reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Hej Dziewczyny 😊 OM miałam 06.08 cykle zwykle 30 dniowe. Test zrobiłam 08.09 i tego samego dnia poszłam na betę, która wyszła 169,4. Betę powtórzyłam 10.09 i wyszła 437,1. Także przyrost w normie. Kolejną betę zrobiłam 13.09 i wyszło 1204,3. Pierwszą wizytę u lekarza miałam 14.09 w 5t5d. Na usg widoczny tylko pęcherzyk ciążowy o wielkości 4,5 mm. Następną wizytę mam na 05.10. W środę idę na te pierwsze badania krwi. Bardzo się boję, bo jestem już po jednej stracie. Dokładnie rok temu na początku września 😥 jak myślicie czy wielkość pęcherzyka nie jest za mała co do tygodnia ciąży? W sumie lekarz powiedział, że wszystko prawidłowo. No ale te czekanie mnie przerasta
Hmmm miałam ten sam dylemat... Byłam w 5+5 i pęcherzyk miał 10mm a ten pęcherzyk żółtkowy 2mm? Też bez zarodka. Zastanawiało mnie czy nie za mały 🧐 w piątek mam wizytę, wszystko się wyjaśni

W piątek, na wizycie, pytałam o to i lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań do lotu w niepowikłanej ciąży. Ja lece za 2 dni, wracam 27 a potem znów 10.10 lecę w kolejną podróż.
A jak długi lot? Teraz lecimy na Baleary. Potem w styczniu wyspy Kanaryjskie.... Te ostatnie lot ok 6h...nie wiem czy nie za długo 🧐

Hmmm miałam ten sam dylemat... Byłam w 5+5 i pęcherzyk miał 10mm a ten pęcherzyk żółtkowy 2mm? Też bez zarodka. Zastanawiało mnie czy nie za mały 🧐 w piątek mam wizytę, wszystko się wyjaśni
Jak był pęcherzyk żółtkowy to najprawdopodobniej będzie też zarodek 😊 jest duża szansa na to.
Ja byłam w 5+6 i był tylko pęcherzyk ciążowy, bez żółtkowego :(

Jak był pęcherzyk żółtkowy to najprawdopodobniej będzie też zarodek 😊 jest duża szansa na to.
Ja byłam w 5+6 i był tylko pęcherzyk ciążowy, bez żółtkowego :(
Tak też mówiła gin.ale jakoś tak bez entuzjazmu i że ciąża dużo młodszą niż na to wychodzi... Więc to mnie trochę zmartwiło

reklama
Do góry