reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
U mnie gin mówi wprost, np. na ostatniej wizycie miałam 6+4, to mówi konkretnie tak, jak jest, albo między 6 a 7 tydzień ciaży...

Ja mam do was pytanie 😀 czy któraś przechodziła z luteiny dopochwowej na tabletki doustne ? Jutro kończy mi się opakowanie na luteine dopochwowa, No a miałam złe wypisana receptę i dostałam doustne. Lekarz powiedział ze mogę bez problemu brać. No i mj wierze. Ale jestem porostu ciekawa czy będzie jakaś różnica, a jakoś zapomniałam go dopytac.🤷🏻‍♀️ niby są te same opakowania tylko w jednym jest dopisane „luteal” i ze jest dopochwowe, a w jednym nic.

Załączniki

• IMG_8066.jpeg
    IMG_8066.jpeg
    77,4 KB · Wyświetleń: 28
  • IMG_8065.jpeg
    IMG_8065.jpeg
    76,5 KB · Wyświetleń: 22
No w sumie, na chłopski rozum, to tak powinno być. 1 tydz to od 1 dnia do 6. 7 dzien to pelen tydzien i zaczęty 2 tydzien, wiec 10+5 powinno sie liczyc jako niemalze pełne 11... no ale jak widać, każdy liczy po swojemu 😉

@Dzoana88 moje 16 miesięczne dziecko właśnie przechodzi 8 raz zapalenie płuc 😥 to co stosujemy:
-inhalacje z nebudose hialuronic, berudoal plus nebud (to sterydy), potem zawsze oklepujemy (główka niżej, od dołu do góry, dłoń ułożona w koszyczek)
-kilka kropel olbasu na poduszkę (to taki olejek)
-smaruje przed spaniem klatkę piersiową i plecyki depulolem (maść rozgrzewającą)
-pić dużo płynów i ograniczyć nabial i cukier, jeśli dziecko je (to zwiększa ilość wydzieliny)
-materacyk do spania układam wyżej pod glowką
Jeśli po sterydach nie widzisz odkrztuszania, to dostajemy mucosolvan do inhalatora. Pamiętaj, że taka zalegająca wydzielina może spowodować zapalenie płuc niestety.
Rany! Biedne dziecko :( i Ty, która też przecież to na pewno dotkliwie przechodzisz :(
Co do wątku prywatnego to ja listę już wysłałam do @aniaslu ale jeszcze nie odpisała :)
Dziękuję za zajęcie się sprawą!

reklama
Do góry