reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Hejka 🙂
Ale Wam dobrze ze macie wyniki pappy... Ja jeszcze pewnie z tydzień poczekam.
Dzisiaj robiłam glukozę, tsh i ft4. Tarczyca wydaje się ok, za to cukier znów 95... Jutro idę do diabetologa... Stresik jest.
U mnie typy imion to: córcia Martyna a syn Adrian.

reklama
Hejka 🙂
Ale Wam dobrze ze macie wyniki pappy... Ja jeszcze pewnie z tydzień poczekam.
Dzisiaj robiłam glukozę, tsh i ft4. Tarczyca wydaje się ok, za to cukier znów 95... Jutro idę do diabetologa... Stresik jest.
U mnie typy imion to: córcia Martyna a syn Adrian.
Ja mam w poniedziałek diabetologa i jestem mega ciekawa co powie.

Dawno się nie odzywałam ale jakoś nie było czasu, teraz już od początku miesiąca odpoczywam w domku :) w piątek miałam badania prenatalne, dostaliśmy skierowanie na echo serca. Pozostało czekam na wyniki, już jutro powinny być :)
Dzidzia jeszcze nie chciała się ujawnić ale mamy już pierwsze przypuszczenia :)

Dziewczyny, od kilku dni biorę duphaston, miałam krwawienie prawdopodobnie spowodowane uszkodzeniem ścianki pochwy przez aplikator od luteiny.
Biorę 3 razy dziennie o 6:00, 14:00 i 22:00.
Zapomniałam wziąć tej tabletki o 14 😕 jak sądzicie wziąć ją teraz czy pominąć ?
Niby w ulotce jest żeby wziąć ale nie będzie za krótki odstęp czasu później? 🤔

Dziewczyny, od kilku dni biorę duphaston, miałam krwawienie prawdopodobnie spowodowane uszkodzeniem ścianki pochwy przez aplikator od luteiny.
Biorę 3 razy dziennie o 6:00, 14:00 i 22:00.
Zapomniałam wziąć tej tabletki o 14 😕 jak sądzicie wziąć ją teraz czy pominąć ?
Niby w ulotce jest żeby wziąć ale nie będzie za krótki odstęp czasu później? 🤔
biorę duphaston od kwietnia i nieraz zdążyło mi się pominąć dawkę czy wziąć chwilę później. Jak już jedna z dziewczyn pisała, na tym etapie to w dużej mierze działa łożysko, więc duphaston/progesteron coraz mniejszą rolę pełni. Myślę że możesz i jedną i drugą opcję wybrać i będzie ok. 🙂

ja mam nadzieję że wyjaśni mi cały proces, bo dalej nie jest to dla mnie logiczne, że godzinę po każdym posiłku miałam cukier poniżej 100, przed snem 87,a rano 99. 🤦‍♀️
Może za długa przerwa w nocy? Zła kolacja stąd rano taki cukier. Do tego ten na ten cukier rano składa się cały dzień. Ja też potrafię mieć ładny cukier w ciągu dnia,a rano bum 92-5, ale już wiem co nie służy😆

reklama
Do góry