reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
A ja ciagle mysle o tym, ze całkiem przeszedł mi ból piersi…. Gdzies czytałam ze ro zły znaki oczywiście teraz stres, czy rzeczywiście wszystko ok
Rozumiem Cię. Też tak mam. Obecnie w ogóle nie bolą mnie piersi. Do tej pory było różnie, raz bolały, były czerwone, raz mniej raz bardziej.
Czytałam sporo na ten temat i z tego co widzę, to nie musi to absolutnie nic oznaczać.
Choć pewnie tak Cię to pociesza jak i mnie ; )

A mnie dziś w końcu dzieci zaraziły. Co polecacie w ciąży na ból gardła? Dodam ogromny ból gardła, ledwo ślinę przełykam 😔 do tego bolą mięśnie, głowa i mi zimno jak to przy przeziębieniu 🤒 wiem, że to irracjonalne ale jestem zła na mojego dzieciaka bo mi kaszlał prosto w twarz od kilku dni. Proszę, żeby się odwracał a ten łeb w moja stronę i heja z kaszlem na matkę 😡

To masz odwrotnie, bo większość z nas szaleje ze stresu przed każda wizyta. 🫢🫢🫢 ale masz racje, stres czy nie stres i tak nic to nie da. Jak ma być dobrze to będzie i na tej pierwszej wizycie w 10tc, a jak ma być zle to nic nie da chodzenie co tydzień na wizytę 😒
U mnie wizyta wcześniej nie ma sensu bo serca u mnie się pojawiają dość późno ok 8 tyg więc mam na 9 umówione czyli pojutrze. Wcześniej ani nie miałoby to sensu ani nic by mi to nie dało. Napewno żadnego spokoju
Sama umiesz tak fajnie określić wielkość macicy?
To bardzo proste jest

U mnie wizyta wcześniej nie ma sensu bo serca u mnie się pojawiają dość późno ok 8 tyg więc mam na 9 umówione czyli pojutrze. Wcześniej ani nie miałoby to sensu ani nic by mi to nie dało. Napewno żadnego spokoju

To bardzo proste jest
Nie rozumiem takiego podejścia.
Wczesne usg wykrywa/wyklucza cp.
Wcześniej pisałyście, że plamienia w ciąży nie są niepokojące. A plamienia często zdarzają się właśnie przy cp. Czekanie do 9/10 tc na pierwsze usg moim zdaniem jest nieodpowiedzialne 🤷‍♀️

A mnie dziś w końcu dzieci zaraziły. Co polecacie w ciąży na ból gardła? Dodam ogromny ból gardła, ledwo ślinę przełykam 😔 do tego bolą mięśnie, głowa i mi zimno jak to przy przeziębieniu 🤒 wiem, że to irracjonalne ale jestem zła na mojego dzieciaka bo mi kaszlał prosto w twarz od kilku dni. Proszę, żeby się odwracał a ten łeb w moja stronę i heja z kaszlem na matkę 😡
Bardzo polecam czarne Hallsy, serio, mega pomagają! :)

My właśnie na dniach w domu mieliśmy takie przeziębienie i mogę napisać, czym się leczyłam. Gardło psikałam Tantum Verde, napotnie lipa z plasterkami imbiru, miodem i goździkami, przy gorączce powyżej 38 stopni paracetamol, do nosa irygacje. Po dwóch dniach przeszło.

(Wiem, że zdaniem niektórych w ciąży lipy i goździków nie można. Ja piję 🤷).

reklama
Ja jadłam dużo czosnku i cebuli 🙃 piłam wodę z miodem i cytryną. Jakoś w końcu przeszło

Do góry