reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny, a czy któraś jest już na L4? Pracuje w przedszkolu i przyznam szczerze, że praca jest dla mnie coraz bardziej ciężka... Doktor chcę bym od przyszłego tygodnia była już na L4, a mi trochę głupio że już.
Tak jak jestem, już od 2 tyg.
Ale mi nie głupio, bo jestem na własnej działalności, to przed nikim nie musiałam się tłumaczyć 😋

reklama
Dziewczyny, a czy któraś jest już na L4? Pracuje w przedszkolu i przyznam szczerze, że praca jest dla mnie coraz bardziej ciężka... Doktor chcę bym od przyszłego tygodnia była już na L4, a mi trochę głupio że już.
ja jestem za zakazie pracy ze względu na złe warunki dla mnie.
Moja szwagierka tez jest przedszkolanka i od razu dostala l4 bo prawa w przedszkolu jest niebezpieczna dla kobiet w ciąży. Wiec tobie radziłabym iść jak najszybciej! 😀

Myślę, że jeśli lekarz zaleca zwolnienie, to warto go posłuchać. Jednak praca w skupisku małych dzieci podczas sezonu grypowego wiąże się z pewnym ryzykiem.

Ja jestem praktycznie od początku ze względu na pracę ze szkodliwymi, toksycznymi substancjami.

Ja idę na L4 za tydzień. Praca w biurze, ale przy tej częstotliwości wymiotów (wczoraj 8 razy) nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. No i krótka szyjka też przemawia raczej za L4. Teraz właśnie mam hardkor, bo muszę w ekspresowym tempie przekazać obowiązki :/ no ale jakoś jeszcze te 4 dni wytrzymam.

Bzdury gada.
Jeśli wynik się uzyska to jest tak samo miarodajny w 10 i 15 tyg. Ubezpieczony również.
Robiłaś wcześniej NIPT? Ja tu dopiero na forum się dowiedziałam, że coś takiego jest i chciałam iść jak najwcześniej, ale ten post, że w 10tc wyniki mogą być niemiarodajne zbił mnie z tropu...

Lekarz nie miał USG w gabinecie więc nie wiem czy z bobo wszystko ok. Zbadał mnie na fotelu. Aktualnie nie ma krwawienia i tyle wiem. W ogóle nie wiem czy powinien mnie tak badać? Naciskać na brzuch? Beznadziejny ten lekarz w enel med 😭😭😭

Wie wiem czy to dobrze ze naciskał na brzuch, wydaje się ze nie 🤔
A w którym tc jesteś ? Bo jak ja miałam badanie w 10tc to lekrz nie dotykał brzucha tylko zrobił badanie a potem usg.

reklama
Do góry