reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Od rana mam mdłości, a przychodzi wieczór i bym wszystko zjadła 🙉 chodzi za mną jakaś sałatka 🥗 🤤
Za mną chodziło dzisiaj meksykańskie żarcie. Zamówiliśmy sobie do domu burrito i w połowie jedzenia miałam: 🤢.
W ogóle dziwne są te zmiany pokarmowe w ciąży. Od X lat jadłam tylko ciemne pieczywo, a teraz nie mogę na nie patrzeć. Nie jadłam słodyczy, a teraz codziennie marzę o orzechowym Prince Polo. Boję się, że to się skończy ostrym tyciem...

reklama
Dziewczyny, moje samopoczucie to jakis hardkor…. Cały dzien moge nic nie zjeść a o 18 włącza mi sie wilczy głód i pochłaniam dosłownie wszystko a później cholernie mnie mdli….. poza tym najchętniej cały czas bym spała a nadal chodzę do pracy która jest dosyć fizyczna…. Kiedy informujecie pracodawcę o ciąży? Bo ja juz najchętniej bym to zrobiła w celu zmniejszenia dźwigania ale sama niewiem….

Hej dziewczyny 06.09 wyszły mi dwie kreseczki poszłam na betę wynik 81 dwa dni później 145. Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u gin. Wizyta trwała 15 sekund , nic się nie dowiedziałam bo Pani dr powiedziała że to bardzo wczesna ciaza (z aplikacji wynika 5+1) . Nie kazała mówić jeszcze rodzinie i w pracy bo to różnie bywa(szczerze to juz myślałam że na ten weekend powiem wszystkim a tu du#@) Nie dała żadnych badań ani leków nic. Szczerze mówiąc jestem załamana ta wizyta , staraliśmy się 5 lat , dwa lata temu się udało ale koło 6/7 tygodnia niestety się nie udało.... dala mi takie zdjęcie kazala nie jeść miesa surowego itp i pokazać się za dwa tygodnie jak się utrzyma to będziemy zakładać kartę ciąży. Czy któraś z was widzi na tym zdjęciu coś co mogłoby niepokoić? Wiem że to forum ale widze ze niektóre z was już są mamami, może któraś miała podobne zdjęcie i udało się dotrzymać ciążę? Mętlik w głowie 😔😔

Załączniki

• 20220916_205432.jpg
    20220916_205432.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 82
Dziewczyny, moje samopoczucie to jakis hardkor…. Cały dzien moge nic nie zjeść a o 18 włącza mi sie wilczy głód i pochłaniam dosłownie wszystko a później cholernie mnie mdli….. poza tym najchętniej cały czas bym spała a nadal chodzę do pracy która jest dosyć fizyczna…. Kiedy informujecie pracodawcę o ciąży? Bo ja juz najchętniej bym to zrobiła w celu zmniejszenia dźwigania ale sama niewiem….
Jeżeli masz ciężko w pracy i coś dźwigasz to ja bym nie zwlekała. Niech znajdzie Ci zajęcie, które tego nie wymaga ;) ja obecnie nie pracuję. Nie wróciłam jeszcze po pierwszej ciąży, więc ten dylemat mi odpada ;)

Za mną chodziło dzisiaj meksykańskie żarcie. Zamówiliśmy sobie do domu burrito i w połowie jedzenia miałam: 🤢.
W ogóle dziwne są te zmiany pokarmowe w ciąży. Od X lat jadłam tylko ciemne pieczywo, a teraz nie mogę na nie patrzeć. Nie jadłam słodyczy, a teraz codziennie marzę o orzechowym Prince Polo. Boję się, że to się skończy ostrym tyciem...
ten pierwszy trymestr jest taki 🤣 w drugim powinno wszystko minąć, teraz to jest poprostu szaleństwo m, hormony i ciało i mózg musza sobie wszystko poukładać. Mnie tez ciagnie do słodkiego, niby mam mdłości ale po słodyczach jakoś mniej 🤣 tez się boje o tycie bo ja przy synku przytyłam 21 kilo… fakt ze to zrzuciłam prawie wszystko po porodzie, ale i tak coś zostało, wiec teraz jak będzie podobnie to jest po mnie 😵‍💫

Hej dziewczyny 06.09 wyszły mi dwie kreseczki poszłam na betę wynik 81 dwa dni później 145. Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u gin. Wizyta trwała 15 sekund , nic się nie dowiedziałam bo Pani dr powiedziała że to bardzo wczesna ciaza (z aplikacji wynika 5+1) . Nie kazała mówić jeszcze rodzinie i w pracy bo to różnie bywa(szczerze to juz myślałam że na ten weekend powiem wszystkim a tu du#@) Nie dała żadnych badań ani leków nic. Szczerze mówiąc jestem załamana ta wizyta , staraliśmy się 5 lat , dwa lata temu się udało ale koło 6/7 tygodnia niestety się nie udało.... dala mi takie zdjęcie kazala nie jeść miesa surowego itp i pokazać się za dwa tygodnie jak się utrzyma to będziemy zakładać kartę ciąży. Czy któraś z was widzi na tym zdjęciu coś co mogłoby niepokoić? Wiem że to forum ale widze ze niektóre z was już są mamami, może któraś miała podobne zdjęcie i udało się dotrzymać ciążę? Mętlik w głowie 😔😔
jak dla mnie wszystko jest ok

Ja na tym etapie w 5+1 miałam pecherzyk 4 mm, teraz czekam na następna wizyte. Nie widzę wielkości pęcherzyka. W sroki chyba jest już żółtkowy. Jak na ten etap wyglda ok. I hmmm… zmieniłabym lekarza raczej.
Trzymam kciuki zeby wszystko było ok

Hej, chciałam się umówić na betę i zgłupiałam. Powinnam zrobić badanie L47 tak?

Załączniki

• IMG_8416.jpeg
    IMG_8416.jpeg
    110,2 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry