Ja mam co miesiąc ale w pierwszej ciąży było co 2 może 3 tyg... Też się nasluchalam aż mi się wnętrzności ruszały jak temat się walkowal u mnie babcia dawała czadu ze wszystkim.... Dosłownie... Z zabobonami, obawami, wizytami usg, nawet w tv nie wolno patrzeć a brzydkie reklamy by się nie zapatrzeć nie no były hity takie że można książkę napisać... Śmieszne ale nerwy miałam okropne. Nie dość że były problemy to jeszcze takim gadaniem ciśnienie dwigalaCo ile macie robione usg?
Już mam dosyć słuchania narzekań mojej mamy że mam za często robione badania.... Dla niej wizyty co miesiąc to już jest za duzo... Zwariuje chyba do reszty
reklama
Ja już nie wiem czego. Zwariowała mi kobieta do reszty zabobony też wszystkie mi sprzedaje takim tempem o porodzie dowie się po fakcieJa miałam tylko 2 razy odstęp 2 tygodni (teraz i między 4, a 6 tygodniem), a tak to co 7-10 dni A czego Twoja mama się boi?
Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Co wizytę,co 3 tygCo ile macie robione usg?
Już mam dosyć słuchania narzekań mojej mamy że mam za często robione badania.... Dla niej wizyty co miesiąc to już jest za duzo... Zwariuje chyba do reszty
Mama2012/2020/2022
Na pewno mniej jest Marceli niż Leonów w Krakowie
Ja narazie mam wizyty co 4tyg a dopiero w pozniejszym okresie co 3tyg będą wizyty. Więc teraz w sumie mam miesiąc czekania na wizytę. Chyba że pójdę gdzieś wcześniej na USG bo marzy mi się poznać płeć, żeby zacząć już wić gniazdko
Co do imienia to jak będzie chłopiec to chyba będzie Bartuś, a co do dziewczynki to nie mam pojęcia
Co do imienia to jak będzie chłopiec to chyba będzie Bartuś, a co do dziewczynki to nie mam pojęcia
marzycielkaa
ja wizyta pod koniec miesiąca i już też mnie kusi iść gdzieś do innego lekarza bo jestem mega ciekawa płci już bym coś kupowała, ale boję się, że pójdę a dziecko nic nie pokażeJa narazie mam wizyty co 4tyg a dopiero w pozniejszym okresie co 3tyg będą wizyty. Więc teraz w sumie mam miesiąc czekania na wizytę. Chyba że pójdę gdzieś wcześniej na USG bo marzy mi się poznać płeć, żeby zacząć już wić gniazdko
Zaskoczona30
Od 3 dni to samoA mi dzisiaj tak bulgocze w brzuchu że zastanawiam się czy to wzdęcia czy jednak dzidzia też tak macie?
Ponad to jak przyłożę dłonie do brzucha to czuję jak moj brzuch się płynie w kierunku rąk. W drugiej ciąży tez tak bylo i po okolo 2-3 tygodniach czułam juz wyraźne ruchy
Ostatnia edycja:
Haha właśnie to mnie powstrzymuje jeszcze przed pójściem, że pójdę a i tak jeszcze nie poznam bo w sumie już dwa razy lekarze próbowali dojrzeć płeć i za każdym razem źle się układało maleństwo więc pozostaje nam czekać , ciekawe czy wytrwamy w niewiedzyja wizyta pod koniec miesiąca i już też mnie kusi iść gdzieś do innego lekarza bo jestem mega ciekawa płci już bym coś kupowała, ale boję się, że pójdę a dziecko nic nie pokaże
reklama
Zaskoczona30
Ja mam problemy żołądkowe i złe się czuję po kiszonkach, ale kikla dni temu tak mnie naszło na sałatkę śledziową - ziemniaki, cebula, Śledź, ogórek i majonez, ze nie mogłam się opanować, a później miałam zgage 2 dni.U mnie tak samo ze słodyczami, zeszły na drugi plan. Teraz moim zamiennikiem są ogórki kiszone
Podziel się: