reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dzięki i wzajemnie :) no słyszałam że w UK straszna lipa co do ciąży, wielu badań się nie robi i w przypadku komplikacji nie chcą próbować ratować chociażby podaniem luteiny. Także dobrze że masz polską klinikę a i na pewno tu na grupie będziesz widzieć czy czczegoś

tu do 12 tyg Ciąży nie uznają. Do 24 tyg aborcja na zyczenie. Albo do 21 , nie pamietam
Pierwsza wizyta i to położnej , (bo jak jest ok to lekarza na oczy nie widzisz cala ciaze ) miedzy 10 a 12 tyg. Tak ze ten....

reklama
Co do bólu głowy to w pierwszej ciąży miałam takie cykle że np dwa dni bolała non stop. Niewiele pomagało, na chwilę chłodne okłady. Wszyscy lekarze mówili że to normalne i jest na skutek zmian hormonalnych w ciąży.

Dzięki i wzajemnie :) no słyszałam że w UK straszna lipa co do ciąży, wielu badań się nie robi i w przypadku komplikacji nie chcą próbować ratować chociażby podaniem luteiny. Także dobrze że masz polską klinikę a i na pewno tu na grupie będziesz widzieć czy czegoś istotnego nie pomijają.

O super! Nasz synek za miesiąc skończy rok :) a powiedz myślicie już jak się zorganizować przy dwójce? Zastanawiam się czy wózek wymieniać czy tylko dokupić dostawke, to się wydaje spoko opcją ale nie wiem czy 1,5 roczne dziecko ogarnia jak w tym siedzieć :p
Między moimi dziećmi jest 20 miesiacy różnicy j jak syn się urodził to córeczka zrezygnowała z wozka zupełnie, ale ona nigdy, nawrt za niemowlaka wózkowa nie była, a jak nauczyła się chodzić to na spacerze byłam z nią i z wózkiem, a nie z dzieckiem w wózku 🙈

Co do bólu głowy to w pierwszej ciąży miałam takie cykle że np dwa dni bolała non stop. Niewiele pomagało, na chwilę chłodne okłady. Wszyscy lekarze mówili że to normalne i jest na skutek zmian hormonalnych w ciąży.

Dzięki i wzajemnie :) no słyszałam że w UK straszna lipa co do ciąży, wielu badań się nie robi i w przypadku komplikacji nie chcą próbować ratować chociażby podaniem luteiny. Także dobrze że masz polską klinikę a i na pewno tu na grupie będziesz widzieć czy czegoś istotnego nie pomijają.

O super! Nasz synek za miesiąc skończy rok :) a powiedz myślicie już jak się zorganizować przy dwójce? Zastanawiam się czy wózek wymieniać czy tylko dokupić dostawke, to się wydaje spoko opcją ale nie wiem czy 1,5 roczne dziecko ogarnia jak w tym siedzieć :p
Pomalutku już rozmawiamy i myślimy jak ugryźć temat, ale jeszcze żadnej konkretnej decyzji nie podjęliśmy 😃 Daje sobie luz,teraz bardziej zaprząta mi głowę jak dalej z kp, bo córcia to cycoholik i nie chce jej tego już teraz odbierać. Obym mogła karmić jak najdłużej w ciąży. Ostatnio nawet myślę o kp w tandemie, ale nie wiem, myślę i zastanawiam się co bd dla wszystkich najlepsze :)

Między moimi dziećmi jest 20 miesiacy różnicy j jak syn się urodził to córeczka zrezygnowała z wozka zupełnie, ale ona nigdy, nawrt za niemowlaka wózkowa nie była, a jak nauczyła się chodzić to na spacerze byłam z nią i z wózkiem, a nie z dzieckiem w wózku 🙈
Wiem jak Wam ciężko laski. Miedzy moimi wnukami jest 16 miesięcy różnicy i widzę, jak moja corka powoli wychodzi z siebie. No ale z kazdym miesiacem lżej :) podziwiam to.
Miedzy moimi dziecmi jest ponad 6 lat różnicy i tez było źle, bo juz człowiek się odzwyczaił od pieluch, mógł wyjść, cos zrobić a tu na nowo pieluch.ly, kaszki, uziemienie itd.. Sama nie wiem, co gorsze ;)
Z drugiej strony dzieci tak szybko rosną, że... moje tez niedawno były małe a tu już 27 i 21 lat :)

Wiem jak Wam ciężko laski. Miedzy moimi wnukami jest 16 miesięcy różnicy i widzę, jak moja corka powoli wychodzi z siebie. No ale z kazdym miesiacem lżej :) podziwiam to.
Miedzy moimi dziecmi jest ponad 6 lat różnicy i tez było źle, bo juz człowiek się odzwyczaił od pieluch, mógł wyjść, cos zrobić a tu na nowo pieluch.ly, kaszki, uziemienie itd.. Sama nie wiem, co gorsze ;)
Z drugiej strony dzieci tak szybko rosną, że... moje tez niedawno były małe a tu już 27 i 21 lat :)
Łał, masz wnuki i kolejne dziecko? Dobrze zrozumiałam? 😀

Hej dziewczyny
Ja wedlug obliczen 3t+5dc testy pozytywne od czwartku, jednak bardzo niepokoi mnie bol brzucha i plecow. Nie jest przeszywajacy ale czuje praktycznie caly czas jak mnie boli, nie mam zadnych plamien.

Hej dziewczyny
Ja wedlug obliczen 3t+5dc testy pozytywne od czwartku, jednak bardzo niepokoi mnie bol brzucha i plecow. Nie jest przeszywajacy ale czuje praktycznie caly czas jak mnie boli, nie mam zadnych plamien.
Witaj. Jeśli masz jakieś obawy warto skontaktować się z lekarzem.
To pierwsza ciąża? Sprawdzałaś beta hcg?

reklama
Witaj. Jeśli masz jakieś obawy warto skontaktować się z lekarzem.
To pierwsza ciąża? Sprawdzałaś beta hcg?
Bylam w ciazy 10 lat temu i poronilam w 9TC, teraz to nasz pierwszy cykl starania, bety niestety nie robilam, poniewaz mieszkam w Norwegii i nie praktykuje sie tu takiego badania. No nic…. mam nadzieje, ze bole nie zwiastuja nic zlego

Do góry