reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

chyba nie ma czegoś takiego jak samo HCG. Jeśli to normalne badanie beta HCG to wychodziłoby ze jesteś w 5 tyg ciąży
I tak mniej wiecej jest, ale oczywiscie doczytalam sie w czelusciach internetu ze jest beta HCG i jest bardziej czula, A HCG to polaczenie bety i alfy troche mniej czule, na wyniku ktory dostalam tylko HCG 919

Załączniki

• 354B16D0-C7C4-444F-A6C4-10FF3E3DABF0.jpeg
    354B16D0-C7C4-444F-A6C4-10FF3E3DABF0.jpeg
    227,5 KB · Wyświetleń: 59
reklama
Ja kiedyś bardzo chciałam i mam predyspozycje bo się mówi że co drugie pokolenie ma bliźniaki,a że moje dwie babcie miały to gdzies z tyłu głowy zawsze były ☺️
Kiedy usłyszałam przy pierwszym USG z synkiem pytanie od lekarza czy w rodzinie są bliźniaki,trochę zamarłam ale się ucieszyłam ☺️ niestety radość nie trwała długo więc teraz jest już tylko strach😞
U mnie tak samo, babcia miała bliźniaki (moja mama jest z bliźniaków) wiec rownież u mnie jest taka możliwość. Mam jednak nadzieje, że tak się nie stanie 🫣
To tak jak u nas , też był jeden ale wiedziałam, że owulka jest bo robiłam testy owulacyjne. Więc to było 20.08 ;p
U nas też akurat w tym miesiącu jeden raz się zdarzyły przytulanki wiec jak testowałam to byłam bardzo zrezygnowana a tu złoty strzał 🤣

Hej dziewczyny nieśmiało podczytuje bo ze mną nigdy nie wiadomo 🙄 mam 36lat jednego malucha 3 latka o którego staraliśmy się prawie 10 lat po drodze poronienia wczesne i późne z powodu niewydolność szyjki, wg moich obserwacji owulacje miałam w 17dc test pozytywny pierwszy 10 dpo owulacji cień na tanich testach potwierdzony testem digital ciąża 1-2, po 10 dniach czyli 20 dni po owulacji test digital wskazał ciąża 3+ czyli 5 tydzień, obecnie prawie skończony 6 tydzień, termin jak na razie na 7 mają chyba ✊️, na razie jestem jeszcze w UK mam USG umówione na 15 września jak będzie dobrze to lecę do PL bo potrzebuje specjalne opieki z powodu niewydolności szyjki, miewam brudzenia i ostatnio nawet plamienie boleści z lewej strony od jajnika ale z tego była owulacja najprawdopodobniej piersi bolą i tyle na razie, aaa i zalewa mnie przezroczysty śluz do takiego stopnia że milion razy sprawdzam czy nie dostałam @, wrzucam zdjęcia testów i tego jak działają bo trochę was poczytałam i wiem że jedna z was też takie robiła bez dostępu do badania bety tak po prostu przydają się ja nie chciałam prosić się o betę przychodzi w UK pozatym i tak ich nie udostępniają a po drugie musiałabym zgrywać mądrale i prosić o przyrost po 48h.

edit: zapomnialam dodac ze starania trwaly 2.5roku bo po ciazy z synem zgiagnozowano u mnie adenomioze czyli endometrioze wewnetrzna, uslyszlama że moze byc trudno zajść w ciaze ale nie niemożliwe
received_1737163809978643.jpeg
20220902_052950.jpg
Screenshot_20220831-162138_Google.jpg

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny nieśmiało podczytuje bo ze mną nigdy nie wiadomo 🙄 mam 36lat jednego malucha 3 latka o którego staraliśmy się prawie 10 lat po drodze poronienia wczesne i późne z powodu niewydolność szyjki, wg moich obserwacji owulacje miałam w 17dc test pozytywny pierwszy 10 dpo owulacji cień na tanich testach potwierdzony testem digital ciąża 1-2, po 10 dniach czyli 20 dni po owulacji test digital wskazał ciąża 3+ czyli 5 tydzień, obecnie prawie skończony 6 tydzień, termin jak na razie na 7 mają chyba ✊️, na razie jestem jeszcze w UK mam USG umówione na 15 września jak będzie dobrze to lecę do PL bo potrzebuje specjalne opieki z powodu niewydolności szyjki, miewam brudzenia i ostatnio nawet plamienie boleści z lewej strony od jajnika ale z tego była owulacja najprawdopodobniej piersi bolą i tyle na razie, aaa i zalewa mnie przezroczysty śluz do takiego stopnia że milion razy sprawdzam czy nie dostałam @, wrzucam zdjęcia testów i tego jak działają bo trochę was poczytałam i wiem że jedna z was też takie robiła bez dostępu do badania bety tak po prostu przydają się ja nie chciałam prosić się o betę przychodzi w UK pozatym i tak ich nie udostępniają a po drugie musiałabym zgrywać mądrale i prosić o przyrost po 48h.

edit: zapomnialam dodac ze starania trwaly 2.5roku bo po ciazy z synem zgiagnozowano u mnie adenomioze czyli endometrioze wewnetrzna, uslyszlama że moze byc trudno zajść w ciaze ale nie niemożliwe
Zobacz załącznik 1440759Zobacz załącznik 1440760Zobacz załącznik 1440761
To chyba o mnie chodzilo 😉 teraz wiem ze test wskazuje dobrze ☺️ Ja kolejne hcg bede miala w nastepny wtorek na wizycie kontrolnej ale wtedy to srednio wymierne bedzie

reklama
Do góry