ewaa000000
Fanka BB :)
A mi dzisiaj tak bulgocze w brzuchu że zastanawiam się czy to wzdęcia czy jednak dzidzia też tak macie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję !Widziałam, że któraś z Was pytała o odkurzacz. Chętnie się wypowiem, choć żeby coś doradzić musiałabym wiedzieć jaki typ podłóg masz i czy w domu sa zwierzęta. Mój pierwszy odkurzacz w 2009 roku to byl Zelmer, tradycyjny na kablu i z giętka rurą. W tamtych czasach miałam w mieszkaniu albo parkiet z duzym dywanem albo wykładzinę i jako, że dobrze ssał to byłam z niego nardso zadowolona. Nie pamiętam modelu, ale w tamtym czasie to byla jakaś najnowsza wersja. W ostatnim roku jego świetności kupiliśmy mieszkanie, w ktorym byly kafelki i panele na podłodze i tu ssał za mocno. Ciężko się odrywało rurę od podłogi. Duzo sily trzeba bylo włożyć w odkurzanie nim, a dywaniki mieliśmy raczej ozdobne niż zakrywające cala podloge. Miałam go około 5 lat, po tym czasie padł. Kupilismy na zamianę Philips PowerPro Aqua bezprzewodowy z funkcją mycia podłogi i to byl strzał w 10 na gołe podłogi. Ta funkcja mycia raczej do odświeżenia niż na gruntowne porządki. Mam go do dziś od 2017 i to jest mój odkurzac na sobotnie porządne odkurzanie w kątach. Na jedyn naładowaniu ogarniam cale mieszkanie. Czy np na zebranie piasku z butów jesienia. 3 miesiące temu kupiłam sobie irobota i tez jestem zadowolona, bo nie muszę odsuwać mebli żeby sprzątnąć np pod łóżkiem, puszczam go codziennie lub co drugi dzień i dzięki temu zawsze mam czystą podłogę. Zauważyłam nawet, ze mój znienawidzony gres z połyskiem w kuchni i na przepokoju jest dłużej czusty, a zdarzało sie, ze musiałam to dziadostwo myć dzien w dzien... Aczkolwiek w mojej ocenie irobot nie jest na gruntowne sprzątanie. Ale do utrzymania czystości jest fenomenalny! Plus myślę, ze ważna uwaga - nie mam zwierząt.
U mnie tak samo ze słodyczami, zeszły na drugi plan. Teraz moim zamiennikiem są ogórki kiszoneZ apetytem było u mnie różnie, przez mdłości. Ogólnie przez ostatnie 2 miesiące jadłam mniej niż normalnie. Nie ochoty tez na słodycze, które normalnie niestety bardzo lubię no i ze względu na żołądek jadłam mniejsze porcje żeby mi się nie cofało.
Ooo tak, ogóreczki, kwasnica, zurek...U mnie tak samo ze słodyczami, zeszły na drugi plan. Teraz moim zamiennikiem są ogórki kiszone
U nas siostrzeniec męża to Marcel i syn mojej koleżanki... Dzieci poniżej roku to chyba się zaczyna jakaś moda też na to imię ale oprócz tej dwójki to jeszcze aż tak często nie spotykałamNataniel wymyślił zamiast Leona (ciągle słyszę że ktoś będzie miał Leona) Marcel . Ciekawe też.
Bóle na szczęście sporadyczne i raczej słabe, z mocnymi pewnie na sorze mówiliby mi już po imieniuCześć dziewczyny. Gratuluję wam błogosławionego stanu. Ale mam do was pytanko. Jakie macie objawy? Wiem że jesteście we wczesnej ciąży dlatego pytam. Bóle brzucha, skurcze , wzdęcia, częste odbijanie? Czy któraś z was podzieli się doświadczeniami ?
Moj ma na imię MarcelU nas siostrzeniec męża to Marcel i syn mojej koleżanki... Dzieci poniżej roku to chyba się zaczyna jakaś moda też na to imię ale oprócz tej dwójki to jeszcze aż tak często nie spotykałam
Zapytaj mamy czy jest lekarzem, ze wie lepiej hehCo ile macie robione usg?
Już mam dosyć słuchania narzekań mojej mamy że mam za często robione badania.... Dla niej wizyty co miesiąc to już jest za duzo... Zwariuje chyba do reszty
Ja mam raz w miesiącu i czasem mam wrażenie ,że to za małoCo ile macie robione usg?
Już mam dosyć słuchania narzekań mojej mamy że mam za często robione badania.... Dla niej wizyty co miesiąc to już jest za duzo... Zwariuje chyba do reszty