reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Ja też po dzisiejszej wizycie - wszystko pięknie 10+4 termin na 4 maja❤️ u mnie też małe szalało, ten mój doktor ma takie dokładne usg, nigdy wcześniej na tym etapie nie widziałam tak idealnie skaczącego minionka 😍
No tem sprzet był tez mega. Wszystko super widoczne. Mam też video z badania. Normalnie wiercipięta pierwsza klasa 😀

Dziewczyny, a czy któraś jest już na L4? Pracuje w przedszkolu i przyznam szczerze, że praca jest dla mnie coraz bardziej ciężka... Doktor chcę bym od przyszłego tygodnia była już na L4, a mi trochę głupio że już.
Przy pracy z dziećmi lub w jakiś placówkach medycznych nie zastanawiałabym się nawet chwili nad zwolnieniem. Pracujesz w środowisku, które jest wyjątkowo podatne a wszelkie choróbska, więc wskazania jak najbardziej są

Bzdury gada.
Jeśli wynik się uzyska to jest tak samo miarodajny w 10 i 15 tyg. Ubezpieczony również.
To ja nie wiem, dlaczego mu zależało akurat na 11 - 12 tc, bo takich argumentów użył, a sam do badania zachęcał z racji wieku (no i nie robię tego u niego, ani w żadnej wskazanej przez niego placówce, więc ten argument odpada)

Lekarz nie miał USG w gabinecie więc nie wiem czy z bobo wszystko ok. Zbadał mnie na fotelu. Aktualnie nie ma krwawienia i tyle wiem. W ogóle nie wiem czy powinien mnie tak badać? Naciskać na brzuch? Beznadziejny ten lekarz w enel med 😭😭😭
Mój na fundusz tak bada. Na tym krześle wkłada palucha i spr szyjkę ugniatając brzuch, tyle. Dlatego do niego chodzę tylko po skierowanie na krew :/ umów się najwyżej prywatnie jak masz wątpliwości

reklama
Ja mam wizyte dopiero za rowne 4 tygodnie, 7 listopada 😭😭😭 w przyszlym tygodniu ide upuscic krew na pappa.

Co do zwolnienia ja pracuje w sklepie jak juz mowilam i nie wybieram sie na zwolnienie. Mysle ze bede pracowala tak jak z mlodsza corka do ok 32tc. Mysle ze moze z dniem 1 kwietnia pojde na zwolnienie, to juz bedzie jakis 34tc. Ale ja nie mam zadnych objawow ciazowych, troche szybciej sie mecze i trace cierpliwosc do moich wspolpracownikow ale wszyscy sa wyrozumiali 😂😂 wiec nie widze sensu by siedziec w domu narazie

Do góry