reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Mnie się zdarzyło dwa razy trafić w luxmed na wizytę z usg od razu i niestety przy pierwszej lekarz nie rozpoznał ciąży pozamacicznej (ciaza zostala rozpoznana w zwykłym szpitalu kilka godzin później...), a na drugiej wizycie, u kogoś innego, lekarz zaproponował wycięcie naciętego po ciąży pozamacicznej jajowodu "tak na wszelki wypadek", mimo, że zabieg był wykonywany przez bardzo dobrego i doświadczonego lekarza, który wiedział co robi podczas zabiegu. Więcej już nie poszłam do luxmed 😵‍💫
Co do wycinania jajowodu to akurat są lekarze którzy po CP są zwolennikami usunięcia. Niestety zarówno usunięcie CP laparoskopowo czy leczenie metotreksatem nie daje gwarancji że jajowód jest w pełni sprawny. W większości przypadków zostaję uszkodzony (nawet po najlepszej laparo zostają blizny/zrosty) nie bez powodu po przebytej CP ryzyko kolejnej CP wzrasta o 15 proc. Myślę że ten lekarz miał właśnie takie podejście.

reklama
Co do wycinania jajowodu to akurat są lekarze którzy po CP są zwolennikami usunięcia. Niestety zarówno usunięcie CP laparoskopowo czy leczenie metotreksatem nie daje gwarancji że jajowód jest w pełni sprawny. W większości przypadków zostaję uszkodzony (nawet po najlepszej laparo zostają blizny/zrosty) nie bez powodu po przebytej CP ryzyko kolejnej CP wzrasta o 15 proc. Myślę że ten lekarz miał właśnie takie podejście.
Bardzo możliwe ;)

Cześć dziewczyny :)

W tamtym tygodniu zrobiłam test i wyszły dwie kreski 💚 według ostatniej miesiączki termin mam na 03.05.23
W piątek zrobiłam betę i była 201 a w poniedziałek tylko 291…. Lekarz kazał mi powtórzyć badanie w czwartek. 12.09 mam wizytę u ginekologa.
Trzymajcie kciuki ✊🏻

Powodzenia wszystkim mamusiom majowym ✊🏻💚

reklama
Do góry