reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Dlatego, ze lekarka do której chodzę ma termin dopiero na grudzień. Wiec jeśli chce iść wcześniej po ewentualne skierowanie na badania muszę zapisać się do innego lekarza. Naprawdę zazdroszczę, ze niektóre z was maja większą dostępność do swojego lekarza. Ale ja nie mam i nic więcej nie zrobię, ewentualnie mogę czatować w aplikacji i patrzeć jak coś się zwolni do mojej lekarki z luxmedu
Ja bym brała na grudzień i czatowala też na coś wcześniej.
A potem na następne miesiące zaklepywała termin, jak tylko się pojawi. Widocznie tak robią inne pacjentki.

Mnie zależy na konkretnych godzinach. Takich, gdy mam opiekę do dziecka. Dlatego taka narwana z tymi rezerwacjami jestem.

Prawdopodobnie nie zrozumieliście się z nazwą badań. To „prenatalne” to właśnie 11-13 tyg badanie. Robi je tylko 4 lekarzy w Luxmed Krakow. A takich prowadzących ciążę jest chyba 30.
No nie wiem czego można nie zrozumieć w tekście „ proszę się nie umawiać na usg 11-13tyg bo to prenatalne a w Poznaniu ich Pani nie zrobi” :D

Ja bym brała na grudzień i czatowala też na coś wcześniej.
A potem na następne miesiące zaklepywała termin, jak tylko się pojawi. Widocznie tak robią inne pacjentki.

Mnie zależy na konkretnych godzinach. Takich, gdy mam opiekę do dziecka. Dlatego taka narwana z tymi rezerwacjami jestem.
Tak, tak wzielam ten grudzień ale i tak umówili mnie na wizytę płatna, bo teraz luxmed ma problem z moim abonamentem 😃

Mam skierowanie w apce napisane usg 11-13 +6dni. Ale dostałam kolejny raz info, ze w Poznaniu tego nie zrobię.
1DDAE7B8-3278-4B5E-A9A3-2F5AB29B1EC2.jpeg

Zmieniłam miasto na Poznań i mam terminy. Masz jakiś najniższy pakiet? Ja mam od 6 lat taki chyba „średni”, ale wszystko w nim jest.

Zobacz załącznik 1452018

Zmieniłam miasto na Poznań i mam terminy. Masz jakiś najniższy pakiet? Ja mam od 6 lat taki chyba „średni”, ale wszystko w nim jest.
Mam ten najwyższy pakiet. I teraz zadzwoniłam do znajomej co prowadziła ciąże przez luxmed w Poznaniu. Powiedziała, ze to usg nie różniło się niczym od tego na wizycie i na prenatalne szła jeszcze raz prywatnie. Nie wiem, macham na to ręka i daje sobie spokoj :/

Mam ten najwyższy pakiet. I teraz zadzwoniłam do znajomej co prowadziła ciąże przez luxmed w Poznaniu. Powiedziała, ze to usg nie różniło się niczym od tego na wizycie i na prenatalne szła jeszcze raz prywatnie. Nie wiem, macham na to ręka i daje sobie spokoj :/
No bo to też USG. Tylko lekarz ma dokładniejszy sprzęt, wykonuje wszystkie pomiary i daje wydruk raportu z tych pomiarów. Czyli nie same zdjęcia, tylko jeszcze taką dodatkową kartę z wypełnionym wszystkim, co należy sprawdzić i zmierzyć.
Więc u mnie też usg, też głowica, ale dokładność zupełnie inna.

Ale za Poznań się nie wypowiadam. Ja miałam jak wyzej.
A USG robi lekarz z Ultramedica Krakow, gdzie wizyta kosztuje 350 zł.

Dziewczyny, na które USG z jakiego tc sie patrzy aby określić termin porodu ? U mnie qczezbiej kolo 7 tc byl okreslony na 2 maja a teraz bobas nadrobił i wychodzi ze 30 kwietnia tak jak z OMO. Jak to jest? Moze na pierwszych prenatalnych to sie wszystko normuje? Któraś z Was pisala ze do pewnego etapu dzieci rozwijają się tak samo ?

reklama
Dziewczyny, na które USG z jakiego tc sie patrzy aby określić termin porodu ? U mnie qczezbiej kolo 7 tc byl okreslony na 2 maja a teraz bobas nadrobił i wychodzi ze 30 kwietnia tak jak z OMO. Jak to jest? Moze na pierwszych prenatalnych to sie wszystko normuje? Któraś z Was pisala ze do pewnego etapu dzieci rozwijają się tak samo ?
Wydaje mi się, że się patrzy na te pierwsze usg prenatalne. Później już się nie zmienia terminu porodu

Do góry