reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Od rana mam mdłości, a przychodzi wieczór i bym wszystko zjadła 🙉 chodzi za mną jakaś sałatka 🥗 🤤
Za mną chodziło dzisiaj meksykańskie żarcie. Zamówiliśmy sobie do domu burrito i w połowie jedzenia miałam: 🤢.
W ogóle dziwne są te zmiany pokarmowe w ciąży. Od X lat jadłam tylko ciemne pieczywo, a teraz nie mogę na nie patrzeć. Nie jadłam słodyczy, a teraz codziennie marzę o orzechowym Prince Polo. Boję się, że to się skończy ostrym tyciem...

reklama
Dziewczyny, moje samopoczucie to jakis hardkor…. Cały dzien moge nic nie zjeść a o 18 włącza mi sie wilczy głód i pochłaniam dosłownie wszystko a później cholernie mnie mdli….. poza tym najchętniej cały czas bym spała a nadal chodzę do pracy która jest dosyć fizyczna…. Kiedy informujecie pracodawcę o ciąży? Bo ja juz najchętniej bym to zrobiła w celu zmniejszenia dźwigania ale sama niewiem….

Hej dziewczyny 06.09 wyszły mi dwie kreseczki poszłam na betę wynik 81 dwa dni później 145. Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u gin. Wizyta trwała 15 sekund , nic się nie dowiedziałam bo Pani dr powiedziała że to bardzo wczesna ciaza (z aplikacji wynika 5+1) . Nie kazała mówić jeszcze rodzinie i w pracy bo to różnie bywa(szczerze to juz myślałam że na ten weekend powiem wszystkim a tu du#@) Nie dała żadnych badań ani leków nic. Szczerze mówiąc jestem załamana ta wizyta , staraliśmy się 5 lat , dwa lata temu się udało ale koło 6/7 tygodnia niestety się nie udało.... dala mi takie zdjęcie kazala nie jeść miesa surowego itp i pokazać się za dwa tygodnie jak się utrzyma to będziemy zakładać kartę ciąży. Czy któraś z was widzi na tym zdjęciu coś co mogłoby niepokoić? Wiem że to forum ale widze ze niektóre z was już są mamami, może któraś miała podobne zdjęcie i udało się dotrzymać ciążę? Mętlik w głowie 😔😔

Załączniki

• 20220916_205432.jpg
    20220916_205432.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 74
Dziewczyny, moje samopoczucie to jakis hardkor…. Cały dzien moge nic nie zjeść a o 18 włącza mi sie wilczy głód i pochłaniam dosłownie wszystko a później cholernie mnie mdli….. poza tym najchętniej cały czas bym spała a nadal chodzę do pracy która jest dosyć fizyczna…. Kiedy informujecie pracodawcę o ciąży? Bo ja juz najchętniej bym to zrobiła w celu zmniejszenia dźwigania ale sama niewiem….
Jeżeli masz ciężko w pracy i coś dźwigasz to ja bym nie zwlekała. Niech znajdzie Ci zajęcie, które tego nie wymaga ;) ja obecnie nie pracuję. Nie wróciłam jeszcze po pierwszej ciąży, więc ten dylemat mi odpada ;)

Za mną chodziło dzisiaj meksykańskie żarcie. Zamówiliśmy sobie do domu burrito i w połowie jedzenia miałam: 🤢.
W ogóle dziwne są te zmiany pokarmowe w ciąży. Od X lat jadłam tylko ciemne pieczywo, a teraz nie mogę na nie patrzeć. Nie jadłam słodyczy, a teraz codziennie marzę o orzechowym Prince Polo. Boję się, że to się skończy ostrym tyciem...
ten pierwszy trymestr jest taki 🤣 w drugim powinno wszystko minąć, teraz to jest poprostu szaleństwo m, hormony i ciało i mózg musza sobie wszystko poukładać. Mnie tez ciagnie do słodkiego, niby mam mdłości ale po słodyczach jakoś mniej 🤣 tez się boje o tycie bo ja przy synku przytyłam 21 kilo… fakt ze to zrzuciłam prawie wszystko po porodzie, ale i tak coś zostało, wiec teraz jak będzie podobnie to jest po mnie 😵‍💫

Hej dziewczyny 06.09 wyszły mi dwie kreseczki poszłam na betę wynik 81 dwa dni później 145. Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u gin. Wizyta trwała 15 sekund , nic się nie dowiedziałam bo Pani dr powiedziała że to bardzo wczesna ciaza (z aplikacji wynika 5+1) . Nie kazała mówić jeszcze rodzinie i w pracy bo to różnie bywa(szczerze to juz myślałam że na ten weekend powiem wszystkim a tu du#@) Nie dała żadnych badań ani leków nic. Szczerze mówiąc jestem załamana ta wizyta , staraliśmy się 5 lat , dwa lata temu się udało ale koło 6/7 tygodnia niestety się nie udało.... dala mi takie zdjęcie kazala nie jeść miesa surowego itp i pokazać się za dwa tygodnie jak się utrzyma to będziemy zakładać kartę ciąży. Czy któraś z was widzi na tym zdjęciu coś co mogłoby niepokoić? Wiem że to forum ale widze ze niektóre z was już są mamami, może któraś miała podobne zdjęcie i udało się dotrzymać ciążę? Mętlik w głowie 😔😔
jak dla mnie wszystko jest ok

Ja na tym etapie w 5+1 miałam pecherzyk 4 mm, teraz czekam na następna wizyte. Nie widzę wielkości pęcherzyka. W sroki chyba jest już żółtkowy. Jak na ten etap wyglda ok. I hmmm… zmieniłabym lekarza raczej.
Trzymam kciuki zeby wszystko było ok

Hej, chciałam się umówić na betę i zgłupiałam. Powinnam zrobić badanie L47 tak?

Załączniki

• IMG_8416.jpeg
    IMG_8416.jpeg
    110,2 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Do góry