reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny które już maja dwójkę lub więcej dzieci.
Kiedy czulyscie ruchy przy drugim dziecku? Niby w drugiej ciąży czuć wczesniej. Ja pamietam ze przy synku czułam pierwszy raz w 18tc i teraz się zastanawiam kiedy mogę się spodziewać ruchów :D
Ja w obydwóch ciążach czułam jakoś w 19/20 tygodniu

reklama
Akurat mam samą żurawinę i samą malinę, po hibiskus na szczęście nie sięgnęłam, ale też mam i lubię i przyznam, że nawet nie wiedziałam, że nie można. Tak jak ostatnio złapałam się na tym, że nie powinno się spożywać też cynamonu, a bardzo lubię dodawać korę do herbaty. Muszę się chyba na nowo zaznajomić co można, a co nie 😁

Co do ciuchów to np.spodnie jeansowe, ciążowe fajne ma Mango. O innych się nie wypowiem bo nie kupowałam stricte ciążowych ubrań 🙈

A co do reakcji, moja mama podsumowała: „najwyższy czas” 😂 Tata, że wylądujemy w wariatkowie 🤣 dziadkowie jak to dziadkowie im więcej prawnuczków tym lepiej, a że w rodzinie licho z małymi dziećmi to w wieku 85 lat dla nich mega radość, a teściowie, niby pozytywnie, ale że się nie spodziewali akurat takich nowin.
A masz już dzieci, że się teściowie nie spodziewali takich nowin? Czy i co im chodzi? 🤪

Ja jak poroniłam pierwszą ciąże, a moi teściowie wiedzieli, to ja musialam pocieszać teściową, a nie ona mnie 🤦‍♀️
Poza tym rozgadała wszystkim wkoło, że jestem w ciąży, a o tym, że poroniłam już nie i jak byłam już po zabiegu to przyjmowałam gratulacje ciąży.
I wcale nie uchroniło mnie to przed glupimy tekstami o tym kiedy dziecko, przed skanowaniem mojego brzucha czy przypadkiem nie jestem w ciąży 🤷‍♀️
to musiało być straszne. O mojej poronionej ciąży wiedziało tylko kilka osób na szczęście i nikt jakoś nie wałkował tematu, nie pytał ani nic wiec dla mnie to było super, bo nie chciałam tego rozdrapywać

O widzisz ja też rozglądam się za ciuchami. Widziałam coś tam w Reserved coś w Sinsay - przeważa cena bo to ciuchy na kilka miesięcy więc najlepszej jakości nie muszą być. Mam kilka ciuchów z poprzedniej ciąży, ale jak zaglądałam to takie niekoniecznie na wyjście.. :p jakbyś zamówiła pierwsza to daj znać jak jakość

Ja mam tak wielki brzuch wieczorami.. a na wadze tylko 1kg przybylo :D wyglądam tak jak z synem w 16 tygodniu (porównałam sobie fotki) :D
jakby co to dam znać, ale wstrzymam się pewnie jeszcze z miesiąc ;)

Mam na szczęście wizytę u mojego gina 20.10 ;)

Gratulacje! Cudowna wiadomość ❤️

To nie jest takie proste zwolnić kogoś od tak.
Musi mieć dobry powód, podparty dowodami.

My mamy w pracy teraz takiego chłopaka, który leci w kulki i kierownik nie może go zwolnić bo prawo pracy się zmieniło i ma problem.

gdzie kupujecie spodnie ciążowe?
Masz jakieś sprawdzone, wygodne?
W ostatniej ciąży kupiłam jakieś dżinsy ale były fatalne. Głownie śmigałam w legginsach i dresach No ale czasem trzeba wyjsć do ludzi 🥴
Ja w zeszłej ciąży jakieś no name z allegro. Wygodne były. I miałam w pary ci azowych spodni z Lidla i też były super

u mnie rodzice wiedza. Nie bylo jakiejs specjalnej ekscytacji. Pozniej jakos rozmawialam z mama o botoxie i kwasie hialuronowym, a moj ojciec skomentowal tak „jedyny plus tego wszystkiego ze przez rok nie bedziesz sie ostrzykiwala”. Nie wiem, moze nie mial nic zlego na mysli ale mi sie przykro zrobilo
Ja nie mówię na razie bo przypuszczam, że reakcja nie będzie zbyt dobra. Ani rodziców ani teściów.

reklama
Dziewczyny ja po wizycie. Dzidziuś 1.7cm, serduszko bije :) wg USG to 8t1d i chyba tego się będę trzymać już (wg om 8t5d). Ale zmartwił mnie wynik glukozy (a raczej to jak to skomentował mój lekarz). Glukoza wyszła mi na czczo 5.17 mmol/l. I pytał czy w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę bo wynik trochę za wysoki. Ma któraś doświadczenie w tej kwestii ? Czy jest duża szansa że w tym bodajże 26tc wyjdzie mi cukrzyca na krzywej ?

Do góry