reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

a i zapomniałam dodać że warto odwiedzić fizjoterapeute bo jak jest porządne rozejście mięśni i kresy to żadne zabiegi nie pomogą. też się wybieram, zrobię USG powłok i zobaczymy co w trawie piszczy🥴

reklama
a i zapomniałam dodać że warto odwiedzić fizjoterapeute bo jak jest porządne rozejście mięśni i kresy to żadne zabiegi nie pomogą. też się wybieram, zrobię USG powłok i zobaczymy co w trawie piszczy🥴
Mi właśnie fizjoterapeuta zalecił i robi te zabiegi :)
Powiedziała mi ze rozejście mięśni ma każda ciężarna, a na badanie jej stanu jest jeszcze za wcześnie bo one się jeszcze schodzą.
Powiedziała tez ze ważne jest wykorzystywanie mięśni brzucha w codziennych czynnościach, żeby je trochę pracować .

Ta INDIBA przede wszystkim przyspiesza proces bliznowacenia dodatkowe redukuje zwiotczenie skóry i ją ujędrnia.

Ja mam już w miare płaski brzuch, zostało mi lekko tkanki i trochę taki miękki jest ten brzuch ( przed ciąża miałam płaski i taki twardy dlatego widzę różnice :p
No i cellulit jeszcze został, ale mam sprawdzone sposoby na cellulit, niestety niektóre można dopiero po okresie karmienia zastosować

też słyszałam że każda kobieta po ciąży je ma, mam taki wypukły ten brzuch i dziwny pępek, obawiam się że rozejście będzie niezłe, ale skóry jest tak dużo że żadne zabiegi na pewno nie pomogą 😟 jak zniknie ten "balonik" to będzie jej jeszcze więcej.
zazdroszczę ci tego brzucha w takim razie 😉
a jeśli chodzi o mięśnie to właśnie jestem w szoku ale potrafię je napiąć od kiedy minął tydzień po cc, ani kaszel ani wydmuchiwanie nosa nie jest problemem, pamiętam jak po 1cc każda czynność gdzie musiałam napiąć brzuch bolała chyba z pół roku. a teraz jak bym nie była po operacji, tylko ten nieszczęsny brzuch...🥴
ja właśnie "odstawiam" mała od piersi to może się na coś skuszę za parę miesięcy 😁

Mi właśnie fizjoterapeuta zalecił i robi te zabiegi :)
Powiedziała mi ze rozejście mięśni ma każda ciężarna, a na badanie jej stanu jest jeszcze za wcześnie bo one się jeszcze schodzą.
Powiedziała tez ze ważne jest wykorzystywanie mięśni brzucha w codziennych czynnościach, żeby je trochę pracować .

Ta INDIBA przede wszystkim przyspiesza proces bliznowacenia dodatkowe redukuje zwiotczenie skóry i ją ujędrnia.

Ja mam już w miare płaski brzuch, zostało mi lekko tkanki i trochę taki miękki jest ten brzuch ( przed ciąża miałam płaski i taki twardy dlatego widzę różnice :p
No i cellulit jeszcze został, ale mam sprawdzone sposoby na cellulit, niestety niektóre można dopiero po okresie karmienia zastosować
błagam Cie! Podziel się sposobem na cellulit! 🙏 Nigdy go nie mialam, a teraz się pokazał. Pokarmu mam coraz mniej więc pewnie wkrótce skończę swoją przygodę z KP🥺

błagam Cie! Podziel się sposobem na cellulit! 🙏 Nigdy go nie mialam, a teraz się pokazał. Pokarmu mam coraz mniej więc pewnie wkrótce skończę swoją przygodę z KP🥺
Dla mnie niezawodnym sposobem na cellulit absolutnie jest guam ( polecam zamawiać z oryginalne strony guam24.pl bo kiedyś zamówiłam z Allegro i miałam wrażenie ze to nie oryginał )
Ja zawsze stosuje go przed latem i mam piekne gładkie, jędrne nogi bez cellulitu.

Ja mam problem z cellulitem na ludach i stosuje go tak:
Nakładam warstwę na łuda, odwijam folią, kładę się pod koc i dla lepszego efektu mam jeszcze koc elektryczny którym się odwijam żeby mocniej grzało. Producent pisze na stronie jak czesto w tygodniu to stosować. Ale efekty są już po pierwszym użyciu.
Ja używam klasyczny „ Błotny koncentrat wyszczuplający i antycellulitowy 1kg „

Plus masz chwile dla siebie bo z godzinę trzeba tak poleżeć :D

Z tańszych sposobów No to szczotka na sucho lub bańka chińska :) ale na efekty trzeba dłużej poczekać

Dla mnie niezawodnym sposobem na cellulit absolutnie jest guam ( polecam zamawiać z oryginalne strony guam24.pl bo kiedyś zamówiłam z Allegro i miałam wrażenie ze to nie oryginał )
Ja zawsze stosuje go przed latem i mam piekne gładkie, jędrne nogi bez cellulitu.

Ja mam problem z cellulitem na ludach i stosuje go tak:
Nakładam warstwę na łuda, odwijam folią, kładę się pod koc i dla lepszego efektu mam jeszcze koc elektryczny którym się odwijam żeby mocniej grzało. Producent pisze na stronie jak czesto w tygodniu to stosować. Ale efekty są już po pierwszym użyciu.
Ja używam klasyczny „ Błotny koncentrat wyszczuplający i antycellulitowy 1kg „

Plus masz chwile dla siebie bo z godzinę trzeba tak poleżeć :D

Z tańszych sposobów No to szczotka na sucho lub bańka chińska :) ale na efekty trzeba dłużej poczekać
Bardzo dziękuję za informację! Już sie biorę za lekturę i od razu zamawiam 😊 Dzięki! ❤️❤️❤️

U nas już skończone 3 miesiące. Były problemy, niektóre nadal są, ale ogólnie dajemy radę 🙂
Synek ładnie rośnie, dużo już potrafi. Wczoraj pierwszy raz się głośno zaśmiał.
Dużo gada, uśmiecha się i oczywiście również dużo marudzi.
Wyciąga rączki do zabawek, chwyta. Ale leniuszek nie ogarnia jeszcze żadnych obrotów.
Pozdrawiamy 🙂

Na obroty to jeszcze stanowczo za wcześnie! Moja pierwsza córka obróciła się jak miała 5 miesięcy. A ta urodzona w maju za 2 tyg. będzie miała 3 miesiące i póki co, przetacza się na boczki, sporo uśmiecha, głuży, uwielbia jak się do niej mówi i dotyka. No i rośnie szybciej, niż starsza siostra.

reklama
Na obroty to jeszcze stanowczo za wcześnie! Moja pierwsza córka obróciła się jak miała 5 miesięcy. A ta urodzona w maju za 2 tyg. będzie miała 3 miesiące i póki co, przetacza się na boczki, sporo uśmiecha, głuży, uwielbia jak się do niej mówi i dotyka. No i rośnie szybciej, niż starsza siostra.
Junior właśnie nawet na te boczki nie chce. Ale cóż, poczekamy cierpliwie 🙂

Do góry