załącznik 1443823
Pewnie, że nie podawać. Nadmiar D3 też nie wskazany. U nas był poziom normy do 60 a córka miała 90 i to było zimowa porą ! także u nas nie było mm tylko na piersi i ja suplementy zażywałam więc wystarczało. Teraz pewnie sprawdzę jej krew i D3 przez zimna bo odstawiłam moją cycoholiczkę :)

Pisałyśmy ostatnio o tym czy podajemy Wit D naszym dzieciakom i wczoraj przy okazji robienia morfologii zrobiłam tez poziom Wit D3. Od stycznia bodajże nie podaje żadnej witaminy, jedynie to co jest w mleku modyfikowanym+ słońce i dalej ma powyżej normy ;) więc dalej nie będę podawać ;)Zobacz załącznik 1443823
W mm jest chyba sporo tej wit D, to inna sprawa

Warto też wiedzieć że PL normy są daleko za murzynami i w krajach zachodnich są one już wyższe :)

Mnie właśnie ta kwestia stresuje.... Boje się krytyki ze strony mojej mamy. No ale na razie nie mam co gdybać. Czekam w poczekalni na badanie

Dziewczyny a kiedy macie zamiar powiedzieć najbliższej rodzinie np rodzicom?
Moja mama wie bo jestem po przejściach i pilnuje corkk jak jezdze do ginekologa (mam 1.5 h jazdy) wiec sila rzeczy. Maz tez wie 🙈😅żarcik. A ja najwcześniej po pierwszych prenatalnych. W poprzedniej ciąży powiedzialam cos kolo 18- 20 tc. Nie pamiętam dokładnie.

reklama
Do góry