reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny, byłam wczoraj na 1 USG. Wg OM z aplikacji miałam 6+3, natomiast lekarz stwierdził 5+3 według wielkości pęcherzyka ciążowego. Potwierdził ciążę i powiedział, żeby przyjść za tydzień bo póki co, jest za wcześnie na serduszko.
Dostałam zdjęcie ale ja kij co tam widzę 🧐, może jakiś szajski sprzęt miał, czy ja już świruje? 🥴
To moja pierwsza ciąża i nie wiem skąd taki rozjazd w tygodniach ciąży, gdzie mniej więcej widziałam kiedy mam owulację...🤔
W sumie to zaczynam się martwić bo nawet żadnych dolegliwości nie mam, poza częstszym sikaniem i bolącymi piersiami...🙄
Zobacz załącznik 1446066
A w którym dniu cyklu miałaś owulacje i jak potwierdzoną ?

reklama
bylam w szpitalu gdzie badano mi rozne czynniki krzepnięcia, a hematolog sprawdziła mnie pod kontem zespołu antyfosfolipidowego - wszystkie te wyniki były ok, kilku lekarzy mówiło mi że dwie mutacje które mam - mthfr i pai nie są podstawą do heparyny. Czy się boje ? Staram się ufac lekarzom, trochę się boję ale jestem dobrej myśli. Bardziej bym się bała nie brac heparyny gdy lekarz mi ją zalecił 🤔
Ja robiłam zespół antyfosfolipidowy i wszystko wyszło Ok, natomiast dr zlecił badania bialko s i bialko c i wyszło mi niedobór dlatego też mam już przed transferem heparynę i teraz na kolejne 7miesiecy dobrze ze mam ja refundowana. Nie wiem czy to pomoglo ale przy tamtych transferach miałam tez acard ale bez heparyny i byly niepowodzenia. Z heparyna od razu się udało podając 2 zarodki😊zostało z nami jedno ❤

Ja robiłam zespół antyfosfolipidowy i wszystko wyszło Ok, natomiast dr zlecił badania bialko s i bialko c i wyszło mi niedobór dlatego też mam już przed transferem heparynę i teraz na kolejne 7miesiecy dobrze ze mam ja refundowana. Nie wiem czy to pomoglo ale przy tamtych transferach miałam tez acard ale bez heparyny i byly niepowodzenia. Z heparyna od razu się udało podając 2 zarodki😊zostało z nami jedno ❤
ja mialam badane bialko s i bialko c I ok wyszły wyniki 😊

Dziewczyny, byłam wczoraj na 1 USG. Wg OM z aplikacji miałam 6+3, natomiast lekarz stwierdził 5+3 według wielkości pęcherzyka ciążowego. Potwierdził ciążę i powiedział, żeby przyjść za tydzień bo póki co, jest za wcześnie na serduszko.
Dostałam zdjęcie ale ja kij co tam widzę 🧐, może jakiś szajski sprzęt miał, czy ja już świruje? 🥴
To moja pierwsza ciąża i nie wiem skąd taki rozjazd w tygodniach ciąży, gdzie mniej więcej widziałam kiedy mam owulację...🤔
W sumie to zaczynam się martwić bo nawet żadnych dolegliwości nie mam, poza częstszym sikaniem i bolącymi piersiami...🙄
Zobacz załącznik 1446066
Nie martw się :) ja przed wczorajszą pierwszą wizytą świrowałam że coś nie tak z ciążą bo nie mam żadnych praktycznie objawów. Piersi mnie bolą i dzisiaj myślałam że zasnę w pracy ale oprócz tego nic ;)

@Bibi89 robiłam testem paskowym na owulację - 17/18 dzień cyklu (moje cykle trwały 32/33 dni)
Wiek ciąży z OM zaklada owulacje w 14dc wiec jeśli test pozytywny wyszedł Ci w 17dc to już musisz odjąc 3 dni. Dodatkowo owulacja występuje nawet do 72h po pozytywnym teście, to już kolejne 3 dni i już robi się tydzień rozjazdu.
Ja np mam regularne cykle, 27 dni i owu w 14-15 dc wiec u mnie tygodniowy rozjazd oznaczałby coś złego ale u Ciebie wcale nie musi 🙂

bylam w szpitalu gdzie badano mi rozne czynniki krzepnięcia, a hematolog sprawdziła mnie pod kontem zespołu antyfosfolipidowego - wszystkie te wyniki były ok, kilku lekarzy mówiło mi że dwie mutacje które mam - mthfr i pai nie są podstawą do heparyny. Czy się boje ? Staram się ufac lekarzom, trochę się boję ale jestem dobrej myśli. Bardziej bym się bała nie brac heparyny gdy lekarz mi ją zalecił 🤔
Też mam mutację mthfr i pai. W związku z mthfr zażywam metylowany kwas foliowy w zwiększonej dawce, natomiast przez pai ciaza prowadzona na heparynie. Ciekawe skąd taka rozbieżność w opiniach lekarskich.

reklama
Wiek ciąży z OM zaklada owulacje w 14dc wiec jeśli test pozytywny wyszedł Ci w 17dc to już musisz odjąc 3 dni. Dodatkowo owulacja występuje nawet do 72h po pozytywnym teście, to już kolejne 3 dni i już robi się tydzień rozjazdu.
Ja np mam regularne cykle, 27 dni i owu w 14-15 dc wiec u mnie tygodniowy rozjazd oznaczałby coś złego ale u Ciebie wcale nie musi 🙂
Też bym tak liczyła jak @Bibi89 .

Do góry